IMG 20201115 WA0003 Copy 1200x800

 

Autoritățile județene au fost anunțate prin apelarea numărului de urgență 112 (Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență) despre o poluare accidentală a râului Cavnic cu ape de mină. La fața locului s-au deplasat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, subprefectul Oana-Mihaela Oșanu, primarului orașului Cavnic, Vladimir Petruț, directorul SGA Maramureș, inginer Andrei Enache, reprezentanți de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Maramureș, polițiști (din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase al IPJ Maramureș, Poliția Oraș Cavnic) etc.

 

 IMG 20201115 WA0003 copy 1200x1600

 

 

Prefectul de Maramureș a menționat că apa de mină deversată în râul Cavnic provine din tunelul fostei flotații miniere. Apa de mină din galerie, dar și râul Cavnic prezintă o culoare gălbuie specifică coloristicii metalelor existente în zonele fostelor perimetre miniere. S-a intervenit pentru neutralizarea apelor de mină. De asemenea, specialiștii au prelevat probe de apă de la debușarea din tunel, dar și din secțiunile caracteristice de pe râul Cavnic care vor fi analizate în laborator pentru evaluarea stării de calitate. Fenomenul de poluare accidentală are caracter local. Situația este monitorizată și se procedează la verificarea cursului râului Cavnic.

 IMG 20201115 WA0005 copy 1200x1884

 

 

 

Deocamdată nu s-a înregistrat/vizualizat mortalitate piscicolă pe cursul râului Cavnic. În funcție de dinamica evoluției și pe măsură ce vor fi finalizate cercetările cu privire la deversarea apelor de mină și poluarea accidentală a râului Cavnic se va comunica pe fluxul operațional la nivel centrale datele. Aceste informații vor fi făcute publice, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz