Asteptata cu sufletul la gura de iubitorii handbalului din Baia Mare, partida dintre HCM Baia Mare si SCM Craiova a fost o deziluzie pentru majoritatea suporterilor baimareni in primele 22 de minute ale confruntarii din Sala Sporturilor “Lascar Pana”. Handbalistele din Baia Mare au presat un joc modest pe fondul unei evolutii surprinzator de curajoase a echipei SCM Craiova- antrenor Carmen Amariei. In fapt, oltencele au si deschis scorul pe tabela de marcaj, echipa din Craiova aflandu-se la conducerea meciului pana aproape de finalul primei reprize.Multi suporteri s-au aratat nemultumiti de tactica antrenorului Costica Buceschi de a incepe meciul cu jucatoare considerate ”rezerve” si de a mentine in teren jucatoare cu evolutii sub asteptari in conditiile in care craiovencele erau in avantaj pe tabela de marcaj. Pe la jumatatea primei reprize si-a facut aparitia si primarul Catalin Chereches in Sala Sporturilor “Lascar Pana” din Baia Mare si nu mica i-a fost surpriza cand a vazut tabela de marcaj. Ei bine, la scurt timp dupa aparitia edilului baimarean, antrenorul Costica Buceschi a recurs la unele schimbari insprirate care si-au vazut in joc dupa time-out-ul solicitat de tehnicianul baimareal abia in minutul 22 la scorul de 11-6 in favoarea oltencelor. Pana la finalul primei reprize, handbalistele din Baia Mare au recuperat gol cu gol diferenta de pe tabela de marcaj si au incheiat prima parte a jocului  in avantaj, scor 13-12. Cea mai insprirata schimbare s-a numit “Andrada Maior-Pasca”, jucatoare care a avut o prestatie uimitoare si a avut un rol decisiv in stabilirea avantajului de pe tabela de marcaj.

Discutiile cu jucatoarele de la cabina din pauza meciului au fost fructuoase si motivante caci handbalistele de la HCM Baia Mare au inceput in forta repriza a doua. De la 13-12 la pauza, HCM Baia Mare a ajuns sa conduca si la opt goluri diferenta la un moment dat (21-13).  Insa, partea a doua a reprizei secunde a adus si relaxarea in jocul echipei baimarencelor care s-au vazut amenintate pe tabela de marcaj in dese randuri. Cu indicatiile pretioase ale antrenoarei Carmen Amariei de pe margine, oltencele s-au apropiat periculos de baimarence pe tabela de marcaj de mai multe ori, ultima data cu doua minute inainte de finalul meciului. In minutul 58 al meciului, SCM Craiova era la doua goluri (25-27) distanta de HM Baia Mare si se afla si in atac, insa apararea buna a baimarencelor a facut ca scorul de pe tabela de marcaj sa ramana neschimbat pana la ultimul fluier al meciului. Fluierul de final de meci a venit ca o salvare pentru echipa baimareana care, la un moment dat, se vedea depasita de gruparea craioveana. Una peste alta, a fost un meci cu evolutie oscilanta a baimarencelor si cu un antrenor care a iritat multi suporteri din Baia Mare prin tacticile de joc adoptate pe parcursul acestui meci.

Cu aceasta victorie, HCM Baia Mare si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul Ligii Nationale de handbal feminin cu 24 de puncte acumulate. Pe pozitia a doua se afla echipa ACS Corona 2010 Brasov cu 22 de puncte, urmata de HCM Roman cu 19 puncte. Etapa viitore, care se va disputa joi, HCM Baia Mare va juca in deplasare la Cluj in compania echipei “U” Jolidon, ocupanta locului 5 in clasament cu 18 puncte acumulate in noua meciuri. Cu siguranta va fi un meci greu pentru baimarence, insa o tehnica de joc bine gandita si o formula de echipa inspirata vor putea contribui la victoria formatiei HCM Baia Mare care sa aduca desprinderea mult dorita in clasament. 

[gallery title="HCM Baia Mare - SCM Craiova" width="200" height="200" columns="4"]
[gallery_item title="HCM BAIA MARE" src="/hcm baia mare - scm craiova1"]HCM BAIA MARE[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare " src="/hcm baia mare - scm craiova2"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova3"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova4"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="Ihcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova5"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova6"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova7"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova8"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova9"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova10"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova11"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova12"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova13"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="hcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova14"]hcm baia mare[/gallery_item]
[gallery_item title="Ihcm baia mare" src="/hcm baia mare - scm craiova15"]hcm baia mare[/gallery_item]
[/gallery]

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz