9 2019   Renault EZ FLEX 1200x800

 

 

RENAULT EZ-FLEX: un experiment inovator pentru a înțelege mai bine livrarea urbană de ultimă oră

* Renault EZ-FLEX este un LCV experimental electric și conectat, care este compact și agil. A fost creat și proiectat pentru mobilitatea durabilă și eficiența livrării în zonele urbane. Este mai mult decât un vehicul: este un instrument de lucru real pentru furnizori.

* Renault EZ-FLEX inițiază o nouă abordare colaborativă, inovatoare și fără precedent pentru a înțelege mai bine noile provocări legate de livrarea ultimelor mile. Renault EZ-FLEX va fi experimentat cu diverși profesioniști din Europa pentru a colecta toate datele relevante pentru a înțelege mai bine nevoile lor legate de livrarea zilnică în zonele urbane.

* Volumul mărfurilor transportate în lume este de așteptat să se cvadrupleze până în 2050. În acest context, la sfârșitul anului 2018, Renault și-a prezentat viziunea viitorului livrării urbane în 2030 cu autovehiculul concept EZ-PRO electric, autonom și conectat . Cu EZ-FLEX, un vehicul electric și conectat, Renault continuă să se pregătească pentru viitor explorând noi utilizări ale livrării ultimelor mile

 

* Sunteți invitati să descoperiți Renault EZ-FLEX la standul Renault la târgul VIVA Technology din perioada 16-18 mai 2019 la Paris Expo Porte de Versailles (Franța).

 

EZ-FLEX: un vehicul creat și proiectat pentru livrări în oraș

 

Renault EZ-FLEX este un vehicul compact și manevrabil conceput pentru a se mișca fără probleme în toate orașele.

 

Acesta oferă o amprentă optimă în raport cu spațiul său de încărcare: lungimea (3,86 m), lățimea (1,65 m) și înălțimea (1,88) sunt suficient de mici pentru a permite accesul la parcări. Capacitatea sa de încărcare de 3 m3 este excepțională pentru dimensiunile sale și este posibilă printr-un cockpit compact, care oferă încă întreaga gamă de active ale unui LCV adevărat. Cercul de întoarcere de 4,5 m oferă o manevrabilitate excelentă în centrele orașelor.

 

Totul a fost conceput pentru a satisface nevoile furnizorilor: accesul larg la scaunul șoferului, care facilitează intrarea și ieșirea, un tablou central central foarte vizibil pentru un acces rapid și ușor la vizibilitatea informațiilor de conducere, vizibilitatea mediului pietonal și urban și controalele simple și eficiente de conducere. Interfața mașină umană este modernă și integrată pe deplin în lumea smartphone-urilor. Oferă servicii și aplicații legate de vehicul și poate integra aplicații legate de diverse activități ale profesioniștilor.

 

Încărcarea din spate este optimizată printr-o înălțime ergonomică de încărcare (760 mm deasupra solului) și deschideri care permit un acces facil la întreaga suprafață de încărcare. Vehiculul a fost proiectat pentru a permite o mare varietate de configurații. Aceste configurații spațiale spate sunt adaptabile, concepute pentru a răspunde diferitelor nevoi ale profesioniștilor care vor fi utilizați.

 

Ca vehicul electric, EZ-FLEX poate accesa centrele orașelor, oferind o distanță de 150 km adaptată nevoilor livrării urbane (livrările urbane necesită o medie de 50 km pe zi).

                                                                          

 

 

EZ-FLEX: EXPERIMENT COLABORATIV, INOVATIV ȘI NEPRECEDENTAT

 

O duzină de vehicule Renault EZ-FLEX vor fi împrumutate diferiților profesioniști, companiilor, orașelor și municipalităților din Europa. Se așteaptă ca experimentul să dureze aproximativ 2 ani.

 

Vehiculul este echipat cu senzori pentru a înțelege mai bine utilizările, iar profesioniștii vor îmbogăți aceste date cu feedbackul din timpul experimentului. Vor fi colectate diferite tipuri de date: localizarea geografică, kilometrajul, intervalul, utilizarea deschiderilor, viteza, opririle etc. Aceste date vor fi apoi transferate prin sistemul conectat al vehiculului, fie în timp real, fie o dată pe zi, pentru a înțelege realitatea zilnică folosește.

 

Analiza datelor, completată de feedbackul profesioniștilor, va permite Renault să proiecteze vehicule mai adaptate la evoluțiile din logistica urbană. Scopul este acela ca jucătorii ecosistemului să testeze un vehicul și serviciile sale în condiții reale pentru a obține o viziune comună asupra mobilității urbane a bunurilor.

 

Prin acest experiment, Renault inițiază o nouă abordare pentru pregătirea și proiectarea inovațiilor de mâine. Această abordare flexibilă, care reprezintă un progres în industria automobilelor, este foarte apropiată de practicile utilizate în alte sectoare, cum ar fi jocurile de noroc.

 

 

EZ-FLEX: PREGĂTIREA MOBILITĂȚII DE MAINE

 

Într-o lume în care trendul crescând al urbanizării va duce la peste 60% din populația care trăiește în orașe până în 2030, mișcarea oamenilor nu este singurul aspect de regândit. O nouă eră începe, de asemenea, pentru transportul mărfurilor: rapiditatea, flexibilitatea și fiabilitatea reprezintă termenii noilor cerințe pentru consumatori într-un moment în care se observă o creștere rapidă a achizițiilor online. Această cerere pentru timpi de livrare tot mai rapizi și mai exacți este cuplată cu constrângeri din ce în ce mai drastice de reglementare în centrele orașelor și orașelor.

 

"Mobilitatea durabilă pentru toți, acum și în viitor" este credo Groupe Renault.

În urma conceptului conceptului Renault EZ-PRO, modelul Renault EZ-FLEX ne permite să continuăm activitatea de explorare a mobilității mâine.  (Photo credits: Credits: Anthony BERNIER)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz