3 1200x1800

 

Prefectura Maramureș a lansat cartea ”Instituția Prefectului – Județul Maramureș la Centenar”

 

Joi, 20 decembrie 2018, în sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut loc lansarea cărții ”Instituția Prefectului – Județul Maramureș la Centenar”. Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului Județul Maramureș și i-a avut ca oaspeți de seamă pe cei care au cârmuit această instituție județeană de-a lungul anilor. În deschidere a fost intonat imnul de stat de către corurile reunite ale structurilor aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Cuvântul de bun venit a aparținut prefectului Vasile Moldovan care a făcut referire la faptul că, acum o sută de ani, maramureșenii au hotărât să-și exprime voința de unire cu țara mamă, România, prin participarea la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918. ”Materialul tipărit în anul Centenarului Marii Uniri este unul omagial, dar și o mărturie că Instituția Prefectului Județul Maramureș reprezintă cea mai importantă instituție administrativă la nivel județean” a mai adăugat Vasile Moldovan.
În calitate de gazdă, la acest eveniment a participat și Gabriel Valer Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, care a ținut să sublinieze buna colaborare dintre cele două instituții în mod special în relația cu autoritățile publice centrale, precum și eforturile comune de atragere a fondurilor pentru dezvoltarea susținută a județului Maramureș. De asemenea, șeful administrației județene le-a mulțumit și i-a felicitat pe foștii prefecți pentru activitatea depusă în mandatele lor, arătând că instituția Consiliului Județean și Prefectura Maramureș sunt cele mai importante instituții ale județului și este lăudabilă inițiativa prefectului Vasile Moldovan, de a avea o carte care să marcheze activitatea acestei instituții dea lungul anilor.

 

Gabriel Zetea: Colaborarea dintre Instituția Prefectului și Consiliul Județean este esențială pentru bunul mers al administrației


”Zilele trecute am avut foarte multe coruri care ne-au colindat la Palatul Administrativ, joi am avut alături elita învățământului maramureșean, peste 600 de copii, profesori, olimpici de toate nivelurile, de la cel gimnazial până la cel liceal, care au primit recunoștința noastră pentru munca pe care au desfășurat-o peste an. În cursul zilei de vineri, 21 decembrie, la Consiliul Județean am invitat elita sportivă, iar acum mă bucur să mă aflu alături de elita administrației din județul Maramureș. Este extrem de important ca, la final de an, să ne putem întâlni și să vorbim despre lucrurile frumoase, nu doar despre cele petrecute în acest an, pentru că avem atât de mulți prefecți care au condus instituția aceasta după anul 1989 și fiecare și-a adus aportul la dezvoltarea județului. Colaborarea dintre Instituția Prefectului și Consiliul Județean este esențială pentru bunul mers al administrației și pentru obținerea fondurilor necesare. Atâta vreme cât cele două instituții au cooperat și au mers la București pe același drum, cerând aceleași lucruri celor care au decizia în mână și guvernează România, lucrurile s-au întâmplat cum trebuie pentru Maramureș. Au fost și momente mai puțin plăcute, când această colaborare n-a funcționat de fiecare dată și atunci rezultatele au fost mai puțin pozitive pentru județ. Dar este important să învățăm din istorie, să învățăm din lucrurile pe care le-am făcut greșit în trecut, astfel încât, în viitor să putem să le facem mai bine. Astăzi lucrurile se întâmplă așa cum trebuie: există o unitate la nivelul județului Maramureș între aceste două instituții extrem de importante ale județului, Consiliul Județean și Instituția Prefectului, astfel încât putem merge la București să ne lăudăm pentru Maramureș, pentru că e important să facem cunoscute rezultatele pe care le avem pentru a obține banii necesari; bani care au lipsit peste 25 de ani și e important să învățăm din experiența celor care au fost înaintea noastră dar și să transmitem celor vor veni după noi lucrurile bune pe care am reușit să le facem. E important să ne aducem aminte în acest an, în anul Centenarului Unirii Transilvaniei cu România, a Unirii Maramureșului cu Romania, de marile personalități ale județului care au lăsat deoparte siguranța personală pentru a se uni pentru unitate. Poate în acest an am ratat oportunitatea pe care am avut-o cu toții ca români, de a ne readuna energiile și de a ne gândi la proiecte de țară prin care România să redevină o voce importantă în cadrul Uniunii Europene și de ce nu, la nivel mondial. Sper că oamenii vor înțelege că doar împreună putem să fim puternici; doar discutând unul cu celălalt și învățând din greșelile trecutului putem să vedem România acolo unde îi este locul, între cele mai importante țări ale Uniunii Europene”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Pe rând, au luat cuvântul toți foștii prefecți prezenți la manifestare. Aceștia au vorbind despre istoria instituției, evenimentele, activitățile pe care le-au desfășurat făcându-și datoria față de maramureșeni și încercând să lase ceva durabil în urma lor. Datorită acestor personalități, Instituției Prefectului Județul Maramureș este o ”entitate distinctă și recunoscută în comunitate și societate” a spus Prefectul Vasile Moldovan, în încheierea evenimentului.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz