Asistent Medical Copy

Intrucat in judetele Cluj si Bistrita Nasaud au aparut un numar mare de cazuri de rujeola, DSP Maramures recomanda parintilor prezentarea de urgenta la cabinetele medicilor de familie in vederea vaccinarii. Rujeola este o boala infectioasa foarte contagioasa care se transmite prin aer de catre o persoana infectata care tuseste sau stranuta. Cele mai frecvente manifestari ale bolii sunt: febra ridicata, tuse, eruptie cutanata, secretii nazale si oculare.

Se recomanda ca, la primele simptome, părinții să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia, prescrierea tratamentului adecvat bolii și prevenirea complicațiilor acesteia, printre care diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, penumonia, encefalita și decesul. Boala poate sa produca complicatii severe sau deces, mai ales la copiii sub 5 ani. Vaccinarea se face cu un produs care protejeaza impotriva a 3 boli – rujeola, rubeola, oreion si este singura metoda de profilaxie impotriva celor 3 boli. Consta in administrarea de 2 doze de vaccin la 1 si respectiv 5-7 ani. Vaccinarea este gratuita.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz