IMG 20201210 WA0018 01 Copy 1200x800

 

 

 

 


La 16 iulie 1977, Renault a intrat chiar în primul său Grand Prix de Formula 1 pentru a se lansa într-un nou capitol din lunga și ilustrația sa istorie - unul care datează chiar de la începutul sportului cu motor. 

 

 

În deceniile care au urmat, Renault a concurat cu succes în toate formele sportului, de la curse de circuit, la raliuri convenționale și cross-country, încercări de frânare record și curse de anduranță. Prin urmare, era inevitabil ca diferitele sale exploatări de curse cu motor să conducă în cele din urmă Renault la F1, punctul culminant absolut al sportului. 

 

 

 

În cele patru decenii care s-au scurs din 1977, angajamentul ambițios și durabil al Renault față de sport a fost caracterizat printr-o abordare inteligentă, pionieră și pricepere tehnologică. Nu numai că producătorul a obținut o listă lungă de victorii, dar și recordul său de invidiat a fost atins datorită inovației continue în domeniile aerodinamicii, șasiurilor și motoarelor. Renault este astăzi o piesă cheie în lumea rapidă a cursei de marele premiu, respectată pe scară largă de toți rivalii săi în sus și în jos pe banda de carieră. 

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz