NOU C4 ȘI Ë-C4 - 100% Ë ELECTRIC: CITROËN REINVENȚĂ HATCHBACK COMPACT

download-pdfdownload-imagedownload-allTue, 30/06/2020 - 14:30

În 2020, „Citroën merge Ëlectric pentru toți” cu lansarea a șase vehicule electrificate. Odată cu introducerea de noi C4 și ë-C4 - 100% electrice, Brandul își continuă ofensiva de electrificare și scrie un nou capitol din istoria sa pe teritoriul hatchback.
Un hatchback compact reinventat care satisface așteptările segmentului cu tot ceea ce constituie identitatea Citroën:
Forța conceptului: întruchipând un pas puternic înainte în proiectarea Citroën, oferă o poziție ridicată pe roțile cu diametru mare, gata de a purta, o siluetă energică, aerodinamică și mixtă, încorporând standarde SUV, un design grafic și asertiv oferind numeroase posibilități de personalizare .
Alegerea motorului: Noua ë-C4 - 100% electrică este a cincea din ofensiva de electrificare a Citroën, după C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, „Jumpy” și „SpaceTourer”. Noul C4 este disponibil și în benzină sau Diesel.
Confort la bord: toate avantajele programului Citroën Advanced Comfort® pentru un confort sporit pentru toți, cu suspensii Citroën cu Cushions Hydraulic Progresive®, scaune Advanced Comfort și Citroën Smart Pad Support ™ într-o premieră mondială. O experiență de confort îmbunătățită prin cele 20 de tehnologii de asistență la conducere, inclusiv Highway Driver Assist, un sistem de conducere semi-autonom nivel 2 și 6 tehnologii de conectivitate. Aceste calități sunt și mai amplificate pe noul „C-C4 - 100%„ electric, oferind liniștea experienței „Confort”.
Noile C4 și „C4 - 100%” electrice sunt cea de-a zecea generație de hatchback-uri compacte Citroën care și-au marcat epoca prin confortul și caracterul lor.

După ofensiva sa pe teritoriul SUV marcat de lansările de succes ale SUV-ului C3 Aircross și SUV C5 Aircross (respectiv 300.000 și respectiv 200.000 de vânzări de la lansările lor la sfârșitul anului 2017), Citroën face o revenire puternică pe piața hatchback. Cu peste 1.700.000 de mașini vândute în Europa în 2019, sau aproape 11% din vânzările totale de mașini de pasageri, segmentul compact hatchback este esențial pe piața europeană. Noile C4 și ë-C4 - 100% lectelectrice sunt hatchback-ul compact de nouă generație al Citroën, inspirat de clienți și modul lor de a conduce. 100% electric, pe benzină sau pe Diesel, care satisface așteptările clienților, oferind în același timp un concept modern plin de caracter, are toate calitățile necesare pentru a scutura standardele segmentului său.

 

ESENȚIALE

 

Cea de-a zecea generație de hatchback-uri compacte Citroën
Citroën și mașinile compacte au fost o poveste de succes de 92 de ani de la primul C4 din 1928. O istorie care include GS, a votat 1971 Mașina europeană a anului și sărbătorește 50 de ani de la acest an. O linie de mașini care au vândut aproape 12,5 milioane de euro, recunoscute pentru caracterul, confortul și manevrarea lor în decenii: C4 (1928), Ami 6 / Ami 8, GS / GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 și 2010) și C4 Cactus.

 

O postură inovatoare și stil asertiv
Cu o identitate unică și îndrăzneață, noul C4 și „C4 - 100%” electric oferă un concept nou în centrul segmentului hatchback compact. Cu poziția sa ridicată și asertivă, forma corpului combină eleganța și dinamismul unui hatchback, adoptând în mod subtil anumite standarde SUV pentru un plus de rezistență și caracter. Aerodinamic și fluid, acesta răsună asupra mărcilor comerciale ale Citroën, în special noua semnătură de iluminare din față și spate LED în formă de V, cu o nouă expresie a stilului mai asertivă, musculară și mai dinamică. Interiorul său cald și de înaltă tehnologie exprimă instantaneu bunăstare, confort și modernitate. Fiecare client își va putea configura mașina pentru a se potrivi cu propria imagine cu 31 de combinații în exterior și 6 ambiții în interior.

 

Alegerea motorului: 100% electric, benzină sau Diesel
Noua ë-C4 - 100% electrică, a cincea din ofensiva electrică a mărcii și Noua C4 oferă clienților confortul de a alege între 3 tipuri de motoare eficiente și performante: 100% electric 100 kW (136 CP) cu o gamă de 350 kmi care permit o mare libertate de mișcare, motor de benzină Euro 6d de nouă generație de la 100 CP la 155 CP sau Diesel de la 110 CP la 130 CP.

 

O nouă expresie a programului Citroën Advanced Comfort®
Noul C4 și noul „C4 - 100%” electric oferă un nou pas al programului Citroën Advanced Comfort®, oferind confort modern pentru toți, cu accent pe fiecare aspect al bunăstării la bord. Suspensia cu scaune progresive hidraulice Cushions® și Advanced Comfort oferă confort la volan. Confortul pentru viață este îmbunătățit de spațiul interior generos, inclusiv camera genunchiului Best in Class, spații inteligente de depozitare și Smart Pad Support Citroën ™. Confortul minții apare printr-o atmosferă liniștitoare și luminoasă, cu materiale calde și trapa panoramică deschisă. Confortul de utilizare apare datorită celor 20 de tehnologii de asistență la conducere, inclusiv Highway Driver Assist, un sistem de conducere semi-autonom nivel 2 și cele 6 tehnologii de conectivitate. Aceste calități sunt și mai amplificate pe noul ë-C4 - 100% electric oferind toate avantajele confortului ë: liniște, netezime, ușurință și plăcere de utilizare.

"Cu New C4 și New ë-C4 - 100% Electric, Citroën face o revenire puternică în segmentul C-Hatch, un segment important în Europa. Exprimând tot ADN-ul Citroën prin postura sa inovatoare și confortul excepțional, acest nou model oferă clienții aleg o serie de viraje 100% electrice, pe benzină sau Diesel pentru a satisface nevoile cât mai multor persoane ”.

Vincent Cobée, CEO al Citroën

 

 

01. O LEGĂTATE ALE AUTORIZATELOR COMPACTE

 

> UN SECURIU DE CONFORT ȘI CARACTER

 

Nou C4 și New ë-C4 - 100% ëlectric se bazează pe experiența lungă și bogată a Citroën în segmentul compact hatchback, cu aproape 12 50000 de vânzări în 92 de ani: prima generație de C4 (1928), Ami 6 și Ami 8, GS și GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (generațiile 2004 și 2010) și C4 Cactus. O linie de hatchback-uri care au marcat istoricul auto, răspunzând nevoilor clienților care caută mașini care să pătrundă cercul: cu confort deosebit și comportament disciplinat, compact la exterior și spațios la interior, elegant și robust. Noile C4 și „C4 - 100%” electrice sunt cea de-a zecea generație de hatchback-uri compacte Citroën. Ele readuc la viață elementele care compun aroma unui Citroën: tot spiritul lui André Citroën în interiorul C4 din 1928, designul îndrăzneț al lui Ami 6 și Ami 8, confortul legendar al GS și GSA, modernitatea BX , manipularea neobosită a ZX, generozitatea generoasă a Xsara, tehnologia și versatilitatea generațiilor C4 (generațiile 2004 și 2010) și caracterul afirmativ al C4 Cactus.

 

 

02. POSTURA INOVATIVĂ ȘI STILUL ASSERTIVE

 

> O IDENTITATE UNICĂ ȘI BOLD

 

o O postură unică ridicată

 

În mod obișnuit, Citroën, designul noului C4 și ë-C4 - 100% electric se diferențiază prin a reuși să combine:

- eleganța, fluiditatea și dinamismul unui hatchback compact prin volume netede, linii rafinate și detalii grafice de marcă,

- rezistența, caracterul și robustetea unui SUV datorită roților mari, formelor generoase și musculare și protecției la 360 ° în jurul corpului.

 

Suprapunerile scurte din față și din spate, combinate cu roțile cu diametru mare (690 mm) și garda la sol de 156 mm, care este mai mare decât concurența, oferă vehiculului o poziție ridicată unică, afirmativă și încrezător, o atitudine „gata de a se bate”. : C4 și ë-C4 - 100% breakelectric nu se respectă de standarde și pun autovehiculele hatchback compacte din nou pe hartă. Cu o ampatament lung (2.670 mm), mașina se află în centrul segmentului compact hatchback în ceea ce privește dimensiunile: 4.360 mm lungime, 1.800 mm lățime, 1.525 mm înălțime. Datorită staturii ridicate, oferă un punct de ochi mai mare decât concurența (1,22 m), pentru a profita de vizibilitate crescută în timpul conducerii.

 

o Un front-end modern, de înaltă tehnologie

 

Partea frontală, cu iluminarea sa în formă de V, încorporează noile standarde estetice ale lui Citroën, prevazute de CXPerience Concept, Ami One Concept și 19_19 Concept și instigate de New C3 la începutul anului 2020, o dezvoltare naturală a semnătura frontală a Citroën cu față dublă farurile și chevronurile crom întinse pe întreaga lățime a vehiculului. În această nouă punere în scenă, unică și distinctivă, chevronii se extind la luminile de zi în partea de sus și acum la farurile din partea de jos, evidențiind tehnologia de iluminare 100% LED „Citroën LED Vision” cu lumini de zi cu LED și faruri cu 3 Module LED. Lămpile de ceață LED, combinate cu inserții colorate, cu un design foarte grafic, completează acest front inovator și de înaltă tehnologie.

 

Boneta, înaltă și orizontală, răsună cu forma concavă a SUV C5 Aircross, contribuind la vigoare, rezistență și robustete și conferind noilor C4 și ë-C4 - 100% riclectrice o atitudine energică și afirmativă. Bara de protecție față, cu o fustă inferioară neagră mată, asigură durabilitate în caz de impacturi mici. Grilele de admisie a aerului, folosind modelul macro chevron deja prezent pe Ami One Concept și 19_19 Concept, arată atenția asupra detaliilor.

 

o Un profil lin și aerodinamic

 

Profilul aerodinamic oferă volume generoase subliniate de unele linii moi și musculare ale corpului, „strânse în corp”, care asigură puterea, robustetea și caracterul perceput. Roțile mari cu diametrul de 690 mm se evidențiază prin designul foarte elaborat al jantelor de 18 "chiar din inima gamei. Bine poziționat la cele 4 colțuri ale vehiculului, acestea asigură o asigurare și un scaun bun pentru forma caroseriei. Arcadele cu roți negre mat, legate de fustele de protecție din față și din spate și Airbump® cu inserții colorate, energizează forma caroseriei și sugerează protecție și robustete, în timp ce ferestrele meteorologice cromate și oglinzile ușilor noi, cu un design modern și elegant, adaugă ritm și rafinament. .

Linia unică a acoperișului, combinată cu luneta înclinată, exprimă clar aerodinamica vehiculului, însoțită de un spoiler care sporește vitalitatea formei caroseriei și permite vehiculului să stea vizual și fizic. Acest acoperiș înclinat ușor, care înlocuiește cele 3 ferestre laterale și se alătură luminilor, este un nod către icoana Citroën GS.

 

o Un capăt posterior care exprimă rezistența și dinamismul

 

Partea din spate conferă vehiculului dinamism și robustete, în timp ce sugerează un volum generos de portbagaj (380 l) prin hayonul cu decupaje largi optimizate pentru încărcare. Cu luneta înclinată, trapa verticală și spoilerul, partea din spate își inspiră de asemenea forma din caroseria C4 Coupé din 2004, în special cu luneta din două piese originale, completată de un spoiler aerodinamic.

 

Cu farurile sale legate de o bandă neagră lucioasă, New C4 și ë-C4 - 100% electric instigă iluminarea din spate a LED-ului în formă de V, care a apărut pe Ami One Concept și 19_19 Concept, oferind o consistență reală cu partea frontală.

 

Fusta bara de protecție, negru mat pentru protecție și durabilitate, are un decor negru lucios, cu țevi de evacuare cromate pentru versiunile ICE sau inserții decorative pentru versiunile BEV, exprimând puterea și dinamismul. Cele două scule de aer exterior de pe bara de protecție, conectate printr-o linie de coafură de pe trapă, preiau limbajul formal al SUV-ului C5 Aircross și termină treaba de a pune vehiculul pe drum.

 

> UN COMPARTAMENT DE PASAJE EXPRIMĂ BUNUL ȘI MODERNITATEA

 

Interiorul inspiră încredere la prima vedere prin calitatea și modernitatea percepute. O expresie a programului Citroën Advanced Comfort®, sugerează confort cu tabloul de bord curat și modern, panourile ușilor cu formă moale, mai multe compartimente de depozitare, materiale moi și flexibile și scaune care invită pasagerii să vină și să se așeze la bord. Tabloul de bord orizontal larg liniștitor oferă pasagerilor o senzație de spațiu și volum, oferind în același timp numeroase compartimente de stocare încorporate în design, un semn al inteligenței concepției: tava de bord, Citroën Smart Pad Support ™, stocarea consolei mobile. Extinzându-se în mod natural în panourile ușilor, tabloul de bord creează un efect de înfășurare care amplifică impresia de protecție și seninătate la bord, în timp ce consola centrală înaltă și largă îmbunătățește statutul acestui hatchback compact.

 

Pasagerii sunt cufundați într-o atmosferă confortabilă și confortabilă: model nou de cereale grafice originale, chevron, pe tabloul de bord, modele noi pe scaunele Advanced Comfort, scheme de culori interioare care coordonează scaunele cu noile decorațiuni și bordurile panourilor ușilor. Materialele adaugă valoare și sunt moi în zonele de contact: partea superioară a tabloului de bord cu modelare subțire, fâșii panoului ușii față învelite, cotiere moale. Accentele cromate satinate sau negru strălucitor la orificii de ventilare, volan, panou de instrumente, controale de climatizare și infotainment, consola centrală sau tava de bord adăugă rafinament în habitaclu și servesc la identificarea funcțiilor. 

 

Noile C4 și „C4 - 100%” electrice au o manetă automată nouă, elegantă și calitativă de viteze în metal ghiliat. Monostabil și intuitiv, are 3 poziții (R, N și D) pentru o selecție ușoară a treptelor de mers invers, neutru sau înainte, combinate cu un memento retroiluminat. Este combinat cu două butoane apăsate din spate: P pentru a activa modul de parcare, M pentru a activa modul de conducere manuală pentru versiunile convenționale ale motorului sau B pentru a activa modul de recuperare a energiei la frână pentru versiunea electrică. Consola include, de asemenea, comanda electrică a frânei de parcare și selectorul modului de conducere, incluzând diferite moduri de conducere pe versiunile de transmisie automată: Eco, Normal, Sport.

 

> O OFERERE DE PERSONALIZARE SPECIFICĂ ȘI RIFINITĂ

 

În conformitate cu așteptările privind starea clienților compacti hatchback, New C4 și ë-C4 - 100% electric oferă o selecție de 31 de combinații de culori și pachete de culori pe exterior și 6 ambiții interioare diferite, permițând clienților să conducă în mașina care le convine. .

 

o 31 de combinații exterioare pentru a crea o mașină care să se potrivească imaginii tale

 

Oferta de personalizare exterioară a noilor C4 și ë-C4 - 100% lectelectrice permite crearea a 31 de combinații diferite, combinând:

- 7 culori exterioare, de la cele mai simple la cele mai strălucitoare: albul polar atemporal și inconfundabil, negrul obsidian, griul de oțel și griul de platină, roșu viu și cald Elixir și maro caramel și o propunere elegantă și rafinată, Islanda Albastră.

- 5 pachete de culori: negru lucios, nisip metalizat, gri texturat, roșu profund anodizat și albastru anodizat, acesta din urmă fiind exclusiv pentru noul ë-C4 - 100% lectelectric și identic cu cel oferit pe C5 Aircross SUV Hybrid pentru a consolida spiritul familial de Vehiculele electrificate ale Citroën. Aceste pachete de culori, tipice pentru autoturismele Citroën, sunt alcătuite din inserții colorate în jurul luminilor de ceață față și pe Airbump®, permițând crearea de combinații discrete, rafinate sau mai dinamice.

o O gamă largă de jante și jante pentru mărirea roților cu diametru mare

 

Pentru a duce personalizarea și mai departe, noul C4 și ë-C4 - 100% lectelectric au o gamă largă de jante și jante proiectate unic, care evidențiază roțile cu diametrul mare (690 mm):

- capac de roți cu arc de 16 '',

- roată din oțel și stil de 16 '',

- jante din aliaj de amonte tăiate de 17 '' - pentru unele piețe

- Capacele roților Aerotech de 18 ”,

- jante din aliaj de aerobladă tăiate cu diamant de 18 '', exclusiv New C4,

- jante din aliaj de 18 mm Aeroblade Dark, exclusiv New C4,

- jante din aliaj transversal tăiat cu diametru de 18 '' - exclusiv pentru noul ë-C4 - 100% electric

 

o 6 scheme de culori interne și rafinate pentru a te simți ca și cum ai fi în camera de zi

 

Datorită materialelor calde, soft-touch, cu tonuri simple sau mai vii, schema de culori interioare a devenit una dintre semnăturile compartimentelor de pasageri ale Citroën. Modelul de umplutură și topstitching pe scaunele Advanced Comfort răsună cu cel introdus în New C3, care îmbunătățește lățimea scaunului. Banda grafică colorată contrastantă din partea de sus a spătarurilor răsună inserțiile colorate de pe panourile ușii și consolidează senzația de spațiu în habitaclu. Pentru ca toată lumea să poată conduce în habitaclu care li se potrivește, este oferită o selecție de 6 ambianțe diferite, pline de personalitate.

- Ambianță standard: atemporală și simplă, cu o cârpă neagră combinată cu o bandă gri.

- Urban Gray cu scaune de confort avansate: confortul și discreția unei pânze „Chevrons” gri captusite combinate cu un material textil cu efect de piele neagră și o bandă de stofă gri cu un model chevron imprimat pe ecran.

- Greutate Metropolitană cu scaune confortabile avansate: combinația elegantă și la modă a unui material textil cu efect de piele neagră căptușit cu o pânză gri și o bandă de stofă gri cu un model chevron cu ecran grafic.

- Albastru metropolitan, cu scaune Advanced Comfort: rafinamentul și originalitatea unei scheme de culori care îmbină textilele cu efect de piele „Saphyr” căptușit, pânză albastră și o bandă metalică din stofă de argint.

- Hype Black cu scaune Advanced Comfort: distincția universală a pielii negre captusite „Siena”, combinată cu un material textil cu efect de piele neagră și o bandă de stofă gri, cu un model grafic imprimat pe ecran de chevron.

- Hype Red cu scaune de confort avansate: dinamismul și starea pielii cu aspect de „Siena” roșu captusit combinate cu material textil cu efect de piele neagră pe scaune și panourile ușilor. Banda sub formă de Alcantara gri de pe spătarile scaunelor și decorarea filmului gri cu un model chevron pe uși sunt evidențiate cu o broderie chevron unică.

 

Banda de pe panourile ușilor din față și din spate poate fi înlocuită, pe noua ë-C4 - 100% electrică și la discreția clientului, printr-o decorație de film albastru-verde cu un model grafic chevron, pentru a trezi cele mai simple scheme de culori și spori atmosfera cu o atingere de culoare electrizantă, în conformitate cu modul de acționare electrică.

03. 100% ELECTRIC, PETROL SAU DIESEL, LA ALEGEREA CLIENTULUI

 

> MOBILITATEA ELECTRICA PENTRU A SPUNE CONFORMITATEA

 

Noua ë-C4 - 100% ëlectrică include o mobilitate electrică de înaltă tehnologie și modernă, pentru a stimula confortul și versatilitatea utilizării: mobilitate în clasa „Comfort”. După SUV C5 Aircross, Ami, „Jumpy și ë-SpaceTourer”, noua ë-C4 - 100% lectlectrică vă permite să conduceți în mod electric zilnic, perfect izolați de drum și de lumea exterioară, într-un buzunar, cocos - cum ar fi setarea: toate tensiunile exterioare sunt filtrate. Cu modul electric, toate obstacolele sunt ridicate; pasagerii sunt învăluiți într-o aură de calm. Funcționarea silențioasă, netezimea mișcării vehiculului, plăcerea de a conduce, suspendarea blândă, scaunele moi Advanced Comfort, eliminarea vibrațiilor la bord, ergonomia și ușurința de utilizare a interfețelor și serviciilor dedicate, totul contribuie la îmbunătățirea confort la bord, pentru toți ocupanții.

 

ë-confort înseamnă a fi capabil să conducă 100% electric, cu:

- Emisiile zero de CO2 pentru a satisface conștiința ecologică și ecologică a clienților

- Zgomot zero și miros zero, pentru a asigura un confort optim în ceea ce privește zgomotul și mirosul în modul electric în oraș

- Vibrații zero, zgomote zero, schimbări de viteză zero, pentru o conducere perfectă

- Moment disponibil imediat pentru stimularea senzațiilor de conducere

- Servicii programabile de la distanță pentru liniște sufletească în fiecare zi

- Costuri de întreținere reduse

 

> CONDUCERE 100% ELECTRICĂ

 

Noua ë-C4 - 100% lectlectrică are un motor eficient cu zero emisii de CO2 și o gamă de cicluri WLTP de 350 kmi. Pe lângă plăcerea de a conduce 100% electric, fără emisii de CO2 și economii reale de utilizare, noul ë-C4 - 100% 100electric permite accesul în zonele cu trafic restrâns al orașelor, care sunt din ce în ce mai limitate pentru vehiculele convenționale cu motor.

 

Acest motor 100% electric este deosebit de puternic și energic, indiferent de circumstanțe, cu 136 CP putere, 260 Nm cuplu disponibil instantaneu pentru accelerație liniară, 0-100 km / h în 9,7 secunde în modul Sport și o viteză maximă de 150 km / h. Bateria de 50 kWh a motorului electric este de înaltă tensiune 400 V Li-Ion.

 

Noua ë-C4 - 100% lectelectrică are o caracteristică de frânare care amplifică decelerația vehiculului fără a apăsa pedala de frână, pentru a mări raza de acțiune. Acest sistem permite recuperarea energiei disponibile în timpul fazelor de frânare și decelerare, spre deosebire de versiunile ICE convenționale. Această acțiune permite șoferului să încarce parțial bateria și să crească raza de acțiune.

 

Sunt disponibile mai multe moduri de conducere, activate de selectorul de moduri de pe consola centrală: Eco, Normal sau Sport, care acționează pe diverși parametri, inclusiv aer condiționat și putere și performanță efectivă, permițând șoferului să aleagă între dinamism sau eco-conducere optimă.

 

Pentru o mai mare liniște sufletească, bateria este garantată timp de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare.

> TIMPUL DE ÎNCĂRCARE OPTIMIZAT PENTRU RECHARGAREA FĂCĂTORULUI

 

Timpul de încărcare este optimizat:

- În modul 4 pe o stație de încărcare publică, folosind un încărcător cu încărcare rapidă de 100 kW, bateria se reîncarcă la o viteză de 10 km / min, valoare la cel mai bun nivel din segment: 80% din încărcare este completată în 30 min.

- În modul 3 acasă, pe o cutie de perete 32 A, fie achiziționată, fie închiriată, reîncărcarea bateriei este accelerată și durează 7,5 ore în monofaz, sau chiar 5 ore în trei faze cu încărcătorul opțional de 11 kW.

- În modul 2 acasă, pentru nevoi ocazionale, bateria poate fi reîncărcată în 15 ore pe o priză de tip 16 A Legrand Green'up ™ și mai mult de 24 de ore pe o priză internă standard.

 

Pentru a face viața mai ușoară clienților și a le permite să se bucure de vehiculul electric cu timpi de încărcare mai rapide zilnic, Citroën are grijă de toate și oferă o soluție „one-stop shop” pentru instalarea acasă a Wall Box.

 

Încărcarea este simplificată și poate fi programată sau amânată, pentru a beneficia, de exemplu, de prețuri mai avantajoase ale energiei electrice. Clienții programează încărcarea vehiculului folosind tableta din habitaclu sau folosind aplicația My Citroën. Încărcarea este simplă datorită ergonomiei îmbunătățite a clapetei și a cablurilor de încărcare stocate pe podeaua cu balamale cu balamale. Clapeta de încărcare are un cod de culoare pentru a urmări vizual procesul de încărcare, care poate fi vizualizat și în aplicația My Citroën.

 

> INTERFACII INTUITIVE PENTRU O PACI MAI MARE DE MINTE

 

Odată cu lansarea gamei sale de vehicule electrificate, Citroën sprijină șoferul oferind interfețe clare și intuitive, ușor de citit, de înțeles și de utilizat. Scopul este simplu: să consolideze conexiunea dintre șofer și vehiculul său, să îmbunătățească modernitatea trenului de mers, să simplifice toate interacțiunile și toate acțiunile, zilnic, pentru a face din noul „C4 - 100%” o extensie electrică a căminului; distractiv, intuitiv și îmbucurător. Șoferul are un mod specific de afișare dedicat pe panoul de instrumente digital pentru a vizualiza gabaritul sau intervalul, precum și o selecție de 3 widget-uri: indicator de putere - contor de putere, debit de energie sau consum de căldură, un mecanism care face posibilă vizualizarea impactul elementelor de confort termic asupra consumului de energie.

 

Pagini specifice de pe ecranul tactil, accesibile direct de la un buton de pe consola centrală, afișează starea de funcționare a sistemului sau setările pentru încărcarea întârziată a bateriei. Când vehiculul se încarcă, printre altele, ecranul afișează timpul de încărcare rămas pentru a obține o încărcare completă (în ore și minute), intervalul recuperat (în km) sau rata de încărcare a bateriei recuperată (procentual)

 

> O GAMA DE REALIZĂRI EFFICIENTE, MODERNE

 

Clectricele noi C4 și „C4 - 100%” oferă o gamă completă de viraje. Eficiente și performante, aceste oferte de bază sunt ideale pentru a acoperi nevoile tuturor:

- Nou ë-C4 - 100% electric:

o 1 motor 100% electric: 136 CP (100 kW) - Baterie 50 kWh.

- C4 nou:

o 5 motoare Euro 6d pe benzină: cutie de viteze manuală cu 6 trepte PureTech 100 S&S, cutie de viteze manuală cu 6 trepte PureTech 130 S&S, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 și PureTech 155 EAT8 - numai internațional,

o 2 Motoare Diesel Euro 6d: manual BlueHDi 110 S&S cu 6 trepte și BlueHDi 130 S&S EAT8.

 

 

04. O NOUĂ EXPRESIE A PROGRAMULUI COMFORT® AVANȚAT CITROËN

 

> PROGRAMUL COMFORT® AVANZAT CITROËN

 

Un adevărat simbol Citroën care stă la baza proiectării și dezvoltării vehiculelor mărcii, programul Citroën Advanced Comfort® este o abordare nouă, mai modernă și mai rațională a confortului. Noile C4 și „C4 - 100%” electrice oferă soluții concrete pe cei 4 piloni ai acestui program pentru a satisface așteptările multiple și globale ale clienților în ceea ce privește confortul.

- Confort de conducere: pentru a proteja ocupanții de tulburările exterioare atât în ​​ceea ce privește problemele care apar din suspensie, cât și în ceea ce privește nivelul de zgomot, astfel încât să fii la bord se simte ca într-un cocon.

- Confort de viață: pentru a ușura viața la bord prin spațiu generos, compartimente practice de depozitare și o dispunere inteligentă.

- Confortul minții: oferirea de liniște a șoferului prin reducerea volumului de muncă mental, prin organizarea și prioritizarea informațiilor pentru a afișa doar ceea ce este cu adevărat util și prin crearea unei atmosfere interioare liniștitoare.

- Confort de utilizare: pentru a îmbunătăți fluxul de utilizare a mașinii și a echipamentelor sale cu o tehnologie intuitivă, caracteristici utile de asistență zilnică și continuitate digitală între ocupanți și mașină.

 

> SUSPENSIUNE CU CUSHIONURI HIDRAULICE PROGRESIVE® PENTRU CĂLĂTURAREA PE UN COPET

 

Noile C4 și „C4 - 100%” electrice sunt echipate standard din centrul de gamă cu suspensia Citroën cu Cushions Hydraulic Progressive®, care au fost introduse pentru prima dată pe C4 Cactus și C5 Aircross SUV, oferind confort suprem și o „magie. efect de călătorie pe covor, pentru bunăstare, dinamism și conducere la bord.

 

Această exclusivitate a inovației majore Citroën își propune să îmbunătățească calitatea sistemului de filtrare atât de drag clienților brandului. Este punctul culminant al expertizei Citroën în domeniul suspensiei: confortul în suspensie este de mai bine de 100 de ani în genele mărcii, iar clienții s-au atașat de confortul Citroën, care este diferit de orice alt lucru de pe piață.

20 de brevete au fost depuse ca parte a dezvoltării acestei suspendări. Principiul său de funcționare este simplu. În timp ce sistemele de suspensie convenționale includ un amortizor, un arc și o oprire mecanică, sistemul Citroën Progressive Hydraulic Cushions® adaugă două opriri hidraulice pe fiecare parte, una pentru compresiune, cealaltă pentru decompresie. Suspensia funcționează astfel în două etape, în funcție de eforturile aplicate:

- Pentru compresie ușoară și decompresie, arcul și amortizorul controlează mișcările verticale, fără a fi necesară asistența de la opririle hidraulice. Dar aceste opriri au oferit inginerilor o mai mare libertate în garda mașinii, oferind un efect de „plimbare cu covorul magic”, dând impresia că mașina alunecă pe un teren neuniform.

- În timpul impacturilor majore, arcul și amortizorul funcționează împreună cu oprirea compresiei hidraulice sau a decompresiei, care încetinesc treptat mișcarea pentru a evita zgârierea la sfârșitul intervalului. Spre deosebire de o oprire mecanică tradițională, care absoarbe energia, dar returnează o parte din ea, oprirea hidraulică absoarbe și disipează această energie. Aceasta înseamnă că nu există nicio săritură.

 

> Scaunele de confort avansate pentru călătorii într-un salon mobil

 

Scaunele largi și primitoare ale noului ë-C4 - 100% electric și noului C4 invită instantaneu pasagerii să se așeze la bord. Acestea oferă un sentiment plăcut de confort, bunăstare și sprijin, oferind pasagerilor impresia că stau într-un fotoliu, bine izolați de drum. Stând mai sus decât concurența datorită unei posturi ridicate, pasagerii li se garantează că vor vedea mai departe și pot înfrunta drumul cu liniște sufletească.

 

O inovație exclusivă pentru Citroën, scaunele Advanced Comfort, standard din inima gamei, au fost introduse în gama Citroën pe C4 Cactus și C5 Aircross SUV. Sunt disponibile pe ambalajele New ë-C4 - 100% lectlectric și New C4 în ambianțele Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black și Hype Red, bazate pe 4 dimensiuni pentru a oferi cele mai bune în confort.

- Confort vizual: căptușire imediat vizibilă, semnătură vizuală incontestabilă, consolidată prin cusături care formează elemente grafice tipice modelelor mărcii, precum GS sau BX.

- Confort plăcut: spuma specială pe suprafața scaunului, îngroșată cu 15 mm, oferă moale și sprijin de la primul contact.

- Confort dinamic: noua spumă de înaltă densitate din miezul scaunelor menține ocupanții la locul lor în timpul călătoriilor lungi, garantând un confort optim în timp, evitând orice efect de decantare după ore lungi de conducere și împiedicând scaunele să îmbătrânească după câțiva ani de utilizare.

- Confort postural: designul scaunelor contribuie la un confort optim de conducere, cu scaune largi și spătaruri, suport consolidat, reglare lombară și înălțime a scaunelor din față, reglare electrică a scaunului față, lateral lat și confortabil și cotiere centrale în față și spate. .

 

Pentru a spori bunăstarea la bord și a te simți ca într-un cocon, chiar și în situațiile cele mai stresante, scaunele din față pot fi prevăzute cu un sistem de masaj, pe lângă încălzire. Pasagerii sunt primiți în condiții excepționale de confort.

 

> STORAGE CLEVER PENTRU TOTUL

 

O atenție deosebită a fost acordată depozitării, în toate locurile. Designul vehiculului, bazat pe programul Citroën Advanced Comfort®, a eliberat cât mai multe spații de depozitare. Nu mai puțin de 16 compartimente de depozitare pentru un volum total de 39 l pentru o practică mai mare zilnic, cu echipamente inovatoare și practice care să satisfacă așteptările tot mai mari ale tuturor pasagerilor, atât față cât și spate, deschise sau închise în funcție de utilizare.

 

- Depozitare și echipamente unice pentru pasagerul din față:

o Smart Pad Support Citroën ™, un sistem de asistență retractabil inteligent și fără precedent, în calitate de Premiere Mondială, solid, funcțional și încorporat direct în tabloul de bord, pentru a fixa în siguranță o tabletă folosind două cochilii dedicate pentru Apple iPad Air 2 și Samsung Tab A 10.5 ' „sau o carcasă universală pentru alte modele, care să permită pasagerului să profite la maxim de timpul petrecut la bord, chiar din inima gamei,

o Tava de bord, un sertar glisant mare, cu o deschidere amortizată poziționată în fața pasagerului, cu un strat special antiderapant grafic în negru, pentru a stoca și ține o tabletă sau orice alt obiect în loc, în siguranță completă,

o O cutie mare de mănuși sub tava de bord, adâncă și cu deschidere amortizată.

- Consola centrală înaltă și largă a fost proiectată pentru spațiu de stocare maxim:

o O suprafață mare de depozitare în fața consolei, cu clapeta de împărțire anti-alunecare decorată cu un model grafic negru și gri, astfel încât obiectele să poată fi ascunse sub clapetă, iar altele pot fi păstrate ușor în partea superioară a clapetei,

o O zonă deschisă de încărcare wireless pentru smartphone la poalele panoului frontal central, combinată cu două prize USB, dintre care una de tip C,

o O fanta de depozitare în fața manetei de viteze pentru diverse articole mici,

o Un compartiment mare de depozitare central cu închidere culisantă, care ascunde două suporturi pentru pahare,

o Spațiu de depozitare amplu sub cotiera culisantă centrală din față.

- Pentru pasagerii din spate:

o Suporturile pentru pahare și o fanta de depozitare în cotiera pliabilă a scaunului din spate pentru articole precum stilouri,

o Buzunarele de hartă din spatele scaunelor din față.

- Toți pasagerii beneficiază, de asemenea, de pubelele ușilor din față și din spate.

 

> Spațiu la cel mai înalt nivel

 

Un hatchback compact trebuie să fie o mașină polivalentă capabilă să facă totul. Noile C4 și „C4 - 100%” electrice oferă dimensiuni exterioare compacte atât pentru a menține agilitatea necesară pentru utilizarea de zi cu zi, cât și pentru spațiul interior generos, datorită, în special, unui ampatament de 2,670 mm, unul dintre cele mai lungi din segment, care se pretează bine pentru încăpere excelentă a genunchiului în spate, cea mai bună în clasă (198 mm). Lățimea exterioară de 1.800 mm, în centrul a ceea ce este practica obișnuită în segment, găzduiește cu generozitate trei persoane în spate - 1.380 mm lățime la umeri și 1.440 mm la coate.

 

Cu un portbagaj generos de 380 de litri, ușor de utilizat, datorită pervazului său de încărcare scăzut și plat (715 mm), decupajelor laterale și laturilor drepte, C4 și ë-C4 - 100% lectelectrice sunt poziționate în centrul segment și poate fi adaptat pentru a se potrivi nevoilor individuale. Pentru un plus de confort, o podea cu două poziții permite împărțirea portbagajului în compartimente și oferă o podea plană atunci când scaunul din spate este pliat în jos pentru un volum maxim de 1.250 l. Acest podea cu două poziții poate fi ținut în poziție oblică pentru a încărca mai ușor cizma. Noua ë-C4 - 100% lectelectrică nu trebuie să fie depășită cu posibilitatea de a stoca cabluri de încărcare sau diverse obiecte sub podea. Pentru o mai mare practică în viața de zi cu zi, cârligele sunt poziționate pe părțile laterale pentru a atârna genți, în timp ce o trapă de schi permite ca obiectele deosebit de lungi să fie alunecate.

> UN COCON REAL IZOLAT DIN EXTERIOR

 

O atenție deosebită a fost acordată izolării acustice, cu reducerea zgomotului de rulare și aerodinamic, oferind pasagerilor o izolație rutieră excepțională, ca într-un cocon protejat de factorii externi. O atenție deosebită a fost acordată și izolării blocului motor. La bord noua „C4 - 100% --lectrică, în special, tăcerea este excepțională, nicio vibrație nu tulbură liniștea și liniștea la bord.

 

Jantele din aliaj transversal tăiate cu diametru de 18 '' din noul ë-C4 - 100% electric au fost dezvoltate special pentru a consolida vibrațiile.

 

Pe lângă procesarea digitală a sunetului Arkamys, noul C4 și ë-C4 - 100% electric oferă un sistem Hi-Fi cu 8 canale. Acesta include un canal central în partea de sus a tabloului de bord, woofers în ușile din față și din spate, tweetere în stâlpii parbrizului și un subwoofer sub podeaua portbagajului, permițându-le iubitorilor de muzică să se bucure de muzica lor așa cum o fac în camera de zi.

 

> UN COMPARTAMENT DE PASAJ BAGAT ÎN LUMINĂ

 

Lumina de la bord este unul dintre pilonii programului Citroën Advanced Comfort®, care ajută la scufundarea pasagerilor într-o atmosferă liniștită și pozitivă datorită unei suprafețe generoase de 4,3 m² și a materialelor calde. Căptușeala de acoperiș de culoare deschisă și bordurile interioare ale stâlpului asigură claritate și căldură, în timp ce unele ambianțe interioare prezintă nuanțe luminoase și calde, neobișnuite în mediul auto, cum ar fi Metropolitan Blue sau ambiantele Hype Red.

 

Dotate cu geamuri laterale, inclusiv faruri, New C4 și ë-C4 - 100% lectelectric au un trapă panoramică electrică deschisă mare, scăldând compartimentul pasagerilor. Acesta este de tip spoiler pentru a păstra spațiul liber al acoperișului în spate și este combinat cu un parasolar pentru a ajusta nivelul dorit de luminozitate în habitaclu. Interiorul este luminos și confortabil, cu acoperișul deschis sau închis, astfel încât fiecare călătorie să fie o experiență în sine.

 

Noaptea, atmosfera este plăcută și liniștitoare, datorită în special iluminării ambientale cu LED-uri de pe panoul de instrumente digital, care se potrivește cu iluminarea albă a funcțiilor de conducere și confort la bord și a luminilor față și spate.

 

> TOP CLASS HEAT CONFORT FOR ALL PURPOSES

 

To enhance day-to-day heat comfort, even in the most extreme conditions, New C4 and ë-C4 - 100% ëlectric offer:

- Heated windscreen and steering wheel, new in the Citroën range,

- Heated seats, front and rear,

- A dual-zone automatic climate control system with dual controls for ease of use: physical controls on the central front panel and digital controls on the touch screen,

- Air vents in the rear centre console for rear passengers.

 

> 20 LATEST GENERATION DRIVING AID TECHNOLOGIES

 

New C4 and ë-C4 - 100% ëlectric are packed with driving aids, with no less than 20 latest-generation technologies. It’s just as much as is in C5 Aircross SUV, the benchmark for driving aids at Citroën: with New C4 and ë-C4 - 100% ëlectric, the customer is well and truly on the road to autonomous driving.

 

o Technologies to improve safety while driving: a major step towards autonomous driving

 

- Active Safety Brake: The system automatically brakes the vehicle in the event of a risk of collision by detecting and analysing obstacles, whether fixed or moving, pedestrians, cyclists or vehicles, including at night.

- Collision Risk Alert and Post Collision Safety Brake: The device warns the driver that the vehicle is in danger of colliding with the vehicle in front, from 30 km/h upwards. This action takes place just before activation of the automatic braking system, which is activated automatically after a collision, to prevent over-collision by stopping the colliding vehicle.

- Blind Spot Monitoring System: The driver is warned by a warning light in the outside mirrors if there is a car in the blind spot.

- Active Lane Departure Warning System: The system alerts the driver and corrects the vehicle's trajectory as soon as it detects a risk of unintentional lane departure without activating the indicator lights. The driver can prevent this correction, if he or she wishes, by holding the steering wheel firmly.

- Adaptive cruise control with Stop & Go function: The system adapts to the speed of the vehicle in front by automatically maintaining the safety distance previously selected by the driver. If necessary the system also has the ability to stop the vehicle and restart it automatically without driver action by acting on the brakes and accelerator.

- Highway Driver Assist: This Level 2 semi-autonomous driving device combines Adaptive cruise control with Stop & Go function and Active Lane Departure Warning, with the vehicle taking charge of the speed or trajectory. The driver can thus delegate driving partially, the only constraint being to keep concentrating on the road, with the driver’s hands on the wheel, according to the legislation in force. He or she can take over driving at any time.

- Coffee Break Alert: The driver is warned by an indication on the dashboard that it is time to take a break after a two-hour drive at speeds above 70 km/h.

- Driver Attention Alert: The system evaluates the driver's state of alertness by identifying deviations in trajectory from the road markings and warns the driver if his or her alertness is reduced.

- Extended traffic sign recognition and recommendation: The system displays the speed limit signs on the instrument panel as well as certain traffic signs (stop, one-way street, etc.). The speed is recorded with a single action as a setpoint for the speed regulator/limiter.

- Intelligent beam headlights: The device allows automatic switching from full to dipped beam (and vice versa).

 

o Technologies to enhance comfort and tranquillity on board


> CONFORT DE CALCĂ DE TOP PENTRU TOATE SCOPURILE

 

Pentru a spori confortul termic de zi cu zi, chiar și în cele mai extreme condiții, C4 nou și ë-C4 - 100% piese electrice:

- parbriz și volan încălzit, nou în gama Citroën,

- scaune încălzite, față și spate;

- Un sistem de control automat al climatizării cu două zone, cu comenzi duale pentru o ușurință de utilizare: controale fizice pe panoul frontal central și controale digitale pe ecranul tactil,

- Ventilatoare de aer în consola centrală din spate pentru pasagerii din spate.

 

> 20 ULTIMELE TEHNOLOGII AJUTORULUI DE GENERARE

 

Noile C4 și „C4 - 100%” electrice sunt dotate cu ajutoare de conducere, cu nu mai puțin de 20 de tehnologii de ultimă generație. Este la fel de mult ca și în SUV C5 Aircross, etalon pentru ajutoarele de conducere de la Citroën: cu noul C4 și ë-C4 - 100% electric, clientul este bine și cu adevărat pe drumul către conducere autonomă.

 

o Tehnologii de îmbunătățire a siguranței în timpul conducerii: un pas major spre o conducere autonomă

 

- Frână de siguranță activă: sistemul frânează automat vehiculul în caz de risc de coliziune prin detectarea și analizarea obstacolelor, fixe sau în mișcare, pietoni, bicicliști sau vehicule, inclusiv noaptea.

- Frână de siguranță pentru coliziune și frână de siguranță post-coliziune: dispozitivul avertizează șoferul că vehiculul este în pericol să se ciocnească cu vehiculul în față, de la 30 km / h în sus. Această acțiune are loc chiar înainte de activarea sistemului automat de frânare, care este activat automat după o coliziune, pentru a preveni coliziunea excesivă prin oprirea vehiculului în coliziune.

- Sistem de monitorizare a punctelor orb: șoferul este avertizat printr-o lumină de avertizare în oglinzile exterioare dacă există o mașină în locul orb.

- Sistem de avertizare la plecare pe linie activă: sistemul avertizează șoferul și corectează traiectoria vehiculului imediat ce detectează un risc de plecare neintenționată a benzii fără a activa farurile indicatoare. Șoferul poate preveni această corecție, dacă dorește, ținând bine volanul.

- Control automat al croazierei cu funcție Stop & Go: Sistemul se adaptează la viteza vehiculului din față, menținând automat distanța de siguranță selectată anterior de șofer. Dacă este necesar, sistemul are și capacitatea de a opri vehiculul și de a-l reporni automat fără acțiunea șoferului, acționând la frâne și accelerator.

- Asistența șoferului pe autostradă: acest dispozitiv de conducere semi-autonom semi-autonom combină controlul automat al croazierei cu funcția Stop & Go și avertizarea de plecare a liniilor active, cu vehiculul preluând viteza sau traiectoria. Astfel, șoferul poate delega conducerea parțial, singura constrângere fiind aceea de a continua să se concentreze pe drum, cu mâinile șoferului la volan, în conformitate cu legislația în vigoare. El sau ea poate prelua conducerea în orice moment.

- Alertă de pauză cafea: Șoferul este avertizat printr-o indicație de pe tabloul de bord că este timpul să faceți o pauză după o durată de două ore de mers cu viteze peste 70 km / h.

- Alertă de atenție a șoferului: sistemul evaluează starea de alertă a șoferului, identificând abaterile de traiectorie de la marcajele rutiere și avertizează șoferul dacă atenția acestuia este redusă.

- Recunoaștere și recomandare extinsă a semnelor de trafic: Sistemul afișează semnele limită de viteză pe panoul de instrumente, precum și anumite semne de circulație (oprire, stradă cu sens unic etc.). Viteza este înregistrată cu o singură acțiune ca punct de referință pentru regulatorul / limitatorul de viteză.

- Faruri inteligente cu fascicul: Dispozitivul permite trecerea automată de la fascicul complet la mare (și invers).

 

o Tehnologii pentru a spori confortul și liniștea la bord

- Intrare și pornire fără cheie de proximitate: pur și simplu transportați cheia cu dvs. pentru a debloca vehiculul când vă apropiați, pentru a porni și bloca în timpul deplasării.

- Afișare cap de culoare: principalele informații de conducere (viteză, indicații de navigație) sunt proiectate, în culori, pe o bandă largă din câmpul vizual direct al șoferului, permițându-i acestuia să se concentreze pe drum.

- Frână automată de parcare electrică: acest sistem permite frâna de parcare să fie aplicată automat atunci când motorul este oprit și eliberat imediat ce vehiculul este pus în mișcare. Șoferul poate interveni în orice moment pentru a aplica sau elibera frâna de parcare prin intermediul controlului de pe consola centrală.

- Senzori laterali de parcare: Acest sistem oferă informații despre apropierea obstacolelor din flancurile vehiculului de manevră prin memorarea datelor colectate de senzori aflați pe barele de protecție din față și din spate cuplate cu traiectoria vehiculului.

- Cameră inversă cu vedere superioară din spate: De îndată ce este angrenată treapta de mers înapoi, camera afișează vederea din spate a vehiculului pe ecranul tactil, cu marcaje colorate în funcție de apropierea obstacolelor, precum și o imagine reconstruită a mediului din spate. la 180 ° când este privit de sus.

- Vizionare 360: Activat automat atunci când vehiculul este în schimbare inversă sau manual de către șofer, această asistență video pentru toate manevrele cu viteză mică oferă o vedere la 360 ° a vârfului mașinii și a împrejurimilor: vederea este actualizată pe măsură ce vehiculul mișcări.

- Park Assist: Acest sistem este un ajutor activ pentru parcare, pentru parcare paralelă (intrare și ieșire) sau într-un loc de parcare (intrare), făcând manevrele mai simple, mai ușoare și mai sigure. Acesta detectează automat un spațiu de parcare și controlează manevrele de parcare în și în afara acestuia.

- Asistență la pornire pe deal: Sistemul împiedică deplasarea nedorită a vehiculului pentru a facilita pornirea dealului la eliberarea pedalei de frână. Această funcție acționează pe pantele mai mari de 3% prin stabilizarea vehiculului timp de 2 secunde.

- Funcție statică de viraje: lampa de ceață din dreapta sau din stânga se aprinde în plus față de farul principal pentru a ilumina până la 75 ° în colțul drept sau stânga al vehiculului, în funcție de unghiul volanului.

- Controlul stabilității remorcii: acesta este un stabilizator pentru remorcă pentru vehiculele echipate cu un dispozitiv opțional de cârlig de remorcare din fabrică. Acesta detectează remorca imediat ce conectorul său electric este conectat la vehiculul de remorcare și umezește orice balansare posibilă și încetinește cârligul la viteze critice prin intermediul acțiunilor de frânare individuale și alternative ale fiecărei roți la puntea față. Cu toate acestea, în cazul în care există viteze mari, sistemul reduce cuplul motorului și frânează vehiculul de remorcare la toate cele patru roți pentru a părăsi raza de viteză critică cât mai repede posibil.

> 6 TEHNOLOGII DE CONNECTIVITATE PENTRU CONTINUITATE ÎNTRE LUMEA DIGITALĂ A CLIENTULUI ȘI AUTO

 

Serviciile conectate dedicate vă permit să vă bucurați de confort fără limite, netede și fără sărituri, pentru o călătorie simplă, fără griji. Cuprinzând în special întregul ecosistem de electrificare specific noului ë-C4 - 100% %electric, aceste servicii fac utilizarea vehiculului mai simplă și mai senină, oferind continuitate între lumea digitală și mașină, permițând ocupanților să rămână conectați și să se relaxeze.

- Ecranul tactil de 10 ", cu un ecran capacitiv care trebuie atins doar cu vârful unui deget, este adevăratul centru nervos al vehiculului. Vă permite să vă configurați vehiculul, să accesați sistemul multimedia, dar și telefonul, aerul. condiționare și navigare.Este combinat cu recunoașterea vocală.

- Încărcarea wireless pentru smartphone permite încărcarea inductivă a unei game largi de dispozitive compatibile Qi folosind un covor de încărcare încorporat în zona de încărcare a consolei centrale. Transmisia wireless a energiei electrice se bazează pe principiul inducției magnetice.

- ConnectedCAM Citroën®, un sistem independent de camere integrate integrat în piciorul oglinzii retrovizoare interioare, folosește tehnologie GPS HD completă. Această cameră vă permite să realizați o fotografie sau un videoclip al scenei exterioare din fața vehiculului dvs., cu datele corespunzătoare stocate pe cardul de memorie integrat de 16 GB. Datorită conexiunii WiFi, datele înregistrate de aparatul foto pot fi transferate pe un smartphone pentru a fi partajate prin e-mail sau rețele de socializare. ConnectedCAM Citroën® filmează continuu drumul în fața parbrizului și salvează automat înregistrările în caz de accident. Acest sistem atât distractiv cât și sigur, de obicei Citroën, este deja disponibil pe SUV-ul C3 și C5 Aircross nou.

- Conectați asistența, un serviciu gratuit, fără abonament, 24/7, bazat pe locație, servicii de asistență și asistență de urgență, permite trimiterea ajutorului corespunzător, fie automat, fie prin apăsarea butonului de urgență sau de asistență. Aceasta include, de asemenea, un sistem de control e-la distanță pentru controlul vehiculului de la distanță, folosind aplicația My Citroën (programarea încărcării și preîncălzirii sau pre-răcirii pentru a optimiza autonomia electrică, verificarea capacității bateriei și a ramasului de combustibil, kilometraj și locația vehiculului).

- Connect Nav, sistemul de navigație conectat 3D de ultimă generație, este combinat cu servicii conectate, cum ar fi TomTom Traffic, care oferă informații despre trafic în timp real, locația și prețurile benzinăriilor și parcărilor, informații meteo și căutare locală a punctelor de interes. . Utilizatorii vor aprecia, de asemenea, indicarea zonelor de pericol sau a serviciilor Free2Move. Acest sistem este îmbunătățit în special cu informații legate de electrificarea vehiculului, cu POI, inclusiv zone de încărcare electrică pe lângă stațiile de combustibil și un grafic care arată raza de acțiune în funcție de nivelul de încărcare a bateriei, pentru a gestiona mai bine gama vehiculului.

- Conectați Play, cu funcția Ecran oglindă compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, care vă permite să vă bucurați de aplicații de pe smartphone-ul dvs. pe tableta tactilă, în siguranță completă. Noul C4 are patru prize USB care permit tuturor să-și reîncarce smartphone-ul: două prize în partea de jos a consolei centrale (unul USB tip A și unul USB tip C) și două prize USB în partea din spate a consolei centrale (unul USB tip A și un USB tip C).

CARACTERISTICI TEHNICE

- Lungime: 4.360 mm

- Lățime: oglinzi 1.800 mm / 2.032 mm extinse / oglinzi 1.834 mm pliate

- Înălțime: 1.525 mm

- Ampatament: 2.670 mm

- Diametrul roții: 690 mm

- Cercul de cotitură: 10,9 m

- Gardă la sol: 156 mm

- Volumul portbagajului: 380 l, până la 1.250 l

- Înălțimea pervazului de încărcare: 715 mm

- Nou ë-C4 - 100% electric:

o Putere: 136 CP (100 kW)

o Baterie: înaltă tensiune 400 V Li-Ion 50 kWh

o Cuplu: 260 Nm

o Interval: 350 kmi - ciclu WLTP

o Viteza maximă: 150 km / h

o 0-100 km / h: 9,7 secunde (mod sport)

o Timp de încărcare:

> Stație de încărcare publică de 100 kW: baterie reîncărcată la 80% în 30 min, adică 10 km / min

> 32 A Cutie de perete: între 5 ore (trifazate cu încărcătorul opțional de 11 kW) și 7 ore 30 min (monofazate)

> Priză internă: între 15 ore (priză de mare putere) și mai mult de 24 de ore (priză standard)

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz