1545641452406 Dsc0008 S4 1200x800

 

Doi cetățeni români cercetați pentru contrabandă și peste 19.000 pachete țigări confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 19.088 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 223.200 lei, doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate, pană la finalizarea cercetărilor.
* Azi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 01.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete voluminoase.
Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.
Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au reținut o persoană, cetățeanul român Nicolae G, în vârstă de 37 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș,
Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a eveniment.
La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite șase colete cu țigări, iar în imediata apropiere a acestora un autoturism marca Jeep Grand Cheroche.
Autoturismul împreună cu țigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.
Întreaga cantitate de țigări, precum și autoturismul în valoare de 16.300 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

*În data de 22 decembrie a.c., lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în parcarea unui supermarket de pe raza municipiului Rădăuți, o persoană în timp ce încărca într-un autoturism marca Audi A4, mai multe sacoșe voluminoase cu inscripția Duty-Free.
S-a procedat la legitimarea persoanei și efectuării unui control asupra autoturismului, în urma căruia s-a constatat că în sacoșe se află țigări.
Persoana în cauză, identificată ca fiind cetățeanul român Vasile C., în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, nu a putut prezenta documente de proveniență asupra mărfii, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii sacoșelor a rezultat cantitatea de 2.098 pachete țigări, în valoare de aproximativ 24.500 lei.
Întreaga cantitate de țigări, precum și autoturismul în valoare de 6.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, respectiv pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

*Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu du Sus, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.990 pachete, în valoare de 163.600 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz