Ttr1 1200x800

 

Standul județului Maramureș, atractiv pentru vizitatorii prezenți în prima zi a Târgului de Turism al României, ediția de toamnă 2019

 

La Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2019, standul județului Maramureș și-a primit primii vizitatori într-o atmosferă care îndeamnă la joc și voie bună, întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”. Executivul Consiliului Județean Maramureș este reprezentat la acest eveniment de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a și oferit noului ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, logo-ul județului Maramureș.

 


Cei dornici să afle ceea ce are de oferit Maramureșul în plan turistic au fost întâmpinați cu bucate tradiționale și materiale de promovare a județului de către o parte a echipei Serviciului de Relații Publice din cadrul Consiliului Județean Maramureș, alături de care s-au aflat reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș. Maria Zapca, un meșter popular care face cinste tuturor maramureșenilor, s-a așezat la război de la prima oră a dimineții și le-a arătat tuturor celor curioși să afle tainele țesutului autentic, munca și migala care se află în spatele acestui meșteșug popular, ridicat la rang de artă.

 


La standul Maramureșului s-au mai aflat Octavian Bodea, viceprimarul orașului Seini și Anton Ardelean, primar al orașului Tăuții Măgherăuș, localitate declarată Destinație Europeană de Excelență în anul 2019. Freamătul specific maramureșean a atras reprezentanți ai televiziunilor Antena 1 și TVR Internațional, care au dorit să transpună pe micile ecrane atmosfera de sărbătoare cu iz de tradiție și identitate autentic românească, nealterată de trecerea timpului.

 


Pe parcursul întregii zile, corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și artiștii care le-au „horit” pașii de dans au susținut momente artistice pline de dinamism, spre încântarea celor prezenți.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz