Vizita UAC   Aerop2

În cadrul vizitei efectuate în Maramureș, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a avut o întâlnire, sâmbătă, cu conducerea Universal Alloy Corporation Dumbrăvița, fabrică cu capital integral american specializată în producerea de componente pentru aeronavele Boeing și Airbus, unde lucrează în prezent peste 1.200 de angajați.

vizita UAC Aerop

 

vizita UAC Aerop

Aici a fost întâmpinat de autoritățile locale, respectiv primarul comunei Dumbrăvița, Felician Ciceu, viceprimarul Alexandru Trif, primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, dar și de reprezentanții conducerii executive a fabricii de avioane - Daniel Vărzaru, chief financial officier și Brian Weed, general manager al Universal Alloy Corporation Dumbrăvița. Însoțit de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, de deputatul Gheorghe Șimon și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, dar și de alți reprezentanți din București, președintele Camerei Deputaților a făcut un tur al fabricii, unde i s-a prezentat fiecare etapă de producție. La final, a urmat o discuție tehnică în cadrul căreia a fost dezbătut proiectul pe care UAC îl va dezvolta în zona Aeroportului Internațional ”Maramureș” din Tăuții Măgherăuș. Totodată, autoritățile locale au prezentat problemele cu care se confruntă și au vorbit despre proiecte de viitor al comunităților. Daniel Vărzaru, chief financial al Universal Alloy Corporation Dumbrăvița a dorit să mulțumească atât președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cât și conducerii executive a județului pentru interesul arătat UAC și pentru discuțiile constructive care au avut loc și ale căror beneficii se vor vedea în viitorul apropiat.

vizita UAC Aerop3

"Fabrica de avioane din comuna Dumbrăvița este una dintre investițiile importante din județul Maramureș și am înțeles că doresc să se extindă lângă aeroport. Există în acest sens un plan foarte bine pus la punct, tot ce mai trebuie este o conexiune cu pista aeroportului, pentru că urmează să transporte componente de avioane pentru Airbus, cu aeronave de tip Beluga. Am convingerea că Ministerul Mediului va da importanță acestor solicitări, deoarece, deși vorbim de o investiție mare este una strategică atât pentru Maramureș, cât și pentru România. Aeroportul de aici este de interes regional și ar putea deveni, foarte curând, de interes național", a afirmat Liviu Dragnea.
Următoarea oprire a avut loc la Aeroportul Internațional ”Maramureș”, unde delegația a fost întâmpinată de directorul Dorin Buda, care a prezentat lucrările efectuate, precum și investițiile necesare pentru ca Aeroportul să devină cu adevărat operational. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a subliniat, în cele două zile petrecute în Maramureș, că la următoarea rectificare bugetară se vor aloca fonduri pentru a fi achitate lucrările care au fost executate la Aeroportul Internațional ”Maramureș”, dar și sumele necesare pentru finalizarea tuturor cerințelor impuse pentru redeschiderea aerogării. ”Maramureșul are un potential extraordinar de dezvoltare, iar noi, ca stat, nu putem rămâne indiferenți la problemele pe care le întâmpină județul prin nefuncționalitatea aeroportului. Prima întrebare a unui turist care dorește să vină în Maramureș va face referire la existența unui aeroport, iar cea de-a doua va fi legată de infrastructura rutieră. Eu cunosc frumusețile acestui județ, însă mulți nu le-au văzut încă. Am însă convingerea că toate aceste probleme le vom rezolva, în viitorul apropiat”, a precizat Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz