Bani Romanesti0

20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

O sumă impresionantă de bani vine de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru comunitatea din Valea Chioarului. Este vorba despre aproximativ 20 de milioane de lei obținuți de administrația locală, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, pentru obiective extrem de importante pentru comună. Cele trei contracte de finanțare au fost semnate în prezența șefului administrației județene, Gabriel Zetea, care a participat la ședința Consiliului Local din Valea Chioarului. Astfel, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Sistem de alimentare cu apă și canalizare în satele Curtuiușu Mare și Vărai”, din bugetul MDRAPFE s-a alocat suma de 12.826.830,00 lei, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei de investiții și sumele alocate acestora pentru perioada 2017 – 2020. Valoarea totală a investiției este de 13.450.790,00 lei.
Un al doilea proiect care a primit o finanțare de 1.430.127,30 lei este cel privind ”construirea a două poduri peste Bârsău, în localitatea Valea Chioarului”, valoarea totală a investiției fiind de 1.532.127,22 lei. Cel de-al treilea proiect semnat de primarul Ioan Burde, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, precum și în fața aleșilor locali din Valea Chioarului a fost pentru obiectivul de investiții ”Sistem de alimentare cu apă și canalizare în satul Fericea din comuna Valea Chioarului”. Valoarea totală a acestui proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene este de 6.329.060,00 lei.

Ioan Burde: Am semnat un alt contract de 500.000 de euro pe PNDRPNDR


Primarul din Valea Chioarului, Ioan Burde, a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru ajutorul acordat în toți acești ani comunității și administrației locale. ”Cu sprijinul șefului administrației județene am reușit să semnăm trei contracte extrem de importante pe PNDL, dar și unul pe fonduri europene. Este vorba despre reabilitarea căminelor culturale din satele Mesteacăn și Valea Chioarului, pe măsura 76 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Mă bucură faptul că, ceea ce am avut demarat de la începutul anului, pe PNDL, am reușit să finalizăm, iar președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, ne-a sprijinit mereu când am avut nevoie de clarificări. Toate obiectivele stabilite în strategia de dezvoltare ale comunei au fost atinse pentru anul în curs”, a declarat primarul comunei Valea Chioarului, Ioan Burde.