DSC00749 1200x800

 

În perioada 22-25 august 2019 la Chișînău, în Republica Moldova, s-a desfășurat Campionatul European de Sud Est la Orientare în Alergare, competiție la care au luat startul peste 300 de concurenți din 10 țări, ei întrecându-se în cele 4 probe, sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă. Zonele de concurs nu au fost foarte grele din punct de vedere tehnic însă gradul de dificultate al traseelor a fost mărit din cauza fapului că zona a prezentat mari diferențe de nivel. În plus, pădurea fiind foarte deasă a scăzut mult viteza de deplasare a concurenților.

 


Nouă sportivi de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au reprezentat România la această competiție, sportivi ce și-au obținut dreptul de a lua lua parte la acest concurs în urma calificărilor din acest an. Comportarea lor a fost meritorie, deoarece în urma celor 4 zile de întreceri ei au reușit să obțînă un număr de 12 medalii, dintre care nu mai puțîn de 9 titluri de Campion European de Sud Est. Merită apreciată evoluția sportivului Cătălin Vădean care a reușit să obțină 3 medalii la această ediție de Campionat European de Sud Est dar și medalia de aur obținută la mare lupta de ștafeta de fete 18 ani în condițiile în care ea nu era cotată printre favorite iar cele 3 componente ale ștafetei au doar 14,15 și 16 ani, toate fiind legitimate la clubul baimarean.

 


Rezultatele obținute au fost:


Locuri I:

Vădean Cătălin la M16-lungă distanță și ștafetă,

Catană Alexandru la M18-ștafetă,

Sebestyen lstvan a M45-sprint și medie distanță,

Roman Alexandra la F16-ștafetă,

Creciun Alexandra la F18-ștafetă,

Peleș Ștefania la F18-ștafetă,

Manu Andreea la F18-ștafetă


Locuri II:

Vădean Cătălinla M16-sprint,

Sebestyen Istvan la M45-lungă distanță


Loc III: Biro Alexandru la M20-ștafetă.


Aceste frumoase rezultate au ajutat lotul național al României să se claseze pe locul doi pe națiuni, la mică distanță de Bulgaria si înaintea Moldovei.


Următoarea competiție la care va lua parte CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Orientare în alergare în probele individuale și de ștafeta, cele mai importante competiții din calendarul intern. Întrecerile se vor desfășura la Ploiești în perioada 5-8 septembrie 2019.

CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz