Received 954477108396983 Copy 1200x800

 

 

 

* Etapa a IV-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă TOTAL 2020 se derulează în acest week-end în Maramureș sub genericul "Trofeul Gutai"


* Traseul este unul spectaculos (nu mai putin de șase ace de par) si măsoară 5.2 km in lungime


* Evenimentul automobilistic din Pasul Gutâi reunește 51 de piloți ti din România și din străinătate (doi bulgari)


* Parcul închis va fi amenajat la intersecția DN 18 cu drumul de Șuior-Mogoșa

* Din Maramureș se vor alinia patru concurenți locali la startul competiției


* Deschizătorii de drum din Trofeul Gutai 2020 vor fi patru piloți: un clujean, doi băimăreni si un drifter din Ungaria


* La Trofeul Gutâi 2020 se poate stabili cine va fi noul campionul național la Categoria II, precum și campionul de la Categoria I


* Vor fi două zile de antrenamente și manșe de concurs extrem de atractive și interesante


* Evenimentul se bucură de susținerea autorităților locale


* Organizator : Asociația Club Sportiv XPO Racing sub egida FRAS


* Călin Făgădar revine pe traseele CNVC la bordul noului "Baby ReQueen" 

 

 

 

După o pauză de mai mulți ani, Maramureșul se reînscrie pe harta Vitezei în Coastă din Romania cu Trofeul Gutâi, care contează pentru etapa a IV-a din Campionatul Național de profil. Trofeul Gutâi 2020 se anunță a fi o competiție extrem de interesantă și atractivă din toate punctele de vedere: participanți, materiale de concurs, traseul  spectaculos ș.a.m.d. Nu mai puțin de 51 de concurenți s-au înscris la Trofeul Gutai 2020 cu intenții clare de a-și etala abilitățile sportive de pilot de viteză în coastă și de a se impune în competiția din Pasul Gutâi.

 

 

Liderul la zi al clasamentului Categoriei II, bucureșteanul Emil Nestor vine la Trofeul Gutâi cu dorința de a stabili un nou record de traseu după cele trei izbânzi succesive de la Cheile Grădiștei, Reșița și Râșnov. Victoriile din primele trei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă TOTAL 2020 îl pun pe Emil Nestor în postura de favorit la câștigarea Trofeului Gutai 2020. Însă, Emil Nestor va avea concurență serioasă pe serpentinele din Pasul Gutâi. Nu de alta, dar la Trofeul Gutâi 2020 s-au înscris si alți piloți valoroși care aspiră, la rândul lor, la titlul de campion, printre care se află și Ștefan Stoev, Silviu Dumitrescu, Emil Ghinea și Octavian Ciovică. În cazul unei victorii la Trofeul Gutâi 2020, lucru foarte posibil, Emil Nestor își va adjudeca, în premieră, titlul de campion națiional la Categoria II, cu două etape înainte de încheierea sezonului 2020 din Campionatul Național de Viteză în Coastă TOTAL.

 

La Categoria I de concurs, la fel, Mihai Leu își poate trece în palmares un nou titlu de campion cu două etape înainte de incheierea campionatului dacă își adjudeca victoria în Trofeul Gutâi. Pentru a-și atinge scopul, campionul național en-titre va trebui să îi întreacă pe Alex Mirea și Alin George Luca pe traseul șerpuit din Pasul Gutâi din Maramures.

 

 

În ceea ce privește participarea concurenților din Maramureș, la startul Trofeului Gutâi 2020 se vor alinia patru piloți: Călin Făgădar, David Tarța, Peter Havrilă si Andrei Brezovski. Pentru pilotul Călin Făgădar, Trofeul Gutâi 2020 va însemna revenirea pe traseele Campionatului Național de Viteză în Coastă și, mai exact, prima participare în actualul sezon după o pauză pricinuită de un nefericit eveniment petrecut în sezonul trecut în etapa de la Brasov. Pilotul maramureșean se va alinia la startul Trofeului Gutâi 2020 cu noua sa mașină de concurs "Baby RedQueen" (un Mitsubishi Lancer EVO, vezi foto) pregătită de Călin Făgădar după ce regina "RedQueen" a fost implicată în respectivul eveniment nedorit de pe Drumul Poienii din Brașov. Specialist în viteza în coastă, dovadă fiind numeroasele sale clasări pe podiumurile mai multor etape din CNVC, Călin Făgădar s-ar putea să constituie surpriza Trofeului Gutâi 2020 în sensul unei clasări pe primul loc. Dorința de reafirmare, avantajul cunoașterii traseului și noul material de concurs pot constitui elementele cheie ale unei victorii pentru Călin Făgădar în Trofeul Gutâi 2020.

 

 

Alături de Călin Făgădar, la Trofeul Gutâi 2020 vor mai concura, din Maramureș, piloții David Tarța (pe un Suzuki Swift), Peter Havrila (Seat Leon) și Andrei Brezovski care va pilota un Peugeot 208 VTI 125.  

 

 

Însă, iubitorii motorsportului din Maramureș și din România îi vor mai putea vedea, pe traseul Trofeului Gutâi 2020 și pe alti doi piloți din partea locului și anume Alexandru Ciulean (Nissan Silvia S14) și Florin Cozmuta (Nissan Skyline R33). Cei doi piloți specialiști în drifturi, cu ale lor materiale de concurs, vor fi deschizători de drum pentru participanții la Trofeul Gutâi 2020. Cei doi maramureșeni vor avea rol de forelighter (mașină de deschidere) alături de clujeanul Sergiu Rogozan (Renault Megane) și un alt drifter (ZAMECZ NORBERT, BMW E36 Compact) din Ungaria. 

 

 

Trofeul Gutai 2020 va avea două zile de intreceri efective, cu antrenamente și concursul propriu-zis (cu cele două manșe) din ziua de duminică. În avanpremiera competiției, mâine, vineri, 28 august 2020 se va desfășura o ceremonie de prezentare oficială a concurentilor, eveniment care se va derula în Centrul Istoric al Municipiului Baia Mare, sub rezerva restrictiilor actuale. Evenimentul este programat să înceapă în jurul orei 19:30 și va ține până la ora 21:00.

 

 

Cea dintâi manșă de concurs va avea loc duminică, cu începere de la ora 14:30. Manșele de concurs de la Trofeul Gutâi 2020 vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) , dar și pe tv prin intermediul SportExtra, potrivit precizărilor FRAS.

 

 

"Ne bucurăm de sprijinul autorităților locale, Primăria municipiului Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Serviciul Rutier, Serviciul județean de Ambulanță, a mai multor sponsori din mediul privat: Maya’s Events, Nocturne Stadioane, EDS Electric, Autoland, Benro Parts, Policlinica Sfânta Maria, MRK, Complex Turistic Șuior, Hotel Carpați, Salcor, Califormia Tyres, Aktor, RCS-RDS, dar și de un umăr mare de voluntari. Drept dovadă că acest sport este apreciat în județul nstru și oamenii și-au dorit revenirea competițiilor automobilistice", a declarat Ionut Pirvu, presedintele Asociatiei Club Sportiv XPO Racing

 

 

Organizatorii Trofeului Gutai 2020 aduc la cunoștința participanților la trafic faptul că, în zilele de 29 și 30 august 2020, vor fi impuse restricții de circulație pe DN 18 în Pasul Gutâi, după cum urmează: 

  

-în data de 29.08.2020, drumul va fi inchis circulației publice în intervalele orare 07:30 - 14:00 și 15:00 – 18:00

-înbdata de 30.08.2020, drumul va fi închis circulației publice în intervalele orare 07:30 - 13:00 și 14:00 – 18:00

 

Pentru cei care vor dori să se deplaseze dinspre municipiul Baia Mare înspre municipiul Sighetu Marmației, organizatorii le recomandă să urmeze ruta alternativă pe DJ 184 Cavnic și își cer scuze pentru eventualele inconveniente.

 

 

Despre Pasul Gutâi

 

* Pasul Gutâi mai este cunoscut și dub denumirile Pasul Gutin și Pasul Pintea

* Geografic, acest pas montam constituie o trecătoare ce leagă Depresiunile Baia Mare și Maramureșului 

 

* Pentru cei din partea locului, "Gutâi" este cunoscut drept drumul ce leagă Municipiul Baia Mare de Maramureșul Istoric și, implicit, de celălalt municipiu din Maramureș și  anume Sighetu Marmației 

 

* Zona Gutâi (implicit Muntele Gutâi) este recunoscută drept una plină de peisaje frumoase, o natură care te îmbie la drumeții, dincolo de încărcătura istorică a zonei datorată cunoscutului haiduc Pintea Viteazul

 

 

 

Despre Asociația Club Sportiv XPO Racing

 

* Clubul sportiv XPO Racing este dedicat activităților sportive orientate în special către copii și tineri și în dezvoltarea unui spațiu gândit să fie o alternativă, oază de bucurie și rost în plin secol XXI

 

* Clubul s-a constituit, în anul 2015, la inițiativa unui grup de pasionați ai sporturilor cu motor, în scopul de a desfășura activități de automobilism și karting

 

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz