Politie Scoala

În complexul activităţilor subscrise obiectivului general enunţat în preambul, o atenţie deosebită a fost acordată prevenirii şi combaterii faptelor de nerespectare a legislaţiei rutiere, cu scopul de a reduce principalele cauze ale evenimentelor rutiere, respectiv viteza neadaptată la condiţiile de drum (- 9 accidente), traversare neregulamentară de către pietoni (+ 8 accidente) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (+8 accidente).

Pentru reducerea consecinţelor pe care nerespectarea normelor rutiere care reglementează regimul de viteză în raport de condiţiile de drum, modul în care se realizează traversarea drumurilor publice de către pietoni şi acordarea priorităţii de trecere, efectivele de poliţie rutieră şi ordine publică, au desfăşurat în anul 2015 un volum însemnat de activităţi preventive şi de combatere a încălcării prevederilor legale care reglementează circulaţia rutieră. Astfel, au fost organizate şi executate cu 4,87% mai multe acţiuni de acţiuni pe linie de combatere a încălcării regimului legal de viteză,  neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, nerespectarea regulilor privind depăşirea, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi pe linia indisciplinei pietonilor, folosirea telefonului mobil, nerespectarea regulilor la schimbarea direcţiei de mers şi alte acţiuni , concomitent cu asigurarea prezenţei în teren a poliţiştilor.

În urma activităţilor desfăşurate,  au fost descoperite cu 6,59% mai multe infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au fost constatate 72.816 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, din care 94,49% au fost comise de conducătorii auto, iar 5,51% au fost comise de alte categorii de participanţi la trafic. Pentru sancţionarea contravenţiilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 13.686.160 lei şi au fost reţinute 3.559 permise de conducere (neacordarea  priorităţii de trecere pietonilor – 24,7 %, depăşire – 22%, depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h – 19,50%, nerespectarea culorii roşii a semaforului electric – 11,37%, alcool – 9,15%, neanunţarea ori neprezentarea în 24 h de la producerea unui accident soldat cu pagube – 3,9 %, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor – 3,5% şi  2,6% pentru alte abateri). De asemenea, au fost retrase 1421 certificate de înmatriculare, din care 64,46% pentru defecţiuni tehnice.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz