Programul de cooperare transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina se alatura din nou campaniei Zilei Cooperarii Europene cu evenimente locale si excursii cu bicicleta in toata zonade interes a Programului. Structurile de management impreuna cu beneficiarii si partenerii Programului de cooperare transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina se alatura din nou in acest an celor peste 80 deprograme de cooperare teritoriala europeana din intreaga Europa pentru a sarbatori Ziua Cooperarii Europene, campanie ce-si propune sa comunice publicului larg rezultatele cooperarii transfrontaliere la nivel european.

 Intre 13 si 20 septembrie 2013 o serie de activitati si evenimente locale ale Zilei Cooperarii Europene sunt organizate de catre beneficiari si parteneri cu participarea structurilor de management si autoritatilor nationale in toate cele 8 judete ale Programului de cooperare transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina. In jur de 40 de proiecte de cooperare transfrontaliera din domenii precum dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatirea pentru situatii de urgenta, imbunatatirea infrastructurii de transport la trecerea frontierei; precum si proiecte de cooperare institutionala si people-to-people, finantate de UE in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera ENPI Ungaria- Slovacia- Romania- Ucraina, vor lua parte la peste 20 de evenimente comune al campaniei Zilei Cooperarii Europene.

 Printre principalele evenimente locale ale campaniei vor fi vizite la Catedrala Sf. Elisabeta din Košice, la statiunea de schi in Lysá si centru turistic multifunctional in Drienica in regiunea Prešov din Slovacia, recent reconstruite in cadrul Programului; ziua de informare cu privire la pregatirea pentru situatii de urgenta la Directia din Ujgorod a resurselor de apa din bazinul raului Tisa si eveniment de networking a proiectelor in Consiliul Local Ujgorod, vizita la Castelul Palanok in Mukacevo in sud-vestul Ucrainei, zilele usilor deschise pentru promovarea cooperarii transfrontaliere la Biblioteca Judeteana din Baia Mare si Muzeul Judetean Satu Mare, in nord-vestul Romaniei, activitati pentru copii, la Liceul Arany János, activitate la Televiziunea Kölcsey si evenimente in aer liber in Piata Kossuth din Nyíregyháza in estul Ungariei.

 Activitatile si evenimentele locale din cadrul campaniei Zilei Cooperarii Europene vor fi legate intre ele prin excursii cu bicicleta in Prešov si Košice din Slovacia, Ujgorod si Solotvino din Ucraina, Baia Mare si Satu Mare din Romania, precum si in Csengersima din Ungaria. Scopul acestei campanii este de a comunica publicului larg rezultatele cooperarii europene intre regiunile de granita. Evenimentele locale organizate in toata Europa vor prezenta modul in care proiectele de cooperare transfrontaliera reduc obstacolele si diferentele, si in acelasi timp imbunatatesc intelegerea culturala si eficienta intre regiunile europene. Toate aceste initiative finantate de Uniunea Europeana au contribuit la imbunatatirea vietii oamenilor de-a lungul a mai multe granite din Europa si in afara ei.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz