IMG 20201118 WA0000 Copy 1200x800

 

 

PRIMUL ATELIER DIGITAL: Transformarea Ecologică Naturală a terenurilor poluate cu metale grele din comunitatea ta

 

 

Băimărenii sunt invitaţi să participe la primul atelier digital menit să ajute la transformarea ecologică naturală a celor cinci terenuri care vor fi incluse într-un proces de decontaminare experimentală în cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE: Colonia Topitorilor, Ferneziu, Romplumb, Craica și URBIS. 

 

 

Scopul atelierului este acela de a consulta comunitatea, pentru a descoperi ce își doresc cetățenii Municipiului Baia Mare. În funcție de ideile lor, se dorește identificarea celor mai bune soluții pentru aceste spații. Orice părere contează! 

 

 

Atelierul va avea loc joi, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 10.00 într-un format exclusiv online prin intermediul platformei ZOOM, iar înregistrarea se face accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO-sqTIvHtFPgy6FgQjls01_KRBIsgVH

 

 

Ce vor afla participanții și de ce este importantă implicarea lor?
Vor afla informații despre proiect
Vor discuta despre cum îi afectează poluarea terenurilor cu metale grele
Vor identifica propuneri de amenajare a terenurilor, pentru a le transforma împreună în spații comunitare

 

 

Acesta este primul atelier digital dintr-o serie de activități în cadrul proiectului SPIRE Baia Mare. Poluarea solului cu metale grele este o problemă importantă în Municipiul Baia Mare, proiectul experimentând soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială. 

 

 

Speakers în cadrul atelierului digital: Sabina LEOPA & Codrut PAPINA (Urbasofia)
Participanți la discuții: Dorin Miclăuș (Primăria Baia Mare)

 

 

Terenurile pilot:
http://spire.city/index.php/igis/

 

 

Detalii despre proiect:
https://www.facebook.com/UIASPIRE/
http://spire.city/
https://uia-initiative.eu/en/uia-cities/baia-mare

 

 

 

Municipiul Baia Mare intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE BAIA MARE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului. Parteneriatul național este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri naționali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy. (Sursa foto: Primăria Baia Mare) 

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz