Untitled 3 1200x800

 

 

Finala Campionatului European de Beach Handball aduce la Baia Mare 500 de sportivi, delegați și oficiali - o delegație a EHF inspectează zilele acestea locația evenimentului

 

 

Desemnarea orașului Baia Mare ca gazdă a Turneului final al Campionatului European intercluburi de handbal pe plajă (ebt Finals 2019) presupune din partea organizatorilor, Clubul Sportiv Marta, eforturi concertate de a asigura condiții ideale de desfășurare a competiției. Derulat în perioada 6-9 iunie sub patronajul Federației Europene de Handbal (EHF), turneul final aduce la start 28 de echipe din 10 țări, în total aproape 500 de sportivi, delegați și oficiali, Baia Mare devenind pentru aproape o săptămână epicentrul beach handball-ului european.

 


O astfel de participare presupune o adevărată desfășurare de forțe, una din provocări constituind-o infrastructura turistică și hotelieră. Dacă mutarea plajei de la mare la munte, în Centrul Vechi al orașului, a devenit deja o obișnuință, atât pentru echipa de organizare cât și pentru sportivi sau pentru iubitorii de handbal băimăreni, găzduirea timp de 5-6 zile a unui număr atât de mare de vizitatori, în plin debut de sezon estival, poate fi făcută doar în strânsă colaborare cu factorii economici locali, furnizori de servicii de cazare și masă, precum și cu cea a autorităților locale.

 


Față de ultima ediție a Baia Mare Beach Handball Challenge, de data aceasta comisia de beach handball a EHF a solicitat instalarea a 3 terenuri și dotarea arenelor cu tribune cu cel puțin 500-600 locuri. Organizatorii și-au propus realizarea unor stabilimente complexe, arena principală urmând a rezerva câteva surprize și noutăți, printre ele probabil și un ecran de mari dimensiuni pe care vor rula imagini în direct din timpul meciurilor, dar și știri, interviuri și montaje cu cele mai spectaculoase faze ale meciurilor.

 


Întreaga competiție va fi transmisă pe live stream, suporterii echipelor participante și ai beach handball-ului din întreaga lume putând să urmărească în direct meciurile din cadrul turneului. Se fac eforturi și în vederea realizării unei colaborări cu un post de televiziune cu acoperire națională care să transmită o parte din partidele de la „ebt Final 2019” din Baia Mare.

 


Pentru a se asigura că eforturile organizatorilor vor duce evenimentul la standardele internaționale solicitate de o astfel de manifestare, o delegație din partea EHF va fi prezentă la Baia Mare joi, 14 februarie. Ivana Jelic, delegat EHF și Marco Trespidi, membru al comisiei de beach handball a EHF, vor inspecta locația în care se vor amplasa arenele de joc, precum și unitățile de cazare și masă și vor oferi consultanța necesară, astfel încât la ora desfășurării turneului final participanții să beneficieze de cele mai bune condiții.

 


Din punct de vedere al promovării evenimentului s-au făcut deja mai mulți pași, cel mai vizibil fiind cu siguranță lansarea recentă în mediul online a logo-ului „ebt Finals 2019, Baia Mare, România, 6-9 iulie”. Acesta păstrează elemente grafice ale logoului „Baia Mare Beach Handbal Challenge”, dar aduce și componente inovative care promovează orașul Baia Mare și care dau prospețime și insuflă atmosfera și principiile specifice beach handball-ului precum fair play, distracție și competitivitate.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz