„Avand in vedere lucrarile de reabilitare a DN 18 in comuna Giulesti, va solicitam sprijinul pentru a obtine avizul solicitat la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, respectiv Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj-Napoca, pentru elaborarea PLANULUI URBANISTIC GENERAL al comunei Giulesti. Aprobarea intravilanului comunei Giulesti, asa cum a fost propus, fara drumuri de colectare pe portiunile cuprinse intre satele Giulesti si Feresti - 300 m lungime; Feresti si Berbesti - aproximativ 350 m, Berbesti si Vadu Izei - 450 m lungime. Solicitam permiterea accesului direct in D.N. 18 pe aceste portiuni, datorita faptului ca zonele respective au toate utilitatile necesare si sunt singurele zone unde se pot desfasura activitati economice, care sa duca la dezvoltarea comunitatilor locale. Sunt zone pe care se poate construi, se pot executa lucrari de canalizare. Pe zona Berbesti - Vadu Izei sunt aprobate din anul 2008 doua Planuri Urbanistice Zonale pentru constructia de hale de productie, una la care s-au demarat lucrarile de constructie si una in stadiu de amenajare a terenului. In zona comunei Giulesti sunt foarte putine unitati economice care sa asigure locuri de munca, iar aceste hale pot sa dezvolte un numar de 400 locuri de munca. Comuna Giulesti este o comuna cu un relief abrupt, in multe zone sunt semnalate alunecari de teren, nu sunt conditii pentru constructia de locuinte, singurele zone cu potential de dezvoltare sunt cele enumerate mai sus. In plus, multi cetateni nu detin alte terenuri decat pe portiunile enumerate. De asemenea, prin Hotararea Guvernului nr. 447 din 28 mai 2014, s-a facut o mare nedreptate cetatenilor din comuna Giulesti cu acele exproprieri, fiind cotat terenul la suma de 20 bani/m.p., iar in realitate in aceste zone pretul terenurilor se ridica la aproximativ 7-9 euro/m.p.. Totodata, consideram ca nu este oportuna constructia de parcari pe raza comunei Giulesti, in satul Berbesti. Cetatenii sunt de acord cu lucrarile de amenajare, nu se impotrivesc la cedarea de teren unde este necesar pentru largirea drumului, dar nu si la suprafete mari de teren, pentru benzi suplimentare si pentru parcari. Dupa discutiile cu proprietarii de terenuri din zonele mentionate, am constatat ca drumurile de colectare nu se pot realiza pe aceste portiuni”, a sustinut primarul comunei Giulesti, Gheorge Vraja in documentul inaintat ministrului Ioan Rus prin intermediul deputatului Cornelia Negrut.

Parlamentarul de Maramures i-a cerut sefului Transporturilor sa dispuna demersurile necesare catre CNADR, in vederea solutionarii aprobarii Planului Urbanistic General al comunei Giulesti. In raspunsul trimis deputatului Negrut, ministrul Rus s-a marginit sa afirme ca la momentul actual activitatea Ministerului Transporturilor este restructurata urmare a intrarii in vigoare a dispozitiilor OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - CNADNR SA trecand de sub autoritatea Ministerului Transporturilor sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public Privat si Promovarea Exporturilor. „In conformitate cu prevederile art. 32, alineatul 3) al OUG nr. 96/2012, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public Privat si Promovarea Exporturilor s-a substituit in toate drepturile si obligatiile Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste infrastructura de transport rutier. In acest sens, va rugam sa va adresati Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public Privat si Promovarea Exporturilor care exercita functiile principale de strategie si de reglementare a cadrului normativ si institutional aferent infrastructurii de interes national”, a precizat ministrul Transporturilor.

Deputatul Cornelia Negrut a precizat, dupa primirea raspunsului, ca documentul este cel putin surprinzator. „Este oarecum ciudat ca ministrul Ioan Rus a elaborat un asemenea raspuns, transferand in alta parte gasirea solutiei la problema Primariei comunei Giulesti. Institutional, ministrul putea trimite interpelarea catre CNADR, pentru a fi emis ulterior un raspuns conform cu sesizarea respectiva. I-am promis insa primarului comunei Giulesti ca voi reveni cu interpelarea catre departamentul amintit, imediat dupa reluarea lucrarilor Parlamentului, pentru ca solicitarea sa fie rezolvata in cel mai scurt timp. Voi continua sa ma lupt pentru rezolvarea problemelor locuitorilor si institutiilor din colegiul meu parlamentar, atat cat imi permite functia de deputat”, a subliniat parlamentarul maramuresean. 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz