143455531 3765397173535784 8268847997615397215 O Copy 1200x800

 

 

În perioada 23-24 ianuarie în Pasul Bucin din județul Harghita s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri in probele de lunga distanță, medie distanță si Cupa României, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Orientare și la care s-au aliniat majoritatea cluburilor de profil din România. Eforturile organizatorilor în vederea desfășurării în bune condiții a întrecerilor a fost unul imens, deoarece codul galben de temperaturi scăzute si viscol a afectat zona de concurs cu doar cateva zile inaintea competiției. Ei nu s-au dat bătuți și au muncit mult, mai ales la rebatatorirea urmelor, iar la final echipa de arbitri condusă de vicepreședintele F. R. O., dl. Simion Suciu, a primit sincere felicitări din partea celor prezenți pentru imensul efort depus.

 

 

Deși până acum această iarnă a fost una săracă în zăpada, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au pregătit foarte serios pentru aceste importante întreceri. Pentru aceasta ei s-au antrenat multă vreme pe role-schi sau fost nevoiți să se facă navetă zilnică către zone înzăpezite, pentru a putea intra în forma maximă, dar și pentru a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România. Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puțin de 37 de medalii au reușit să cucereasca sportivii băimăreni, dintre care 13 titluri de campion national si castigatori a Cupei Romaniei. Performerii acestor intreceri au fost Alexandra Roman, Marius Catana si Lucia Pop, fiecare obtinand 3 medalii de aur din tot atatea posibile, dar mai merita amintita si performanta fetelor de 17 ani, ele reușind să acapareze tot podiumul de premiere în toate cele 3 competiții. De altfel, cele 3 fete, Tania Sabou, Andreea Manu si Stefania Peles vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de Orientare-Schi pentru Juniori din Estonia de luna viitoare.

 


În urma acestor frumoase rezultate, a fost absolut firesc ca gruparea baimareană condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen să își mențină în continuare supremația în Orientarea pe Schiuri, CS Știința Electro Sistem Baia Mare dominând de altfel de mulți ani încoace aceste întreceri.

 


Rezultatele obținute sunt:

 

 

Lunga Distanta:

 

Locuri I: Manu Andreea la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17

 
Locuri II: Peles Stefania la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Lenard Cristian la M14, Sebestyen Istvan la M20

 
Locuri III: Sabou Tania la F17, Lenard Luca la M12, Manu Cristian la M14, Hreniuc David la M17

 

 

Medie Distanta:

 

Locuri I: Man Antonia la F14, Peles Stefania la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17

 
Locuri II: Sabou Tania la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Manu Cristian la M14, Hreniuc David la M17, Biro Alexandru la M21

 

Locuri III: Manu Andreea la F17

 

 

Cupa Romaniei:

 

Locuri I: Peles Stefania la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17

 
Locuri II: Man Antonia la F14, Manu Andreea la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Manu Cristian la M14 


Locuri III: Sabou Tania la F17, Hreniuc David la M17, Biro Alexandru la M21

 În această iarnă a mai rămas o singură competiție majoră internă hibernală la care vor lua startul componenții clubului, respectiv Campionatele Nationale de Orientare pe Schiuri in probele de sprint, ștafetă si ștafetă mixtă, competiții ce se vor desfășura la Brașov în perioada 5-7 februarie 2021.

 

CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz