Afiscrop 1200x1692

 

Joi, 6 decembrie

ora 13, Fondul Documentar al Academiei Române

 

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Editura Marist organizează lansarea cărţii „Revoluţia din 1918 şi Unirea Ardealului cu România”, ediţia a II-a, autor: Ion Clopoţel, volum apărut la Editura Marist, Baia Mare, 2018.

Vor prezenta cartea: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” şi Cristian Mareş, directorul Editurii Marist.

Ion Clopoţel (1892-1986) a fost gazetar, scriitor, istoric şi critic literar, sociolog, memorialist, om politic, profesor, luptător pentru idealurile neamului românesc, personalitate remarcabilă a vieţii culturale a secolului al XX-lea. A fost deputat şi şef al Biroului de presă la Marea Adunare Naţională din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, iar apoi a îndeplinit funcţii importante la cele mai cunoscute publicaţii din România, ieşind la pensie în 1961 din prestigioasa funcţie de director al Bibliotecii Centrale Universitare Bucureşti, încheind o longevivă şi impresionantă activitate profesională.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz