3ttr Final 1200x800

 

Județul Maramureș - în topul destinațiilor turistice apreciate de vizitatorii TTR, ediția de toamnă 2019

 

Duminica, 17 noiembrie, Ediția de toamnă 2019 a Târgului de Turism al României își închide porțile după patru zile pline, în care vizitatorii pasionați de călătorii sau doritori să descopere frumusețile României au putut să afle care sunt destinațiile turistice de top din țara noastră și ce au acestea de oferit.


Eforturile de creștere a atractivității turistice a Maramureșului nu au ramas nerăsplatite. Ca în fiecare an, standul județului Maramureș a fost fruntaș în preferințele vizitatorilor, atrași de ospitalitatea gazdelor, folclorul moroșenesc, demonstrațiile de meșteșuguri tradiționale, dar și de mirosul bucatelor îmbietoare.


Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat cu cinste de către vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și o parte a echipei Serviciului de Relații Publice, șef Serviciu Laura Danci. Alături de aceștia s-au aflat reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș.


Responsabili de voia bună au fost maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, care au horit și au jucat ca la ceas de sărbătoare. Renumele Maramureșului ca principală regiune a țării, purtătoare de tradiții și obiceiuri care au dăinuit în timp, a fost întărit de demonstrațiile Mariei Zapca, meșter popular din Săpânța, cu drag de țesut la război, din ale cărei mâini ies adevărate opera de artă.


Reproducerea fidelă a decorului specific maramureșean din cadrul standului a fost posibilă cu sprijinul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în timp ce responsabil pentru bucatele tradiționale de excepție a fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Standul Maramureșului s-a bucurat și de prezența rapsodului Grigore Leșe, care și-a luat în serios rolul de promoter al județului și le-a vorbit cu multă dăruire celor prezenți despre cele patru Țări ale Maramureșului.


În prima zi a târgului, reprezentanții județului Maramureș au primit vizita noului ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, căruia i s-a urat bun-venit cum se cuvine, cu un pahar de horincă, așa cum face orice maramureșean când își întâmpină oaspeții. Un moment de onoare pentru delegația Maramureșului a fost și vizita Alteței Sale Regale, Prințul Paul al României, care a mărturisit că renumele pe care Maramureșul Voievodal îl are în țară, dar și peste hotare, l-a convins să îl aleagă ca destinație pentru sărbătorile de iarnă.


Încă o dată, vestea frumuseților și obiectivelor turistice din Maramureș a ajuns la numeroșii vizitatori ai târgului, județul nostru fiind reprezentat cu cinste de către cei care l-au promovat neobosiți. Pe întreg parcursul evenimentului au fost împărțite sute de materiale de promovare a celor patru țări ale județului și a obiectivelor turistice regăsite aici, mulți dintre cei prezenți declarându-se convinși să viziteze Maramureșul în viitorul apropiat. Structurile de primire turistice din județ îi așteaptă cu pachete speciale și promit experiențe tradiționale și autentice de neuitat, care însă nu fac rabat de la calitate.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz