Faceți România din nou mare ”: Donald Trump îi oferă omologului Klaus Iohannis un cadou special
De Cristian Gherasim
21/08/2019
'Faceți România din nou mare': Donald Trump îi oferă omologului Klaus Iohannis un cadou special
ÎNCĂRCAȚI ACEST ARTICOL

Facebook
stare de nervozitate
Flipboard
trimite
„Faceți din nou România mare”.

 

Acesta a fost mesajul încrucișat pe o șapcă pe care președintele american Donald Trump i-a dat omologului său român, Klaus Iohannis.

 

Sloganul este o modificare a celor utilizate de Trump în campania sa prezidențială din 2016.

Cadoul a fost înmânat lui Iohannis în timp ce a vizitat Casa Albă marți.

Imaginile publicate de Iohannis pe Facebook i-au arătat că încearcă șapca, deoarece cei de la întâlnire au împărtășit.

 

Trump și Iohannis discută probleme precum securitatea regională, energia, aplicarea legii și programul de renunțare la viză.

O declarație de la Casa Albă a declarat că ambele țări s-au opus Nord Stream 2, o nouă conductă de gaze de export care circulă din Rusia în Europa de-a lungul Mării Baltice.

"Statele Unite și România recunosc că securitatea energetică este securitate națională", a spus acesta. „Ne subliniem opoziția față de Nord Stream 2 și alte proiecte care fac ca aliații și partenerii noștri să depindă de energia din Rusia.

„Resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea națiunilor noastre și de a spori securitatea energetică a Europei.

„Statele Unite și România vor lua în considerare modalitatea de îmbunătățire a climatului de investiții energetice din România în moduri care să beneficieze ambele țări.

"Îndemnăm în continuare industriile noastre să colaboreze strâns pentru a sprijini obiectivele României în domeniul energiei nucleare civile."

Vine înaintea alegerilor prezidențiale din România din 10 noiembrie, unde Iohannis candidează pentru un al doilea mandat.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz