IMG 20240606 WA0000 Copy 1200x800
 
 
Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.26 Maramureș
 
 
Informare de presă
 
 
Biroul Electoral Central a aprobat Modelul afișului de conștientizare asupra interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma prin orice mijloace tehnice buletinul de vot (Anexa foto atașată). 
 
‼️Evitați să faceți fotografii în secția de votare care ar putea compromite secretul votului. Fotografierea sau filmarea buletinului de vot se sancționează de la 600 la 1000 de lei conform legislației în vigoare (Legea nr. 115/2015 cu modificările și completările ulterioare).
 
 
➡️Alegătorul care din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi observator, candidat sau membru al biroului electoral.
 
 
➡️ Campania electorală în ziua alegerilor este interzisă sub orice formă.
 
 
 ➡️Candidații pot sta în ziua alegerilor în secțiile de votare, dar nu au dreptul de a face campanie electorală sau de a influența alegătorii.
 
 
➡️ În județul Maramureș sunt înscriși pe listele electorale complementare 591 cetățeni din statele Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul sau reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri. 
 
 
✅ Cele 33 de servicii publice comunitare de evidență a persoanelor din județul nostru vor avea programul de lucru cu publicul astfel:
 
▶️ Sâmbătă, 8 iunie, interval orar 8.00 -16.00
▶️ Duminică, 9 iunie, interval orar 7.00 -22.00
 
 
 
 
Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz