IMG 20181007 213141 Crop 1600x1000

 

Consiliul Județean finanțează cu 25.000 de lei proiectul ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”

 

Aleșii județeni au aprobat alocarea sumei de 25.000 de lei din rezerva bugetara a Consiliului Județean, pentru realizarea proiectului ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”, care se desfășoară în intervalul noiembrie – decembrie 2018. Proiectul se realizează în baza unui acord de cooperare încheiat cu Asociația Heidenroslein și cu consiliile locale din județ, care au avut reprezentanți de marcă la realizarea Marii Uniri. Prin acest proiect se dorește prezentarea condițiilor premergătoare evenimentelor de la 1 Decembrie 1918, contextul politic și social din județul Maramureș, evocarea principalilor lideri ai maramureșenilor care au generat crearea valului de entuziasm și adeziune față de ideea Unirii, edificii în care s-au întâlnit liderii și s-a decis Marea Unire. Scopul acțiunii este omagierea unui secol de românism prin reportaje, documentare, știri despre personalități, locuri, comunități și care va fi mediatizată prin mijloace mass-media în mod obiectiv și profesionist. De asemenea, la final se va realiza o dezbatere amplă pe tema Marii Uniri cu participarea unor personalități importante din Județul Maramureș.

 

În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean se asigură să sprijine financiar realizarea acțiunii culturale ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”, dar și să participe la eveniment cu reprezentanți din cadrul conducerii executive, din cadrul autorității deliberative și din cadrul aparatului de specialitate a Consiliului Județean Maramureș, în timp ce Asociația Heindenroslein se va ocupa de organizarea acțiunilor propuse.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz