Eon Innogy

 

innogy s-a integrat în Grupul E.ON
Procesul de fuziune a fost finalizat la termen

 

 

 

Fuziunea a fost înregistrată astăzi la Registrul Comerțului, marcând ultimul pas în preluarea de către E.ON a innogy. “Ne bucurăm foarte mult că astăzi am finalizat ultimul pas major în procesul de preluare și integrare deplină a innogy. În lunile următoare, ne vom concentra pe integrarea efectivă a tuturor operațiunilor inițiale ale innogy în Grupul nostru. Pe parcursul acestui proces, ne vom asigura că interesele clienților noștri vor avea în continuare întotdeauna prioritate” a spus Johannes Teyssen, CEO E.ON.

 


Compensările specifice în numerar vor fi plătite în următoarele zile. În conformitate cu normele legislației societăților pe acțiuni, un auditor numit de către instanță a confirmat că plata în numerar a 42,82 EUR per acțiune corespunde cerințelor. Acțiunile innogy SE vor fi cel mai probabil delistate în această săptămână. Orice tranzacție care are loc la bursă până în acest moment se efectuează numai în compensarea în numerar solicitată de acționarii minoritari. Atunci când rezoluția de transfer intră în vigoare, acțiunile innogy care încă figurează în conturile de capitaluri ale acționarilor minoritari vor reprezenta doar creanțele de compensare în numerar menționate anterior.

 


Împreună cu RWE, în martie 2018, E.ON și-a anunțat intenția de a achiziționa de la RWE acțiunile innogy, ca parte a unei tranzacții mai ample. La mijlocul lunii septembrie 2019, Comisia Europeană a dat undă verde tranzacției. În martie 2020, Adunarea Generală a innogy a adoptat o rezoluție pentru a transfera acțiunile rămase ale acționarilor minoritari către E.ON, în schimbul unei compensații bănești adecvate, ca parte a fuziunii. Ultimele etape ale tranzacției cu RWE, adică transferul afacerii cu energie regenerabilă, stocarea de gaze și participarea la KELAG a RWE, urmează a fi puse în aplicare la sfârșitul acestei luni.

 


Teyssen: “Datorită pregătirii noastre atente, toate etapele majore ale tranzacției s-au desfășurat la timp. Ne-am atins obiectivul de a trece de la anunțarea tranzacției la pasul legal final în puțin peste doi ani. Având în vedere dimensiunea tranzacției – unică în istoricul corporativ al Germaniei ultimelor decenii - este ceva de care să fim mândri. Cu atât mai mult un motiv pentru mine să mulțumesc colegilor de la E.ON și innogy implicați pentru că au făcut posibil acest moment în istoria ambelor companii.”

 


Teyssen a subliniat că, începând de astăzi, E.ON va efectua integrarea completă a innogy la fel de rapid ca în toate fazele anterioare ale tranzacției. „Până în prezent toate etapele s-au desfășurat conform planificării și vom continua să facem tot așa pentru integrarea innogy”, a adăugat el. Noua structură și echipa de conducere a E.ON sunt deja pregătite. Teyssen: „Acum putem și vom avansa și mai rapid cu implementarea operațională a integrării. Reprezentanții angajaților vor fi, desigur, strâns implicați.”

 


Noul E.ON

 


Noul E.ON va fi unul dintre cei mai mari operatori europeni de rețele de energie și infrastructură energetică și un furnizor de soluții inovatoare pentru aproximativ 50 de milioane de clienți. Pe viitor, E.ON va avea aproximativ 75.000 de angajați și va fi activă în 15 țări. Compania intenționează să se asocieze cu clienții pentru a propulsa tranziția energetică în Europa. (Sursa photo: http://www.phys.org)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz