Audi A3 Sportback 1200x800 1

* Mașină compactă premium cu cinci uși, cu un design sport


* Tehnologii din clasa full-size - de la infotainment la funcții de asistență a șoferului


* Motoare TDI și TFSI puternice cu eficiență ridicată


Audi a stabilit segmentul de clasă compactă premium cu A3 în anul 1996. Cea de-a patra generație a modelului de succes este acum introdusă pe piață in stilul sport, digitalizat și complet conectat. Sub designul progresiv al caroseriei noului model A3 Sportback apar numeroase inovații din clasa full-size, cum ar fi, de exemplu, sistemele de infotainment, suspensie și asistență pentru șofer.

 

Distinctiv: design și iluminare


Noul Audi A3 Sportback oferă proporții compacte și un design sportiv. Cadrul unic larg și prizele mari de aer din partea frontală accentuează caracterul dinamic al mașinii compacte premium. "Umărul" corpului masinii se extinde în linie lină de la faruri pana la luminile stop din spate. Suprafața de jos este curbată spre interior - un nou element al designului Audi care pune un accent mai puternic pe arcadele roților. Luminile digitale de zi ale farurilor Matrix sunt o inovație suplimentară. Ele constau dintr-un tablou de pixeli format din segmente LED într-un aranjament de trei câte cinci, care creează semnături speciale de lumină și fac ca A3 să fie imediat recunoscut. Designul sportiv și sofisticat este continuat în interior cu noile schimbătoare, insertii din aluminiu sau carbon, deschizătoare de ușă izbitoare și un panou de bord cu aspect negru. Pentru prima dată se utilizează tapițeria de scaune din sticle PET reciclate și îmbunatatite cu elegante cusături contrastante.

 

Digitalizate: controale și afișaje


Cabina de pilotaj a noului A3 Sportback este concentrată în întregime pe șofer. Utilizează elemente familiare ale mărcii și este echipat standard cu un ecran tactil de 10,1 inci, integrat în centrul panoului de bord. Acesta recunoaște scrisul de mână, oferă feedback acustic și poate fi controlată folosind un limbaj natural. Grupul de instrumente, pe care șoferul controleaza prin volanul multifuncțional, este de asemenea digital ca standard. Cabina virtuală Audi oferă funcții suplimentare, cum ar fi un afișaj mare al hărții de navigare. Versiunea + măsoară 12,3 inci și oferă trei vizualizări diferite, inclusiv grafică cu un aspect sportiv. La cerere, poate fi instalat un ecran head-up care proiectează informații importante pe parbriz.

 

Intensificat: infotainment


Conceptul de operare MMI este alimentat de noua platformă de infotainment modulară din a treia generație. Puterea sa de calcul este de zece ori mai mare decât cea a predecesorului său, îndeplinește toate sarcinile legate de conectivitate, inclusiv de telefonie și serviciile de conectare Audi cu viteză LTE Advanced și are, de asemenea, un hotspot Wi-Fi integrat.

Setările individuale pot fi stocate în maxim 1șase profiluri de utilizator - de la controlul climei și poziția scaunului la destinații de navigație selectate frecvent și suporturi utilizate frecvent. Radioul digital DAB + este inclus standard și radioul online sau hibrid este disponibil ca opțiune. Orientarea rutelor este și mai ușoară și mai flexibilă. De exemplu, navigarea oferă previziuni cu privire la evoluția situației traficului, imagini de satelit de înaltă rezoluție de pe Google Earth și modele 3D detaliate ale multor orașe europene importante. Audi Connect îmbogățește punctele de interes cu fotografii, ore de deschidere și recenzii ale utilizatorilor. Serviciile de conectare includ, de asemenea, servicii auto-X. Acestea ajută la găsirea unor locuri de parcare gratuite pe marginea drumului sau permit șoferului să navigheze pe culoarul verde, comunicând cu semafoarele. A3 Sportback este conectat la smartphone prin intermediul aplicației myAudi, Apple CarPlay sau Android Auto, precum și prin caseta de telefon Audi. Aceasta din urmă conectează dispozitivul la antena mașinii și îl încarcă inductiv. Cheia de conectare Audi autorizează posesorul să blocheze și să deblocheze mașina și să pornească motorul prin intermediul smartphone-ului lor Android, iar Amazon Alexa va urma la scurt timp după lansarea pe piață.

Sofisticat: motoarele


Noul Audi A3 Sportback este lansat în Europa cu o gamă de trei motoare - un 1.5 TFSI cu 110 kW (150 CP) (consum combinat de combustibil în l / 100 km: 5.1 - 4.8 *; emisiile de CO2 combinate în g / km : 116 - 111 *) și un 2.0 TDI care oferă 85 kW (116 CP) (consum combinat de combustibil în l / 100 km: 3,6 - 3,5 *; emisii de CO2 combinate în g / km: 96 - 92 *) sau 110 kW ( 150 CP) (consum combinat de combustibil în l / 100 km: 3,9 - 3,7 *; emisii de CO2 combinate în g / km: 103 - 98 *). Toate motoarele impresionează prin cuplul lor puternic și prin caracteristicile sofisticate de rulare. Puterea este transmisă printr-o cutie de viteze cu transmisie manuală in șase trepte sau printr-un schimbator rapid cu șapte viteze S tronic, a cărei manetă de selectare este proiectată ca un schimbător compact. Șoferul poate apăsa și trage acest lucru pentru a controla funcțiile de bază ale transmisiei automate. La scurt timp după lansarea pe piață, Audi va extinde treptat oferta pentru a include versiuni suplimentare ale motorului, inclusiv sisteme de acționare electrificate și versiuni cu tracțiune quattro.

 

Rafinament: suspensia


Suspensia noului A3 Sportback este sportivă și echilibrată, combinând confortul plăcut al călătoriei cu dinamica bună. La cerere, suspensia este disponibilă cu un control adaptiv al amortizorului, care coboară simultan corpul autovehiculului cu 10 milimetri (0,4 in). Fiecare amortizor se adaptează în permanență la starea drumului, la situația de conducere și la setările din sistemul de manevrare dinamic selectat Audi Drive. Cu suspensia sport - standard în combinație cu exteriorul liniei S, altfel o opțiune - accentul este clar pe acesta din urmă. Datorită reglajului tăiat al suspensiei și al amortizoarelor și a faptului că vehiculul este coborât cu 15 milimetri (0,6 in), modelul compact se muleaza și mai mult pe suprafața drumului.

 

Sistemele de asistență pentru șofer


Noul A3 Sportback ajută la prevenirea accidentelor cu alți participanți la trafic și oferă un nivel ridicat de siguranță in dotarea standard. În plus, sunt disponibile sisteme de asistență suplimentare, cum ar fi avertismentele de schimbare a benzii și de parasire a benzii, precum și sistemele de asistență pentru trafic și parcare. Asistența de croazieră adaptivă, pe care clienții o cunosc din multe dintre modelele cu dimensiuni complete, ajută la ghidarea longitudinală și laterală. Menține viteza și distanța față de vehiculul din față și ajută la ghidarea benzii, prin intervenții blânde în direcția electromecanică. Acest lucru crește nivelul de confort al conducerii în special în călătoriile lungi.

 

Optimizat: conceptul de spațiu


Noul A3 Sportback oferă mai mult spațiu și funcționalitate combinate cu dimensiuni externe compacte. Măsurând 4,34 metri (14,2 ft) lungime și 1,82 metri (6,0 ft) lățime fără oglinzi, mașina compactă premium a crescut cu puțin peste trei centimetri (1,2 in) fata de predecesorul său. Înălțimea de 1,43 metri și ampatamentul de 2,64 metri (8,7 ft) au rămas neschimbate. În funcție de poziția banchetei din spate, portbagajul masoara între 380 (13,4 cu ft) și 1.200 litri (42,4 cu ft), iar podeaua de încărcare poate fi manevrata la diferite înălțimi. La cerere, este disponibil un hayon electric care poate fi controlat printr- o simpla  mișcare a piciorului.

 

Programat: lansare pe piață și prețuri


Pre-vanzarilenoului Audi A3 Sportback încep în multe țări europene în martie 2020, primele vehicule urmând a fi livrate clienților la începutul lunii mai. Preturile de vanzare, in cazul modelelor cu motoare 1,5 TFSI cu 110 kW (150 CP) (consum combinat de combustibil în l / 100 km: 5.1 - 4.8 *; emisiile de CO2 combinate în g / km: 116 - 111 *) încep de la 28.900 de euro. Lansarea pe piață va fi însoțită de un model cu ediție specială: ediția A3 Sportback cu caracteristici exclusive. Din exterior, poate fi recunoscut prin atașamente din gri mat platină, precum și faruri Matrix întunecate și roți de 18 inch în culoarea gri de titan. Interiorul liniei S, cu scaune sport nou dezvoltate, inclusiv tetiere integrate, insertii din aluminiu și pedale din oțel inoxidabil, completează aspectul dinamic.

* Informații privind consumul de combustibil și emisiile de CO2, precum și clase de eficiență în domenii, în funcție de anvelopele și jantele din jante utilizate. (Photo Crrdit: Audi AG) 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz