Aeroport MM1 1200x800

Consiliul Județean a alocat, în 2019, suma de 20 milioane lei pentru Aeroportul Internațional „Maramureș”

 

În anul 2019, Aeroportul Internațional „Maramureș” a beneficiat de un buget record de 20 milioane lei din partea administrației județene, reușind să elimine astfel orice restricție de operare, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Din acest buget total, 13 milioane lei au fost prevăzuți pentru investiții și 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare.


Din suma acordată pentru investiții au fost achiziționate echipamentele de securitate necesare, respectiv o freză de zăpadă, un degivror pentru aeronave mari, scări, aer condiționat, dar și alte echipamente necesare specifice, reușind astfel să fie soluționate toate problemele majore de infrastructură. De asemenea, a fost înființat un serviciu de handling pasageri în cadrul aeroportului, pentru a veni în sprijinul companiilor aeriene, astfel încât toate procesele ce țin de rezervare, etichetarea bagajelor și procesarea pasagerilor să fie gestionate intern.


La finalul acestei toamne s-a reușit și securizarea întregului perimetru al aeroportului, demers necesar în urma adoptării Hotărârii de Guvern prin care un teren a trecut din domeniul public al statului, în domeniul public al județului Maramureș și în administrarea Aeroportului. Anul 2019 a adus pe Aeroportul Internațional „Maramureș” aproximativ 35.000 de pasageri, din care 16.000 pasageri ai curselor charter și restul ai celor interne și speciale. Cel mai mare flux de pasageri înregistrat vreodată pe Aeroportul Internațional „Maramureș” a adus instituției un venit de peste 200.000 de euro.


În cadrul conferinței de presă organizată miercuri, 11 decembrie 2019, directorul Aeroportului Internațional „Maramureș”, Dorin Buda a precizat că anul 2019 a fost unul de succes pentru instituția pe care o conduce, reușind, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, să facă toate investițiile necesare bunei funcționări a aerogării. „A fost un an important pentru Aeroportul Internațional și vreau să mulțumesc administrației județene pentru bugetul record acordat anul acesta pentru aeroport, respectiv 13 milioane lei pentru investiții și 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare, sumă cu care am reușit să achiziționăm toate echipamentele absolut necesare pentru deservirea tuturor categoriilor de aeronave”, a arătat Dorin Buda, director al Aeroportului Internațional „Maramureș”. Acesta a mai precizat că, pe lângă cursele charter, va transforma în prioritatea instituției și introducerea de curse spre destinații externe, cu precădere spre zonele în care există comunități importante de maramureșeni, respectiv Italia, Franța, Anglia și Spania.

 

Dorin Buda: ”Prioritatea noastră este să convingem companiile low-cost să opereze pe aeroportul Aeroportul Internațional”

 

„Începând de anul viitor, prioritatea noastră va fi să reușim să convingem companiile aeriene, în special cele low-cost, să opereze pe aeroportul Aeroportul Internațional. Din discuțiile purtate cu acestea, nu se pune problema profitabilității curselor pe care vor să le introducă de pe aeroportul nostru, a mai precizat Dorin Buda.


Se pare că, în momentul de față, companiile aeriene se confruntă cu o problemă independentă de voința lor, și anume faptul că compania Boeing, cea care produce aeronavele 737 MAX, de mediu curier, și de altfel cele mai uzitate, are pe stoc 400 de aeronave reținute la sol din luna februarie, acestea neputând fi livrate companiilor aeriene. În procesul de atragere a unor noi operatori, vor fi implicați, direct, începând cu anul viitor, noul manager de Marketing, împreună cu noul director de Dezvoltare al Aeroportul Internațional "Maramureș", care vor avea ca principală preocupare negocierea cu companiile aeriene, în vederea convingerii lor să opereze pe acest aeroport.


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a felicitat atât conducerea, cât și personalul aeroportului pentru succesul înregistrat de instituție în anul în curs, făcând totodată apel la parlamentarii maramureșeni pentru un demers comun în vederea susținerii, pe lângă forurile centrale, a investițiilor în județul Maramureș.


„Felicit, pe această cale, conducerea și personalul Aeroportului Internațional, pentru performanța de a finaliza în acest an, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, proiectul de modernizare și prelungire a pistelor și achitarea integrală a tuturor lucrărilor prin fonduri atrase de la Guvernul României. De asemenea, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Maramureș, am reușit anul acesta să alocăm un buget record, de 20 de milioane lei”, a arătat șeful administrației județene.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz