Expozitie BJ  1200x800

Crăciunul este o sărbătoare a păcii şi dragostei. În noaptea de Crăciun fiecare loc este o casă a Betleemului, unde se întâlneşte omul în centrul creaţiei. Sărbătoarea Naşterii Domnului şi Anul Nou ne oferă prilejul, ca în fiecare an, să aducem spiritul Crăciunului în Penitenciarul Baia Mare.


Cadrele unității și membrii Sindicatului Pro Veritas au participat la campania umanitară „Prietenul la ger se cunoaște” a Asociației Team for Youth. De asemenea, la inițiativa sindicatului, s-a derulat campania umanitară „Donăm sânge, preluăm bonuri. Donăm bonuri, preluăm zâmbete”. 23 de polițiști de penitenciare au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine, din bonurile obținute și alte donații individuale, ajutând o familie cu situație materială precară.


În săptămâna 17.12.2019 – 23.12.2019 grupul coral al personalului penitenciarului a colindat partenerii instituționali din Ministerul Justiției, precum și pe cei din structurile de ordine publică și siguranță națională.


Persoanele private de libertate aflate în custodia noastră nu pot fi lângă cei apropiaţi în aceste zile de sărbătoare, de aceea prin activităţile desfăşurate cu această ocazie dorim să suplinim această lipsă, astfel:


* În data de 13.12.2019 la sediul Asociației Filantropice Sf. Iosif Mărturisitorul s-a desfășurat o activitate pentru menținerea și îmbunătățirea relației intrafamiliale „Un dar de Crăciun”, în cadrul Proiectului „Standarde pentru Baia Mare – incluziune și integrare fără discriminare”, la care au participat 8 deținuți și familiile acestora;


* În 17.12.2019 s-a vernisat la Biblioteca Județeană Petre Dulfu expoziția „Doar suflete, fără ziduri”, cu obiecte confecționate de către persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor ocupaționale. Activitatea s-a derulat în colaborare cu elevi și cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare, unitate de învățământ care asigură și școlarizarea deținuților de la ciclul primar, până la ciclul liceal. Cu această ocazie au fost prezente și 10 persoane private de libertate care au susținut un moment artistic;


* În 20.12.2019, 9 deținuți au desfășurat o activitate moral – religioasă, la Mănăstirea Habra;


* În perioada 23.12. – 31.12.2019 întreg efectivul va participa la spectacolele oferite de către trupa de teatru a penitenciarului, având un repertoriu format din obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Pe parcursul acestor zile de sărbătoare vor avea loc concursuri de creaţii literare, va fi difuzată emisiunea radio şi TV locală, vor fi împodobiţi brazii din incinta penitenciarului şi vor fi pavoazate camerele de deţinere;

* Preotul penitenciarului va săvârşi slujbele religioase ortodoxe pentru persoanele private de libertate la biserica unităţii; 

* Colaboratorii externi de la Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Biserica Penticostală, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Organizația Berean Prison Ministries au susţinut concerte de colinde şi au oferit cadouri persoanelor private de libertate.

 

Mulţumim, pe această cale, tuturor reprezentanţilor bisericilor şi confesiunilor religioase, reprezentanţilor societăţii civile din judeţul Maramureş, care au fost alături de Penitenciarul Baia Mare şi persoanele private de libertate pe tot parcursul anului.


Nu în ultimul rând dorim să mulţumim reprezentanţilor mass-media care, în materialele jurnalistice realizate, au oglindit în mod real şi obiectiv activităţile desfăşurate în penitenciar.

 

Sărbătoarea Naşterii Domnului şi Anul Nou să vă aducă în suflet multă încredere, pace şi bucurie, fericire alături de cei dragi!

Vă dorim multă sănătate, prosperitate, succese în muncă
şi înfăptuirea năzuinţelor de mai bine!

 

CRĂCIUN FERICIT
şi
LA MULŢI ANI!

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz