FB IMG 1598156706628 Copy 1200x800

 

 

Trofeul Gutai, etapa a IV-a din Campionatul National de Viteza in Coastă TOTAL 2020 

 

* Perioada competitiei: 28-30 August 2020

* Traseul competitiei: Pasul Gutai (cunoscut si ca Pasul  Gutin)

* Traseul masoara 5,2 km, cel mai lung din campionat

* Numarul maxim de piloti acceptati este 80

* Parcul inchis va fi amenajat la intersectia DN 18 cu drumul de Suior-Mogosa 

* Evenimentul se bucura de sustinerea autoritatilor locale

* Organizator : Asociația Club Sportiv XPO Racing sub egida FRAS

* Calin Fagadar revine pe traseele CNVC la bordul noului "Babe RedQueen"

 



Dupa mai multi ani de pauza competitionala, Pasul Gutai revine in circuitul intrecerilor nationale de viteza in coasta. Gratie implicarii extraordinare a Asociatiei Club Sportiv XPO Racing, Maramuresul figureaza din nou in calendarul competitional al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si bifeaza cea de-a patra etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta TOTAL 2020.  Programat sa se deruleze in perioada 28-30 august a.c., competitia intitulata sugestiv "Trofeul Gutai" 2020 se va desfasura de-a lungul Drumului National DN18 si mai exact in Pasul Gutai care face legatura intre municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei. 


Vorbim despre un traseu arhicunoscut in randul sportivilor auto din Romania si nu numai, si mai cu seama de catre cei cu ani grei in motorsportul romanesc. Acestia nu au cum sa uite multiplele competitii automobilistice desfasurate in Pasul Gutai de-a lungul mai multor decenii, indiferent ca vorbim despre raliuri clasice sau despre competitii de viteza in coasta. Drumul serpuit din Pasul Gutai, cu mai multe ace de par, a fost deseori, de-a lungul respectivelor decenii, puntea suspinelor pentru foarte multi piloti si copiloti din Romania si din strainatate. Pasul Gutai le-a ramas si in memoria participantilor la competitia inedita Dakar Series 2008 si mai exact al acelora care au concurat la Raliul Europei Centrale din anul 2008 (competitie care a inlocuit, in respectivul an, cunoscuta intrecere Raliul Dakar din cauza unor probleme de securitate care planau asupra concurentilor si echipelor tehnice).


Trofeul Gutai 2020 va avea doua zile de intreceri efective, cu antrenamente si concursul propriu-zis din ziua de duminica. In avanpremiera competitiei, in ziua de vineri, 28 august 2020 se va desfasura o ceremonie de prezentare oficiala a concurentilor, eveniment care se va derula in Centrul Istoric al Municipiului Baia Mare, sub rezerva restrictiilor actuale. 


"Ne bucurăm de sprijinul autorităților locale, Primăria municipiului Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Serviciul Rutier, Serviciul județean de Ambulanță, a mai multor sponsori din mediul privat: Maya’s Events, Nocturne Stadioane, EDS Electric, Autoland, Benro Parts, Policlinica Sfânta Maria, MRK, Complex Turistic Șuior, Hotel Carpați, Salcor, Califormia Tyres, Aktor, RCS-RDS, dar și de un umăr mare de voluntari. Drept dovadă că acest sport este apreciat în județul nstru și oamenii și-au dorit revenirea competițiilor automobilistice", a declarat Ionut Pirvu, presedintele Asociatiei Club Sportiv XPO Racing 


Organizatorii Trofeului Gutai 2020 aduc la cunostinta participantilor la trafic faptul ca, in zilele de 29 si 30 august 2020, vor fi impuse restrictii de circulatie pe DN 18 in Pasul Gutai, dupa cum urmeaza:

-in data de 29.08.2020, drumul va fi inchis circulației publice in intervalele orare 07:30 - 14:00 si 15:00 – 18:00

-in data de 30.08.2020, drumul va fi închis circulatiei publice in intervalele orare 07:30 - 13:00  si  14:00 – 18:00

Pentru cei care vor dori sa se deplaseze dinspre municipiul Baia Mare inspre minicipiul Sighetu Marmatiei, organizatorii le recomanda sa urmeze ruta alternativa pe DJ 184 Cavnic si isi cer scuze pentru eventualele inconveniente.

 


Ionuț Pirvu, președintele Clubului XPO Racing ne-a dezvaluit si unele informatii in premiera despre Trofeul Gutai 2020. Astfel, la startul Trofeului Gutai 2020 din Maramures se va alinia si vicecampionul national Emil Nestor, cel ce are un parcurs excelent in actualul sezon. Emil Netor, posesorul unui nou material de concurs (un prototip Norma M20FC) a bifat deja trei recorduri consecutive pe traseele de la Cheile Gradistei, Resita si Rasnov. Este lesne de inteles ca, gratie respectivelor recorduri, Emil Nestor a si castigat cele trei etape ale CNVC din actualul sezon si este lider incontestabil al clasamentului general al Campionatul National de Viteza in Coasta Total 2020. In mod evident, el vine in Maramures cu intentia clara de a-si trece in palmares si victoria de la Trofeul Gutai 2020, pentru a-si consolida prima pozitie in ierarhia CNVC si, de ce nu, pentru a-si dovedi suprematia in aceasta ramura sportiva. Printre alte nume sonore prezente la Trofeul Gutai 2020 se vor afla si Mihai Leu, campionul miondial WBO la box la categoria semi-mijlocie in 1997, cel care a ales ulterior sportul pe patru roti - devenind campion national la raliuri in Campionatul National Romanesc din postura de pilot in sezonul 2003 la volanul unui Hyundai Accent WRC. Este posibil ca fanii indragitului co-prezentator al emisiunii "Mneata cu Razvan si Dani" de la postul de televiziune Antena 1, Dani Otil, sa isi vada favoritul pe traseul Trofeului Gutai 2020. Inca nu se stie exact daca acesta se va prezenta la startului celei de-a patra etape a Campionatului National de Voiteza in Coasta TOTAL 2020 din Maramures, insa inscrierile in concurs se fac pana miercuri ori joi, dupa cum vor decide organizatorii Trofeului Gutai 2020. Cert este ca numarul maxim de piloti acceptati la etapa de coasta din Maramures a fost fixat la 80 de participanti.



Cat priveste participarea sportivilor din partea locului, Ionut Pirvu ne-a declarat ca, din cate se cunoaste pana la aceasta ora, la startul Trofeului Gutai 2020 se vor alinia David Tarta, Peter Havrila , Andrei Brezovski si specialistul vitezei in coasta din Maramures, Calin Fagadar.  Pentru cel din urma, Trofeul Gutai va fi prima competitie dupa o pauza indelungata pricinuita de un accident  teribil petrecut in iunie 2019 la etapa de viteza in coasta de la Brasov, pe Drumul Poienii. Mai precis, vorbim despre accidentul in care a fost implicat Calin Fagadar, eveniment neplacut soldat cu dauna totala a masinii RedQueen care a facut furori in CNVC pana la data respectiva. Vorbim despre um splendid Mitsubishi Lancer EVO de un rosu inconfundabil,  care capta atentia celor de pe marginile traseelor de concurs din CNVC la fiecare trecere. Pentru Calin Fagadar, Trofeul Gutai 2020 va insemna prima aparitie publica, in concurs, cu noul sau material de concurs, Baby RedQueen, tot un Mitsubishi Lancer EVO care promite sa continue prestatia si prestanta lui RedQueen

 


Despre Pasul Gutai

* Pasul Gutâi mai este cunoscut si dub denumirile Pasul Gutin si Pasul Pintea

* Geografic, acest pas montam constituie o trecatoare ce leaga Depresiunile Baia Mare  si Maramuresulu

* Pentru cei din partea locului, "Gutai" este cunoscut drept drumul ce leaga Municipiul Baia Mare de Maramuresul Istoric si, implicit, de celalalt municipiu din Maramures si anume Sighetu Marmatiei

* Zona Gutai (implicit Muntele Gutai) este recunoscuta drept una plina de peisaje frumoase, o natura care te imbie la drumetii, dincolo de incarcatura istorica a zonei datorata cunoscutului haiduc Pintea Viteazul

 

Despre Asociatia Club Sportiv XPO Racing

* Clubul sportiv XPO Racing este dedicat activităților sportive orientate în special către copii și tineri și în dezvoltarea unui spațiu gândit să fie o alternativă, oază de bucurie și rost în plin secol XXI

* Clubul s-a constituit, in anul 2015, la initiativa unui grup de pasionati ai sporturilor cu motor , in scopul de a desfasura activitati de automobilism si karting.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz