Porci Aprilie

    Medicii recomandă populaţiei să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate.

    De asemenea, este necesară o atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic, deoareceprocedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.

    Trichineloza este o boală determinată deTrichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminata.

    Majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însa există şi forme clinice de boală cu evoluţie severă care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc.

    Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerată, de masivitatea infestarii ei şi de rezistenţa organismului.

    Semnele clinicede boală sunt: tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greturi varsaturi), care apar la 1-2 zile dupa consumul de carne contaminata, febra, edeme ale pleopalor si fetei însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi adinamie.

Factorii favorizantiai îmbolnăvirii la om sunt reprezentaţi de:

1.Consumulcărniide porc sau vânat neexaminată trichinoscopic

2.Unele obiceiuri culinare: prepararea termica “in sange”, sau consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic: pastrama, carnat uscat sau afumat, sunca.

3.Achiziţionareade către populaţie acărnii din alte locuridecât centrele comerciale specializate.

4.Tăierea clandestinăa animalelor

Boala nu se transmite interuman.

CONDUCEREA

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz