DSC09347 1200x800

Ultimele importante competiții de Orientare în Alergare din acest an competițional s-au desfășurat weekendul trecut la Craiova, unde Federația Română de Orientare în parteneriat cu CSU Craiova au organizat Campionatele Naționale de Orientare de Noapte și Campionatele Naționale de Ștafetă Mixtă. Saptesprezece cluburi de orientare din întreaga țară și-au trimis reprezentanți la aceste întreceri, printre care și CS Știința Electro Sistem Baia Mare.
Campionatul Național de Orientare de Noapte este considerat cel mai dificil din punct de vedere tehnic deoarece se desfășoară pe timp de noapte, unde concurenții se deplasează prin pădure doar cu ajutorul unei lanterne. În acest tip de competiție, datorită dificultății lui, categoriile de participare încep doar de la 16 ani (unde concurenții alergă în echipe de câte 2, începând cu categoriile de 18 ani se aleargă individual. Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au reușit rezultate notabile, ei obținând patru titluri de campion național, o medalie de argint și una de bronz.
Rezultatele obținute sunt:
Locuri I: Alexandru Catană cu Strâmbu Luca la M16, Peleș Vlad la M18, Sebestyen Istvan la M35, Tecă Alina la M18
Loc II: Creciun Alexandra cu Roman Alexandra la F16
Loc III: Vadean Cătălin cu Hreniuc David la M16.

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă s-a desfășurat pe străzile din centrul municipiului Craiova și a fost una spectaculoasă, cu multe răsturnări de situație în timpul cursei. Stafetele au fost formate dintr-un băiat și o față aparținând aceluiași club, fiecare parcurgând de câte 2 ori un traseu de sprint. CS Știința Electro Sistem Baia Mare a aliniat la start două ștafete în cadrul categoriei 14 ani și trei la 18 ani. Dacă pentru cele de 14 ani rezultatele obținute sunt foarte bune, cele de 18 ani au avut parte de un ghinion teribil, deoarece toate trei au fost rând pe rând descalificate datorită unor greșeli tehnice, deși la un moment dat ele ocupau în întregime podiumul intermediar.
Rezultatele obținute sunt:
Loc II: Manu Andreea cu Strâmbu Luca la MF14 ani
Loc III: Man Antonia cu Hreniuc David la MF14.

Între cele 2 competiții a avut loc și penultima etapă din cadrul Campionatului Național de Parc Oraș, unde sportivii băimăreni au obinut rezultate bune și implicit puncte importante în tentativa lor de a urca pe podium la sfârșitul sezonului. Pe primele trei locuri s-au clasat:
Locuri I: Roman Alexandra la F18, Strâmbu Luca la M14, Catană Alexandru la M18
Locuri III: Manu Andreea la F14, Creciun Alexandra la F18, Hreniuc David la M14

În acest an competițional a mai rămas de disputat o singură competiție majoră, respectiv Campionatul Național de Orientare cu Mountain Bike, întreceri ce se vor desfășura la Cluj Napoca în perioada 26-28 octombrie la Cluj Napoca.
CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz