Pista Aeroport 1200x800

 

Guvernul României a alocat ultima tranșă de bani pentru finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional ”Maramureș”

 

În decursul anilor 2017 - 2018, Maramureşul a primit de la Guvernul României suma de 90 de milioane de lei, adică aproximativ 20 de milioane de euro pentru a finanța lucrările realizate la Aeroportul Internațional ”Maramureș”. Ultima tranșă de bani în sumă de 14.680.000 de lei (aproximativ 3,2 milioane de euro) a fost alocată în ședința de Guvern de vineri, 7 decembrie 2018, din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului.
”Am promis, în campania electorală din anul 2016, că nu vom folosi sursele proprii ale Consiliului Judeţean Maramureş pentru acest proiect şi ne ţinem de cuvânt. Trebuie să menționăm, însă, că greșeala pierderii acestei finanțări europene aparține fostului director al Aeroportului, Mihai Pătrașcu”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Aceasta este ultima tranșă de fonduri necesare pentru plata lucrărilor efectuate la reabilitarea și prelungirea pistei Aeroportului Internațional Maramureș. ”Suma totală alocată de către Guvernele PSD, în decursul anilor 2017 și 2018, numai pentru această investiție, se ridică la 20 de milioane de euro și înseamnă achitarea integrală a costului lucrărilor din fonduri guvernamentale. Trebuie subliniat, aici, că am obținut susținerea totală pentru acest proiect, în anul 2017, din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea și a tuturor miniștrilor din Guvernele PSD. Viorica Dăncilă, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Sevil Shhaideh, Paul Stănescu, Viorel Ștefan, Ionuț Mișa, Orlando Teodorovici sunt oamenii cărora județul Maramureș trebuie să le mulțumească pentru finalizarea acestui proiect strategic al Maramureșului”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că instituția pe care o conduce va continua dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș prin alocări financiare consistente în bugetul anului 2019, în vederea dotării cu aparatură de ultimă generație, astfel încât întreaga infrastructură a Aeroportului să corespundă tuturor standardelor internaționale.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz