Alianta Gala 1200x800

 

Județul Maramureș, partener la acțiunea-eveniment „Alianța Gala 2019”, care va avea loc în Washington D.C.

 

În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc în data de 26 septembrie la Vișeu de Sus, aleșii județeni au aprobat proiectul privind participarea județului Maramureș la acțiunea-eveniment „Alianța Gala 2019”.


Evenimentul ajuns la cea de-a 6-a edție și organizat de “The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” se desfășoară anual în capitala S.U.A, Washington D.C., reunind personalități marcante ale mediului de afaceri american, dar și diaspora română. Anul acesta, printre invitați se va număra și artista maramureșeancă Paula Seling.


Organizația non-guvernamentală “The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” urmărește consolidarea imaginii României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul factorilor de decizie și opinie din S.U.A. și încurajează instituțiile și personalitățile române și americane să creeze, intermediul prin educației, rețele de acțiune și să faciliteze oportunități de care să beneficieze cetățenii ambelor națiuni.


Participarea Județului Maramureș la acest eveniment constituie o oportunitate de a intensifica relațiile economice româno-americane ale județului Maramureș și de a dezvolta inclusiv relații cu diaspora din S.U.A. Județul Maramureș va avea rezervat în cadrul acțiunii „Alianța Gala 2019” un moment special, în care se vor fi prezentate atracțiile turistice ale județului și evenimente cultural-artistice anuale, cum ar fi Zilele Maramureșului și Crăciun în Maramureș, precum și proiectele europene derulate de instituția Consiliului Județean sau oportunitățile de investiții și business din județ. Totodată, delegația maramureșeană prezentă la acțiune va fi invitată să participe la mese rotunde pe teme de securitate, proiecte pentru comunitate și tehnologie. Investitorilor americani le va fi prezentat și exemplul de succes al investiției U.A.C. Dumbrăvița în județ, prilej de sporire a atractvității Maramureșului pentru potențialii investitori.


Consiliul Județean Maramureș va semna și un acord de cooperare pentru sprijinirea organizării în parteneriat a acțiunii „Alianța Gala 2019”, a „Asociației Friends of Alianța” conform prevederilor legale.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz