Foto Dan Barna Dan Ivan 01 Copy 1200x1200

 

 

Dan Barna: „Azi apăsăm pe butonul de restart”

 

Uniunea Salvați România a prezentat, vineri, 15 mai 2020, angajamentele de reformă a României, baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare, în cadrul unei conferințe transmisă online.USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, post-criza epidemiologică prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile identificate ca fiind o prioritate actuală pentru România, cu termene de realizare și cu bugete allocate.

 

“Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract. A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român. Cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi apăsăm pe butonul de restart”, a transmis deputatul Dan Barna, președintele USR.

 

* Printre angajamentele USR se află: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, Fără Penali în funcții publice în Constituție, reducerea birocrației, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiții pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investițiilor pentru o energie curată, acces la educație pentru toți copiii din țara noastră, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înființarea DNA-ului pădurilor, ș.a.Programul a fost prezentat de președintele Dan Barna, europarlamentarul Cristian Ghinea, deputații Claudiu Năsui și Cristina Prună, și Elena Tudose, expert în politici publice.

 

 

* Dezvoltarea României înseamnă, implicit, dezvoltarea MaramureșuluiAngajamentele propuse de USR pentru reformarea României sunt mai mult decât necesare în Maramureș, județ aflat de cealaltă parte a hărții față de București.

 

 

Dan Ivan , președinte USR Maram u re ș : ”Maramureșul este unul dintre județele cel mai puțin dezvoltate economic, pentru că mereu a trebuit să se lupte ba cu o clasă politică locală de calitate îndoielnică, ba cu diversitatea sa geografică. De aceea a rămas în urmă și la electrificarea liniei de cale ferată, și la racordarea locuințelor la electricitate, și la dezvoltarea unei infrastructuri școlare sau sanitare performante.Angajamentele USR cuprind soluții clare și ușor de implementat în oricare dintre județele țării. Soluții care vor digitaliza și transparentiza administrația publică, care vor restarta economia, care vor restarta turismul și agricultura, care vor stopa corupția și dubla măsură în administrația publică locală, care vor reconecta județele izolate, precum Maramureșul, cu infrastructura rutieră de mare viteză și vor pune capăt o dată  și pentru totdeauna defrișărilor de păduri!Venim azi în fața românilor cu 24 de angajamente coerente și clare, în contextul post-criză epidemiologică, măsuri care, odată implementate, conturează țara pe care o vrem pentru noi și pentru copiii noștri.”

 

 

 Citește Angajamentele USR la guvernare, aici: https://www.usr.ro/usr-la-guvernare/

 

 Urmărește înregistrarea conferinței, aici: https://www.facebook.com/USRNational/videos/246284119775093/

Banner sus5
Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz