Ocna Sugatag Indicator

Ziua de 14 decembrie 2016 a fost una de referinta pentru istoria Comunei Ocna Sugatag. In acea zi, in Monitorul Oficial a fost publicata titulatura „statiune balneoclimatica de interes national” atribuita Comunei Ocna Sugatag. Cu alte cuvinte, 14 decembrie 2016 va intra in istoria comunitatii locale.

„In Monitorul Oficial din 14 decembrie 2016 am aparut ca statiune balneoclimatica. Aceasta este o zi istorica pentru localitatea noastra. Deci ceea ce am dorit sa devenim, adica o statiune de interes national, am reusit. Acesta a fost visul meu de mult. N-am vrut sa fac localitatea oras, ca sa lovim cetatenii de aici cu taxe si impozite mai mari. Am dorit insa o statiune balneoclimatica si uite ca mi s-a implinit si visul. Taxele si impozitele locale raman aceleasi, la nivel de comuna, dar investitiile vor fi la nivel de oras”, a declarat Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Sugatag.

Obtinerea titulaturii de statiune balneoclimatica de interes national permite administratiei locale a Comunei Ocna Sugatag sa acceseze fonduri consistente pentru modernizarea localitatii. „In data de 5 decembrie am reusit sa depunem un proiect in cuantum de cinci milioane de euro pentru arealul statiunii belneoclimatice Ocna Sugatag. Asta inseamna un proiect pe iluminatul ambiental, asfaltarea a 27 de strazi, cu trotuare facute, peste patru kilometri de piste de cicloturism. De asemenea, vom aduce mobilier urban, totul axandu-se pe centru localitatii care va deveni un loc modern de promenada, unde va fi inclusiv un teatru de vara cu spectacole in aer liber. Pe partea dreapta cum se coboara spre Baile Vechi vor fi numai terase pentru turisti, sub blocurile din centru. Jos la intersectia dintre Bogdan Voda si Piata 1 Decembrie va fi un belvedere. Deci platoul acela de acolo se va amenaja cu banci, loc de joaca pentru copii si de acolo se va vedea tot arealul lacurilor si frumusetea muntilor Gutai. Vor mai fi construite inca doua parcuri, unul pentru tineri, iar celalalt pentru varstnici”, a adaugat primarul Comunei Ocna Sugatag, Mihai Ivaszuk.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz