59 de diplome noi in vitrina CS STIINTA ELECTRO SISTEM BAIA MARE ...

În perioada 21-24 februarie 2019, în Vatra Dornei s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri în probele de sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă, competiție organizată de Federația Română de Orientare în parteneriat cu CS Nord Baia Mare și Spria Baia Sprie. Evenimentul a adunat la start peste o sută de competitori de la mai multe cluburi de profil din țara și s-a derulat pe Dealul Negru din vecinătatea telescaunului cu același nume, locație situată la cota 1.300 de metri. Vremea a dat mult de furcă concurenților dar și arbitrilor, deoarece toate etapele de concurs s-au desfășurat pe un frig foarte pătrunzător (cca minus 15 grade), fiind prezent chiar și viscolul în 2 etape de concurs.

 


După o pregătire asiduă, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au prezentat cu multă încredere la startul acestui important eveniment, mai ales prin prisma faptului că ei domină de multă vreme competițiile de acest gen din România. Așteptările nu au fost înșelate, deoarece rezultatele obținute sunt foarte bune, nu mai puțin de 59 de diplome au reușit să depună în vitrina clubului sportivii băimăreni. Aproape toți componenții clubului și-au adus contribuția la această impresionantă zestre de medalii, însă merită amintit faptul că o sportivă, respectiv Alexandra Roman a reușit să obțină toate cele 4 titluri de campion puse la bătaie în cadrul categoriei junioare I. Foarte aproape de această performanță au fost și Andreea Manu (junioare III) și Alexandru Catană (juniori I), fiecare obținând câte 4 medalii, însă doar 3 de aur. Nu este de neglijat nici faptul că în foarte multe categorii sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au acaparat în întregime podiumul de premiere în probele individuale. Acest fapt a fost reușit și în proba de ștafetă, unde în cadrul categoriei junioare III au reușit să urce pe podium toate cele 3 ștafete ale clubului prezente la start, o situație mai rar întâlnită.


În urma obținerii acestor frumoase rezultate, gruparea baimareana condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen rămâne în continuare cel mai titrat club sportiv de orientare pe schiuri, reușind să se mențină în această postură de peste 10 ani.

 


Următoarea acțiune importantă pentru CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Ștafetă Mixtă și Cupa României, competiții ce se vor desfășura la sfârșitul acestui weekend în stațiunea Izvoare.

 


Rezultatele obținute sunt:
M21 Sebestyen Istvan – o medalie de argint, una de bronz
M20 Biro Alexandru – 2,0,1
Peleș Vlad – 1,2,0
M17 Catană Alexandru – 3,0,1
Iacob Adrian – 1,3,0
Vadean Cătălin – 1,0,3
M14 Hreniuc David – 2,1,1
Catană Marius – 2,0,1
Kotai Alexandro – 1,0,0
M12 Manu Cristian – 1,0,0
F45 Pop Lucia 0,2,0
F17 Roman Alexandra – 4,0,0
Creciun Alexandra – 1,2,1
Peleș Ștefania – 0,1,2
F14 Manu Andreea – 3,1,0
Sabou Tania – 2,2,0
Sabou Codruța – 0,1,1
Ciocian Rebeca – 0,1,1
F12 Man Antonia – 1,1,1
Sebestyen Carla – 1,0,1

CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

 

Citeste mai departe Citeste mai departe

Adunarea generală a judecătorilor din Maramures...

Adunarea generală a judecătorilor

 

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că în cursul zilei de astăzi, 25 februarie 2019, ora 14.30, la Palatul Justiţiei s-a desfăşurat şedinţa Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, convocate de preşedintele instanţei în temeiul art. 17 alin. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Consiliului Superior al Magistraturii.
Şedinţa a fost convocată în scopul dezbaterii posibilităţii adoptării unor eventuale forme de protest în raport de modificările legislative în domeniul justiţiei.
Adunarea generală a judecătorilor, cu unanimitate de voturi, a decis să adopte ca măsuri de protest, pentru intervalul 26.02-01.03.2019, purtarea unei banderole albe în timpul exercitării activităţii judiciare şi respectiv suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră.
Măsura suspendării se aplică între orele 10.00-11.00 şi vizează toate cauzele aflate pe rolul acestei instanţe.
De asemenea, Adunarea generală a judecătorilor îşi însuşeşte declaraţia de principii formulată de Forumul Judecătorilor din România, comunicată adunărilor generale ale instanţelor şi parchetelor din ţară, şi mandatează organizaţia să o reprezinte în discuţiile cu autorităţile.
În plus, Adunarea generală solicită factorilor de decizie, respectiv Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei, luarea măsurilor necesare finanţării sistemului şi adoptarea politicilor vizând remedierea deficienţelor la nivelul resurselor umane.

Citeste mai departe Citeste mai departe

Maramureșeni, la un seminar de informare în Cluj-Napoca...

Reprezentanți ai Consiliului Județean, prezenți la un seminar de informare în Cluj-Napoca, în cadrul Programului RO-CULTURA

Joi, 21 februarie 2019, în Cluj-Napoca a avut loc Seminarul de informare organizat în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021. Programul RO-CULTURA este parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2014-2021 și este implementat în România de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Scopul seminarului a constat în prezentarea noilor informaţii legate de primele apeluri de proiecte ce vizează „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”, „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”, respectiv „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea publicului”. Consiliul Judeţean Maramureş a fost reprezentat la eveniment de consilieri din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.
Obiectivul apelului 1 de proiecte „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice” este protejarea patrimoniului cultural prin restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice și sprijinirea cooperării culturale între statele donatoare și România, în timp ce apelul 2 se referă la „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”. Obiectivul apelului 4 de proiecte, “Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea publicului”, în conformitate cu Schema de ajutor de minimis aprobată, este sprijinirea sectoarelor culturale și creative prin consolidarea antreprenoriatului cultural, dezvoltarea publicului, întărirea cooperării culturale și a schimbului cultural între statele donatoare și România.

Citeste mai departe Citeste mai departe
Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz