2021 Toyota Corolla Apex Edition Obiective pentru curbele în stil îndrăzneț
15 iulie 2020

* Ediția limitată Corolla Sedan combină designul agresiv cu manevrarea mai strânsă
* Toyota va oferi 6.000 de Apex Edition pentru anul 2021, pe baza claselor SE și XSE
* Oferă cu transmisie manuală cu 6 trepte și anvelope de vară
* Toate modelele Corolla 2021 adaugă caracteristici de siguranță și compatibilitate cu Android Auto

 


Toyota are un mesaj pentru șoferii care caută un sedan sport cu care sa poată aborda curbele cu mai multa îndrăzneală, și este corect în numele unui nou model special pentru 2021: Corolla Apex Edition. Acest pachet Edition Apex este disponibil pe Corolla SE sau XSE și cu siguranță va întoarce capetele celor din jur în timp ce se iau curbele cu mai mult zel.  

 

 

APEX EDITION maximizează potențialul inerent al platformei TNGA-C de înaltă rezistență Corolla sedan, suspensiei spate multi-link și motorului de 2,0 litri de 169 cai putere. Un pachet de caroserie personalizat din fabrică accentuează stilul elegant al lui Corolla, iar noul model emite un sunet deosebit cu o evacuare în regim sport, unică pentru Corolla Apex.  

 

Toyota va oferi 6.000 de Corolla Apex Editions pentru anul 2021, cele mai multe echipate cu Dynamic Shift CVT (transmisie continuă variabilă). CVT oferă pași de schimbare secvențiali simulați cu 10 trepte, mod Sport și schimbătoare cu palete. Cheia pentru sensul distinct de performanță al CVT-ului Dynamic Shift este un set de viteze folosit ca „prim” angrenaj pentru accelerarea la pornire, înainte de a fi predat perfect  sistemului de scripete CVT. 

 

Pentru cei care conduc vehicule sportive și cărora le place „să-și dea rândul”, Toyota echipează doar 120 din aceste modele speciale bazate pe clasa SE cu transmisie manuală inteligentă cu 6 trepte (6 iMT). Cu un control de potrivire a vitezei în jos, transmisia manuală inteligentă cu 6 trepte (6 iMT) ajustează automat turațiile motorului la schimbarea vitezelor asigurând o trecere lină, care face ca orice șofer să se simtă ca un stick-shift pro.  

 

Atrăgând atenția, atacând curbele

 

Înainte ca masina Toyota Corolla Apex Edition să atace prima curbă, ea va atrage privirile cu aspectul său înclinat în jos. Un corp de caroserie neagră sportivă, aerodinamică, completată de accente de bronz, spoiler frontal, faruri de ceață, mulaje laterale și difuzorul spate ajută la stabilitatea vehiculului de mare viteză. Un spoiler aero spate pe portbagaj va fi disponibil ca opțiune suplimentară pentru cei care doresc să afișeze și mai multă atitudine.  

 

Ediția Corolla Apex este captivanta și grație suspensiei unice în funcție de piese. Inginerii Toyota au dezvoltat caracteristicile dinamice prin testări ample pe diferite trasee din întreaga lume, inclusiv TMC Higashi-Fuji Proving Ground în Japonia, Toyota Arizona Proving Ground și MotorSport Ranch din Texas. 

 

Arcurile unice de pe Corolla Apex Edition coboară vehiculul cu 0,6 inci, în timp ce viteza crescută a arcului reduce unghiul de rulare al vehiculului și oferă un răspuns de viraje mai plat. Șocurile special reglate cu arcuri interne de revenire asigură o forță de amortizare crescută care controlează mișcarea verticală și a ruloului. Barele unice de stabilizare solidă cu rigiditate crescută ajută la scăderea unghiului de rulare a vehiculului, îmbunătățind totodată agilitatea generală. În plus, noile bare de protecție dau asigurări că înălțimea de mers redusă nu împiedică calitatea deplasării. Toate modificările combinate ale suspensiei Apex Edition cresc rigiditatea rolelor cu 47% în față și cu 33% în spate.  

 

Roțile din aluminiu turnat de 18 inci prezintă un aspect negru lucios, dar ce este chiar mai important, sunt special dezvoltate pentru a ajuta la răcirea frânei, oferind în același timp o reducere de masă de 2,2 lbs. pe roată. Ele pot fi  echipate fie cu o anvelopă pentru toate anotimpurile, fie cu o anvelopă de vară opțională, care ajută la îmbunătățirea aderenței laterale, a preciziei direcției și a răspunsului țesăturii. Serviciul electronic de direcție personalizat (EPS) a fost reglat special pentru Apex Edition pentru a completa modificările sale de suspensie dinamică. Toate aceste schimbări sunt asociate cu un eșapament special dezvoltat, care prezintă un ton mai agresiv la pornire, oferind totodată un ton mai îndrăzneț și îmbunătățit la accelerația larg deschisă. Un vârf unic de oțel inoxidabil de 3,5 inci a fost dezvoltat pentru a se potrivi cu stilul vehiculului.  

 

Combinația bronz / negru jonglează cele trei opțiuni de culori exterioare pentru Corolla Apex Edition. Cu orice opțiune de culoare, Apex Edition are capace de oglindă negre. Lămpile de lumină triplă în formă de J, cu lumini LED împreună cu semnalele luminoase LED de schimbare a direcției conferă claselor SE și XSE un aspect remarcabil în față, în timp ce lampile de iluminare cu LED-uri cu lentile exterioare afumate creează o semnătură de iluminare unică în partea din spate.  

 

Ediția Corolla SE Apex va avea tapițerie de țesătură premium, în timp ce XSE Apex Edition va surprinde cu tapițerie din material negru, tapetat SofTex®. Ediția XSE Apex va avea, de asemenea, scaune frontale încălzite, incluzând o reglare în opt trepte a puterii în scaunul șoferului, cu suport lombar de putere. 

 

Ediția Corolla Apex este alimentată corespunzător pentru misiunea sa de către motorul de forță dinamică de 2,0 litri. Standard în toate clasele Corolla SE și XSE, motorul obține puterea și eficiența sa impresionante dintr-un sistem de injecție de combustibil Toyota D4-S cu compresie înaltă (13: 1) care combină injecția directă și injectoarele cu port secundar; ardere de mare viteză; temporizare VVT-iE inteligentă variabilă a supapei pe partea de admisie și VVT-i pe evacuare. 

 

O pompă de ulei cu două evacuări și un sistem de răcire variabil cu pompă electrică de apă ajută la maximizarea performanței și eficienței motorului. Sistemul de răcire mai eficient asigură, de asemenea, o încălzire mai rapidă a cabinei în zilele friguroase și o răcire mai rapidă atunci când este utilizat aparatul de aer condiționat. Toate aceste tehnologii, împreună cu frecarea internă ultra-scăzută, oferă motorului de 2,0 litri o eficiență termică maximă de 40%, printre cele mai mari pentru un motor de vehicule de pasageri actuale. 

 

Nu puteți simți eficiența termică, dar puteți simți efectele celor 169 cai putere la 6.600 rpm și 151 lb.-ft. moment de vârf la 4.800 rpm, indiferent dacă este canalizat prin Dynamic Shift CVT sau iMT cu 6 trepte. Cu CVT, economia de combustibil estimată de EPA este de 31 MPG pe autostrăzi / 41 MPG pe autostrăzi / 34 MPG combinat (31/38/34 pentru XSE). Cu iMT-ul cu 6 trepte, economia de combustibil este 29/36/32 MPG.  

 

Corolla Apex Edition realizează o economie de combustibil estimată EPA de 30/38/33 MPG cu CVT (atât SE și XSE), cât și 28/35/31 MPG cu iMT cu 6 trepte.  

 

Modelele Corolla Sedan L, LE și XLE 2021 vor continua să utilizeze motorul DOHC cu 16 cilindri de 1,8 litri, care produce 139 cai putere la 6.100 rpm și 126 lb.-ft. de cuplu la 3.900 rpm.  

 

Corolla LE Hybrid, care a avut un succes enorm în primul său an, se întoarce pentru modelul 2021 cu același motor pe benzină de 1,8 litri, cu patru cilindri, însoțit de două motoare / generatoare printr-o transmisie continuă variabilă continuă de tip planetar controlată electronic (CVT) cutiei de viteze. Producția combinată a sistemului de 121 de cai putere produce performanțe sensibile.  

 

Corolla devine și mai bună pentru 2021

 

Întreaga linie Corolla debutează cu  îmbunătățiri pentru 2021. Toate modelele obțin compatibilitatea Android Auto, alăturându-se compatibilității Apple CarPlay și Amazon Alexa, care erau deja standard pe modelul 2020. SiriusXM cu o perioada de încercare de 3 luni All Access este de asemenea disponibil în toate clasele Corolla. 

 

De asemenea, Toyota a îmbunătățit siguranța pentru modelul Corolla Sedan 2021, adăugând airbag-uri laterale  in spate pentru a aduce numărul total de airbag-uri la vehicul la 10. 

 

Toate modelele Corolla 2021 au prevazute sistemele de oprire automată a motorului, care va opri automat motorul după o perioadă de timp prestabilită în cazul în care vehiculul rămâne în funcțiune. Sistemul poate trimite un avertisment sonor și vizual îmbunătățit la brelocul de control al sistemului Smart Key, iar îmbunătățirile viitoare vor include capabilitățile aplicației smartphone ca un memento adăugat.  

 

Ca valoare deosebită, clasa LE 2021 (model gaz) va oferi un nou pachet convenabil care combină Blind Spot Monitor, sistemul Smart Key și jante din aliaj de 16 inch.

 

High Tech la bord

 

Sistemul audio audio standard atât pentru clasele SE, cât și pentru cele XSE include un display de 8-inci cu ecran tactil; șase boxe; Android AutoTM și Apple CarPlay® și Amazon compatibile cu Alexa, port media USB, 1 port de încărcare USB, capacitate telefon mobil hands-free și streaming de muzică prin tehnologie wireless Bluetooth® și SiriusXM® cu perioada de acces pe trei luni. 

 

XSE adaugă suplimentar Audio Plus, care este opțional în clasa SE cu CVT și include Service Connect și Remote Connect. Pachetul audio Premium disponibil pentru ambele clase adaugă un sistem JBL cu 9 boxe, 800 de wați; Recunoaștere dinamică vocală; Navigare dinamică; Căutarea punctelor de interes dinamice și asistența de destinație se conectează, de asemenea. 

 

Corolla Nightshade Edition se întoarce pentru 2021 

 

Ediția Corolla Nightshade revine pentru anul 2021 în clasa SE. Acesta este un alt magnet pentru ochi, cu accente negre îndrăznețe care împinge clientul sa opteze pentru exterioare super alb, argint clasic metalizat sau negru perlă. Jantele din aliaj de 18 inci, împreună cu barele de protecție negre, grila frontală, capacele de oglindă, balansoarele laterale, mânerele ușilor, spoilerul din spate, antena in stilul aripioarelor de rechin și ecusoanele exterioare oferă ediției Corolla Nightshade un aspect personalizat din fabrică.

 

Clasa SE vine standard cu motorul de forță dinamică de 2,0 litri de 169 cai putere și oferă posibilitatea de a alege între Dynamic Shift CVT sau iMT cu 6 trepte, ceea ce face din Nightshade Edition un interpret performant.

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz