Faceți România din nou mare ”: Donald Trump îi oferă omologului Klaus Iohannis un cadou special
De Cristian Gherasim
21/08/2019
'Faceți România din nou mare': Donald Trump îi oferă omologului Klaus Iohannis un cadou special
ÎNCĂRCAȚI ACEST ARTICOL

Facebook
stare de nervozitate
Flipboard
trimite
„Faceți din nou România mare”.

 

Acesta a fost mesajul încrucișat pe o șapcă pe care președintele american Donald Trump i-a dat omologului său român, Klaus Iohannis.

 

Sloganul este o modificare a celor utilizate de Trump în campania sa prezidențială din 2016.

Cadoul a fost înmânat lui Iohannis în timp ce a vizitat Casa Albă marți.

Imaginile publicate de Iohannis pe Facebook i-au arătat că încearcă șapca, deoarece cei de la întâlnire au împărtășit.

 

Trump și Iohannis discută probleme precum securitatea regională, energia, aplicarea legii și programul de renunțare la viză.

O declarație de la Casa Albă a declarat că ambele țări s-au opus Nord Stream 2, o nouă conductă de gaze de export care circulă din Rusia în Europa de-a lungul Mării Baltice.

"Statele Unite și România recunosc că securitatea energetică este securitate națională", a spus acesta. „Ne subliniem opoziția față de Nord Stream 2 și alte proiecte care fac ca aliații și partenerii noștri să depindă de energia din Rusia.

„Resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea națiunilor noastre și de a spori securitatea energetică a Europei.

„Statele Unite și România vor lua în considerare modalitatea de îmbunătățire a climatului de investiții energetice din România în moduri care să beneficieze ambele țări.

"Îndemnăm în continuare industriile noastre să colaboreze strâns pentru a sprijini obiectivele României în domeniul energiei nucleare civile."

Vine înaintea alegerilor prezidențiale din România din 10 noiembrie, unde Iohannis candidează pentru un al doilea mandat.