Magistrala De Gaz 1200x800


Lucrările de construcție ale gazoductului în Maramureșul Voievodal vor demara la 1 iunie 2020

Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz a fost prezent în debutul ședinței ordinare de Consiliu Județean Maramureș care a avut loc joi, 26 septembrie 2019, în Vișeu de Sus. Alături de aleșii județeni s-a aflat și primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman.


Reprezentantul Consiliului Județean Maramureș a arătat faptul că discuțiile privind introducerea gazului în Maramureșul Voievodal sunt tot mai avansate, iar această dorință a locuitorilor din Borșa, Vișeu, Moisei și din întregul Maramureș istoric ar putea deveni realitate în cel mai scurt timp. In plus, reprezentantul Consiliului Județean a declarat că, în paralel cu acest proiect al Transgaz, care va investi sume importante, va urma un parteneriat în cadrul asociației de dezvoltare pentru introducerea gazului în județ între Consiliul Județean și restul administrațiilor publice locale. 

Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus a arătat că locuitorii așteaptă de mult timp introducerea gazului în Maramureșul Voievodal, iar vestea adusă de directorul Transgaz este una foarte importantă pentru toți cei care trăiesc aici în mare parte din turism.

Mihai Leahu, director Transgaz: ”Conducta va fi o investiție a Transgaz și va fi un proiect de importanță națională”


În mesajul său, Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz a arătat că s-a luat deja decizia în interiorul companiei ca această conductă care pleacă de la Sarasău și vine spre Borșa să fie o investiție a Transgaz, iar acest proiect va fi declarat de importanță națională. ”Avem intenția de a uni Maramureșul cu Moldova, fapt pentru care această conductă va continua până la Iacobeni unde se va lega de conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, de curând declarată de importanță națională. Am început deja șantierul în Maramureș, respectiv avem trei echipe de proiectanți în teren care au efectuat măsurătorile pe aproximativ 40 de kilometri, până în localitatea Bogdan Vodă. Studiul de fezabilitate și proiectul vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca, din primăvara anului 2020 să demarăm procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, iar de la 1 iunie anul viitor să înceapă efectiv lucrările. Vă asigur că proiectul va fi finalizat la timp”, a declarat Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz