prefect vizita habitex„Am inceput investitia noastra aici, in Baia Mare, acum mai bine de 10 ani. Tot ce ne-am dorit a fost sa dam de lucru oamenilor de aici si sa facem un centru de excelenta in domeniul textilelor. Domnul Henryk Grauer (CEO-ul companiei) este un vizionar si a crezut in puterea zonei Baia Mare. Avem clienti din toata Europa si sunt extrem de multumiti de calitatea produsele executate aici, in Baia Mare. Singura problema cu care ne confruntam este, insa, nu de a avea comenzi ci de a avea muncitori! Pentru ca avem comenzi bune, clienti buni, insa avem nevoie de muncitori. Am dorit, domnule prefect, sa vizitati fabrica noastra, sa vedeti produsele noastre si poate o sa ne ajutati in acest sens. De cativa ani «creierul» HABITEX este in Baia Mare, nu in Belgia. Angajatii nostri de aici sunt foarte bine pregatiti si vrem sa continuam sa investim in oameni si in echipamente. Cunosc implicarea dumneavoastra si cunosc proiectul pe care l-ati demarat pentru tinerii din Maramures: revitalizarea si adaptarea invatamantului profesional la nevoile economice ale zonei. Este imperios necesar sa aveti in Baia Mare, in Maramures, scoli profesionale care sa pregateasca tinerii de aici pentru piata muncii” a precizat David Jachir, CFO-ul Habitex Romania.

 „Am vrut sa vad, din aceasta pozitie, pe ce paliere se dezvolta judetul Maramures ca activitate economica. In Baia Mare eram performanti si inainte de 1989 in domeniul textilelor. Insa aici baza era industria miniera. Acum minele s-au inchis. Iar noi tot pregatim ingineri minieri. Sa nu va mai spun de alte specializari, care dupa ce termina o facultate aici, in Baia Mare, sunt direct someri de pe bancile facultatii. Insa nu mi se pare corect sa ai doi piloni de dezvoltare ai judetului, industria lemnului si cea textila si sa nu ai o discutie macar o data pe luna cu acestia, sa discuti despre problemele lor, despre impedimente sau nevoile pe care le au. Pe acesti doi piloni mai sus mentionati si pe ceea ce am putea numi industria producatoare de  masini si echipamente Maramuresul a exportat in anul 2014 marfuri a caror valoare totala depaseste 1 miliard de euro! Atunci am decis sa ma implic, in masura in care imi permite pozitia pe care o ocup, in problema pregatirii fortei de munca din judetul Maramures. Si ma bucur ca Inspectoratul Scolar a raspuns pozitiv si ne este partener in acest proiect. Avem nevoie de profesori, avem nevoie de manageri, de ospatari, de orice doriti dumneavoastra. Sunt meserii frumoase si le respect. Dar plus valoare si crestere economica intr-o zona ca a noastra putem avea doar daca forta de munca este adaptata pietei muncii si tine pasul cu nevoile investitorilor” a punctat ing. Anton Rohian.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz