Politia Locala Baia Sprie 1200x800

Activitatile desfasurate de catre agentii Politiei Locale Baia Sprie in anul 2017 au avut la baza competentele conferite de Legea 155/2010 si Hotararile de Consiliu Local, vizand cu precadere ordinea si linistea publica, disciplina in constructii, protejarea mediului inconjurator, activitatea comerciala, evidenta populatiei si circulatia pe drumurile publice.

Actiunile agentilor Politiei Locale Baia Sprie din cursul anului 2017 s-au soldat cu constatarea a 310 fapte contraventionale si sanctionarea contravenientilor, invitarea a 210 cetateni la sediul institutiei pentru clarificarea diferitelor situatii, clarificarea si/sau punerea in legalitate a unui numar de 360 de persoane care aveau actele de identitate expirate, interventia in regim operativ in 24 de cazuri de sesizare- cu luarea masurilor legale ce se impuneau a fi aplicate in fiecare caz in parte- etc. In acest context, trebuie spus ca Politia Locala Baia Sprie a primit si solutionat, anul trecut, un numar de 29 de petitii si reclamatii primite de la persoanele fizice si juridice de pe raza orasului Baia Sprie.

In ceea ce priveste activitatea de zi cu zi, Politia Locala Baia Sprie a asigurat cel putin o patrula auto si pedestra in intervalul orar 06:00-22:00 atat in zilele lucratoare, cat si in cele nelucratoare. Totodata, in baza unor protocoale incheiate cu unitatile de invatamant din oras, s-a actionat zilnic cu efective din cadrul Politiei Locale Baia Sprie pentru fluidizarea traficului rutier in zonele cu gradinite, scoli si liceu, preucm si pentru afluirea si defluirea elevilor de la cursuri. In plus, s-a actionat, impreuna cu cadrele didactice, pentru lupta antiinfractionala in randul elevilor prin expunerea, la orele de dirigentie, a diverse teme legate de absenteismul scolar, delincventa juvenila ori violenta, situatii in care elevii pot fi autori sau victime.

Politistii locali din Baia Sprie au mai efectuat actiuni comune cu reprezentantii S.C. Urbis Baia Mare, cate patru zile pe saptamana, timp de 10 luni, pe linia prevenirii calatoriilor frauduloase, alaturi de activitatile specifice de mentinere a ordinii si linistii publice la toate activitatile cultural-sportive de pe raza orasului.

Nu trebuie neglijat nici aspectul monitorizarii video prin cele 81 de camere amplasate in 28 de locuri din oras, imaginile surprinde de acestea contribuind intr-o masura mare la reducerea infractionalitatii pe raza orasului Baia Sprie. In plus, Politia Locala Baia Sprie a acordat sprijin Ministerului Afacerilor Interne, prin furnizarea de imagini surprinse de camerele de supraveghere, pentru instrumentarea unor cauze penale ori pentru cercetarea unor accidente ori situatii neprevazute.

Indiferent de ce ar spune unii ori altii, cetateni simpli sau alesi ai urbei, misiunea politistilor locali consta, in primul rand, in prezenta acestora in comunitate, in prevenirea evenimentelor nedorite si in propagarea unui climat de ordine si siguranta publica. Poate ca pentru unii conteaza mai mult numarul amenzilor aplicate de politistii locali decat frecventa actiunilor preventive, insa cei cu acest crez ar trebui sa se puna in pielea contribuabilului care si asa cu greu face fata nevoilor financiare zilnice. Unii ar spune ca mai mult rezovi cu aplicarea unui avertisment verbal si/sau scris decat cu o amenda care sa atraga furia contravenientului, cu posibile efecte ulterioare.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz