Raliul Sibiului  Conferință De Presă 1200x800

Așteptarea a luat sfârșit! Raliul Sibiului a ajuns la un nou start. 88 de echipaje s-au înscris la etapa din acest an de la Sibiu, ultima a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național Rally 2 Dunlop și a Campionatului Național de Vehicule Istorice Dunlop. Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu au pregătit 13 probe speciale extrem de interesante pentru participanți iar startul festiv este programat pentru joi, 4 octombrie 2018.

Potrivit documentelor oficiale, competiția va avea o lungime totală de 634 km, din care 123,9 km reprezintă distanța celor 13 probe speciale. Piloții vor avea de străbătut probe extraordinare, în peisaje naturale de poveste.
Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat pentru joi, 4 octombrie, ora 20:30 și va fi precedat de un moment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri, care se va consuma în Piața Mică, de la 19:40.

“Mă bucur că ați ales să veniți la Sibiu. Am ales să avem probe noi, am înțeles problemele de anul trecut. Am încercat să scoatem proble de viteză și să venim cu altele noi. Evenimentul începe mâine de la ora 19:30 când avem Startul Festiv. Probele încep doar vineri, Începem cu Shakedown, după care începem cu problele dedicate Centenarului, de la Cârțișoara la Bâlea Cascadă, după care urmează problele de la Poiana Sibiului la Dobârca, dedicate aniversării a 25 de ani de SMURD. Sâmbătă ziua de concurs se va încheia în jurul orei 16:00, pentru că am ținut să participăm la evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de Primăria Sibiu. Duminică avem probele de la Păltiniș, Aria și Ambient, iar ziua se va încheia cu Superspeciala Autoklass. În deschidere, am pregătit un program inedit, cu o defillare a cadeților de la Academia Forțelor Terestre Sibiu, care vor fi înbrăcați în costume purtate de soldați, acum 100 de ani. Vom avea spectacol de drifturi, iar apoi urmează SuperSpecială, iar ziua se va încheia cu festivitatea de premiere la ora 17:00”, a declarat Marius Trif, director organizatoric al Raliului Sibiului 2018-Club Sportiv Aria Pentru Sport.


Super Speciala Autoklass, cea mai așteptată probă de către public va lua startul duminică la prânz, de la Sala Transilvania, echipajele urmând să parcurgă traseul Sala Transilvania- Calea Dumbrăvii-Strada Lomonosov-Școala de Înot, punctul de sosire fiind după parcurgerea unei treceri și jumătate, la intersecția dintre Calea Dumbrăvii și Lomonosov.

”În primul rând, ca în fiecare an, ne dorim să facem o etapă mai bună și ne bucurăm că am reușit să scoatem acele probe de viteză de anul trecut. Anul acesta am avut propuneri noi pentru probe, nu au putut fi chiar toate îndeplinite. Eu cred că va fi un raliu foarte frumos. Dacă ar fi să vorbesc din punctul de edere al meu ca pilot, programul nu este întocmai pe placul meu, dar fiind un oraș mare, în care se desfășoară foarte multe activități, trebuie să îi oferi pubicului șansa de a participa la cât mai multe evenimente și am făcut un program care să acopere dorințele tuturor. Ne așteptăm la public numeros pe probele speciale, ne dorim ca piloții să aibă înțelegere pe problemele mici care pot apărea iar în rest, cel care merge cel mai tare să câștige. Baftă tuturor!”, a declarat Mihai Leu, reprezentant AMC Racing, partener organizatoric al Raliului Sibiului 2018.

”Ne aflăm la ultima etapă, cea la care se va decide vicecampionul de anul acesta. O etapă la care se vor alinia la start 88 echipaje, incluzând mașinile istorice și cele de la Rally 2 unde se va decide campionul. Deci o etapă de urmărit. Bineînțeles că sunt unele obiecții legate de organizare și traseu și am acceptat, deși am avut unele rețineri Ați auzit și dumneavoastră despre evenimentele prilejuite de aniversarea a 25 de ani de SMURD Sibiu și evenimentul dedicat Centenarului”, a spus Danny Ungur, vicepreședinte FRAS.


La conferința de presă organizată astăzi, au participat și piloții Valii Porcișteanu, Dan Gârtofan și Bogdan Marișca, toți pretendenți la completarea podiumului după ce Simone Tempestini și-a asigurat titlul, încă din etapa precedentă.
”Într-adevăr, ultima etapă desfășurată la Iași, s-a încheiat cu puțin cam trist pentru noi acolo, dar poate tristețea de acolo se va transforma în bucurie la Sibiu. Noi eram pe locul secund și cu câteva puncte acumulate bifam titlul de vicecampion. Din cauza acelui abandon de la Iași, ca să sunem așa, am făcut un efort și am venit la Sibiu, pentru a mai strânge câteva puncte. Până la urmă, la Raliul Sibiului va fi o luptă strânsă, dar cred că fiecare dintre noi are obiectivul lui clar”, a spus Vali Porcișteanu.

”Am reușit să venim și noi la Sibiu. Până luni la prânz nu era deloc așa. Adevărul este că aveam bugetate numai 6 etape. Am reușit să ne prezentăm și vom fi la start, cu spijinul partenerilor și echipei din care facem parte. Miza este să încercăm să rămânem pe podium. Nu va fi ușor. Raliul este unul dificil, mai ales din perspectiva vitezelor medii pe care le regăsim. Sperăm să fie o cursă reușită, o cursă bună pentru toată lumea, o sărbătoare a motosportului românesc și să fie un final de campionat plăcut pentru noi toți”, Bogdan Marișca, pilot.

”Ne bucurăm că suntem aici și putem lua parte la acest ultim act al sezonului 2018. Felicitări Mihai că ții steagul susși te implici, multumim Aria pentru implicare si sustinere. Iată că și această ultimă etapă nu ne lasa să fie liniște,trebuie să fie puțină agitație, adică mai sunt mize, iar acest lucru e frumos. Noi ne-am făcut viața grea sezonul acesta, așa că pentru noi, această etapă vrem doar să parcurgem acest Raliu fără evenimente, să fim rapizi, să bucurăm publicul, să ne simțim bine. Nu am nicio presiune, important este să jucăm frumos”, Dan Gîrtofan, pilot.

Raul Badiu, tânărul pilot sibian care, alături de Gabriel Lazăr a câștigat toate etapele Cupei Suzuki, și-au asigurat titlul de campioni la Clasa 9, dar și la 2 roți motrice, va fi și el prezent la start.
”Vreau să încep prin a felicita organizatorii pentru că fac un eveniment în sine din acest raliu, nu este doar o competiție în care închidem drumurile și ne uităm la timpi, ci un eveniment în care este implicată foarte multă lume, cu evenimente conexe, ce îmbină atât sportul, cât și cultura. Ne plac probele pe care le-am văzut astăzi. Anul acesta chiar dacă avem asigurate titlurile la clasele la care participăm, am ținut să fim prezenți, să evoluăm în fața propriilor suporteri. Am venit ca să continuăm să aducem maximul de puncte pentru echipă și îmi doresc să terminăm sezonul așa cum l-am început, adică perfect!, a spus Raul Badiu, pilot.
Raliul Sibiului 2018 este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2018 este oferită de Autoklass Sibiu.


Parteneri strategici: Aria, Ambient, Profelis, Caparol. Parteneri: Shopping City Sibiu, Bergenbier, Sponsori: Bilstein, Alta Consult.
Parteneri media: Sibiu100, Ora de Sibiu, KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, IVBmedia.ro

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz