1585728386386 Dsc0036 S4 Copy 1200x800

 

Doi cetățeni din Egipt și unul din Yemen opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina au depistat trei cetățeni străini, doi din Egipt și unul din Yemen, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în România din Ucraina.

Ieri, 31 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune în cooperare cu autoritățile de frontieră ucrainene, pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.


Astfel, în jurul orei 23.40, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Văscăuți, jud. Suceava, trei bărbaţi, cetățeni străini.


În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că doi din bărbați sunt din Egipt, cu vârsta de 24, respectiv 28 de ani, iar cel al treilea cetățean este din Yemen, în vârstă de 44 de ani. Toţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

La rândul lor, autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au anunțat că pe aceeași direcție au depistat și reținut doi cetățeni din Egipt, constatându-se ulterior că fac parte din același grup.


În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului între Comunitatea Europeană și Ucraina privind readmisia persoanelor, cei trei cetățeni străini au fost preluați de autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz