DSC 2720 1200x800

 

Ţigări de contrabandă transportate cu drona, abandonate în cimitir

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 5.430 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei. În unul din cazuri, ţigările au fost transportate peste frontiera cu un aparat de zbor de mici dimensiuni şi abandonate în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei.

 

În data de 6 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania. Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri, s-a procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a virat pe o stradă lăturalnică, unde a abandonat autoturismul și a încercat să fugă, fiind reținut de către polițiștii de frontieră. Din primele verificări s-a constatat că şoferul este un cetățean român, A. M., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. De asemenea, în autoturism a fost observată o cantitate mare de țigări, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.


În urma inventarierii țigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Mai mult decât atât, pe timpul cercetărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparţin unui alt autovehicul, bărbatul fiind cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. Totodată, autoturismul folosit la transportarea țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

*O oră mai târziu, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit, în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei, un colet cu țigări, ce conţinea 500 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni (tip dronă). Totodată, autorităţile de frontiera ucrainene ne-au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean.
Și în acest caz, ţigările în valoare de 5.850 lei au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

*Tot în data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, dar în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul român Gheorghe G., în vârstă de 61 de ani, conducând un microbuz Ford Tranzit, înmatriculat în România. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul marfă al autovehiculului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 675 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz