Raliul Argesului Podium 1200x800

 


Campionul național absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argeșului, câștigând toate cele 8 probe speciale din cele două zile de concurs.

 simone tempestini1200x800

 

Cu Sergiu Itu în dreapta sa, Simone, pe un Hyundai i20 R5 (Sursa foto:Pagina Facebook oficială a lui Simone Tempestini), același model pe care îl pilotează și în Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1 minute și 22,5 secunde față de următorul echipaj, format din Vali Porcișteanu și Dan Dobre pe un Citroen C3 R5.

vali porcisteanu 1 450x320 1200x800

 

 

Sportivul de la Napoca Rally Academy îi calcă astfel pe urme tatălui său, Marco Tempestini, învingător în Argeș în 2007. Evenimentul a consemnat revenirea Raliului Argeșului în Campionatul Național de Raliuri Dunlop după 9 ani de pauză, bifând ediția cu numărul 19.

 

 IMG 20181004 200706 1200x800

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), cu un ecart de 01:45,4. Ceremonia de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, eurodeputatul Gabriela Zoană și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

 

Peste 10.000 de spectatori au fost prezenți vineri seară, la proba super specială din jurul stadionuui Nicolae Dobrin din Pitești, care a fost și transmisă în direct pe Telekom Sport 2.

 

Rezultatele complete sunt disponibile AICI.

 

Un total de 77 de echipaje s-au înscris la prima etapă a campionatului, 22 fiind nevoite să abandoneze de-a lungul etapei din diverse motive. De 6 ori învingător în Argeș, Titi Aur a ieșit în decor chiar în prima probă specială, în timp ce un alt fost campion național, Bogdan Marișca a părăsit concursul din motive tehnice.

 

La 2 Roți Motrice Față, victoria i-a aparținut echipajului Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T Max), la Debutanți s-au impus David Târță și Georgiana Gologan (Suzuki Swift Sport), în timp ce în clasamentul Juniorilor au câștigat Norbert Maior și Francisca Maior (Peugeot 106).

În clasamentul cupelor monomarcă, Cristian Șugar/Vlad Colceriu s-au impus în Cupa Dacia, iar Bogdan Vrabie și Levente Csegzy au câștigat Cupa Suzuki.

 

Raliul Aradului va fi următoarea etapă din calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și va avea loc în perioada 24-25 mai. (Sursa text + foto: http://www.fras.ro)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz