Romania Portugalia 1088 1600x1000

 

Pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, Stejarii au intalnit Portugalia in partida de baraj pentru mentinerea in elita Rugby Europe International Championship, echipa noastra impunandu-se cu rezultatul de 36-6 dupa un joc controlat cu autoritate din primul pana in ultimul minut, care a rezultat marcarea a sase eseuri fara vreunul primit.

 

Inca din startul partidei Stejarii s-au instalat in jumatatea de teren a Portugaliei si dupa nici zece minute tabela de marcaj indica rezultatul de 12-0. Ionut Dumitru a deschis scorul in urma unei actiuni purtate la mana, pentru ca tot el sa inscrie si al doilea eseu al echipei noastre urmarind atent un balon de urmarire trimis de Florin Surugiu. Una dintre incercari a fost transformata de Ionel Melinte.

 

In minutul 12 lusitani au redus diferenta prin dropgolul reusit de Jorge Abecasis, dar imediat a venit replica echipa noastre si Ionel Melinte in a marcat primul eseu personal chiar la debutul in tricoul Stejarilor, o incercare venita dupa o presiune constanta asupra defensivei portughezilor. Acelasi Ionel Melinte a ratat transformarea insa scorul devenea 17-3.

 

Cu trei eseuri dupa nici 20 de minute scurse, ritmul de joc a mai scazut insa initiative a ramas tot de partea Stejarilor, practic adversarii nostri neavand nici o oportunitate de a marca, pana la pauza Catalin Fercu reusind sa mai bata o data defensiva Portugaliei, iar la cabine Romania a intrat cu un avantaj de 22-3.

 

Repriza secunda a debutat cu o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Nuno Guedes, dar echipa noastra a beneficiat apoi de o penalitate jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers, Mihai Macovei a recuperat balonul din repunere si Andre Gorin a marcat sub butul lusitanilor, un eseu transformat de un alt debutant , Daniel Plai.

 

Rezultatul final a fost stabilit dupa ce si cel de-al treilea jucator aflat la prima selectie pentru Stejari si-a trecut numele pe lista marcatorilor, Vladut Zaharia, incercarea aripii noastre fiind transformata de Daniel Plai. Pana la final, Tangimana Fonovai a mai avut o ocazie de a mari ecartul , actiunea acestuia insa a fost blocata in extremis de apararea adversa.

 

Stejarii au obtinut o victorie importanta care ne mentine in elita Rugby Europe International Championship, dupa acest succes echipa noastra urmand sa intalneasca Stetele Unite si Uruguay in doua partide test care vor avea loc la Bucuresti.

 

Baraj REIC: Romania-Portugalia 36-6 (22-3)
Arena Zimbrilor, Baia Mare
Arbitri: Ian Tempest-Hamish Smales, Wayne Falla (toti din Anglia)
Au marcat: I.Dumitru-2e, Melinte-e,tr, Fercu-e, Gorin-e, Zaharia-e, Plai-2tr respectiv Abesasis-dg, Guedes-lp

 

Romania: Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4. Marius Antonescu (Colomiers), 5. Adrian Motoc (Agen), 6. Mihai Macovei (Colomiers), 7. Valentin Ursache (Oyonnax), 8. Andre GORIN/Andrei Gorcioaia (RC Massy), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Fonovai Tangimana (CSM Bucuresti), 13. Catalin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)

 

Rezerve: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Romains), 18. Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 19. Johan Van Heerden (Perpignan), 20. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Vladut Popa (Timisoara Saracens), 23.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti)

 

Portugalia: 1.Jose Lupi, 2.Nuno Mascarenhas, 3.Diogo Ferreira, 4.Cunha Salvador, 5.Jose Alte, 6.Salvador Santos, 7.David Carvalho, 8.Francisco Sousa, 9.Joao Belo, 10.Jorge Abecasis, 11.Pedro Silveiro, 12.Tomas Appleton, 13.Vasco Ribeiro, 14.Rodrigo Freudhental, 15.Nuno Guedes
Rezerve: 16.Jose Sarmento, 17.Joao Melo, 18.Jose Roque, 19.Rui Branco, 20.Francisco Vieira, 21.Antonio Vidinha, 22.Rodrigo Marta, 23.Francisco Bruno (Sursa foto+text: http://www.frr.ro)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz