Primaria Baia Mare 1200x800

Doru Ioan Dăncuș și Zsolt Istvan Pap sunt noii viceprimari ai Municipiului Baia Mare. Cei doi au fost alesi la varful conducerii Primăriei Municipiului Baia Mare in sedinta extraordinară de azi, 29 Decembrie 2020, a Consiliului Local Baia Mare. Doru Ioan Dancus a fost desemnat viceprimar din rândul consilierilor municipali cu votul favorabil a 13 alesi locali (la care s- a adaugat un vot impotriva). La rândul său, Zsolt Istvan Pap a fost ales viceprimar cu 13 voturi pentru si 1 vot nul din partea celor 14 consilieri care au luat parte la votul secret. De remarcat este faptul că, inaintea desfășurării procedurilor de vot secret privind desemnarea celor doi viceprimari, consilierii USR PLUS si PMP prezenti la reuniune, alaturi de consilierul PNL Mircea Cirț, au părăsit sala de ședințe. 

 

Ar mai fi de subliniat faptul că Doru Ioan Dăncuș (din partea Coaliției pentru Maramureș) și Zsolt Istvan Pap (reprezentând UDMR) au fost propuși pentru funcțiile de viceprimar de către primarul Cătălin Cherecheș. Surprinzător a fost faptul că Mircea Cirt, candidatul PNL pentru postul de primar la alegerile din 27 Septembrie 2020, nu a fost propus pentru ocuparea unui fotoliu de viceprimar. Mirarea a fost cu atât mai mare, cu cât Mircea Cirț s- a clasat pe locul secund la scrutinul din 27 Septembrie a.c. in batalia eletorala pentru functia de primar al municipiului Baia Mare. Vă reamintim faptul că au existat nu mai puțin de nouă candidati la functia de primar al Municipiului Baia Mare la alegerile locale din toamna aceasta, iar Mircea Cirț a fost votat de către 11.599 de băimăreni (28,28% dintre alegătorii prezenti la urne). Primarul Cătălin Cherecheș a fost reales in functie cu 17.039 de voturi (41,54% dintre băimărenii care și-au exercitat dreptul de vot). Ocupantul locului al treilea a adunat 5.243 de voturi (12,78%) la scrutinul pentru alegerea primarului Municipiului Baia Mare. 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz