Cnipt Baiasprie2

La nici o jumatate de an de la conferinta de lansare a proiectului “Centrul National de Informare si Promovare Turistica, oras Baia Sprie, judetul Maramures”, in orasul Baia Sprie s-a facut receptia tehnica a obiectivului cu caracter turistic Situat pe marginea Drumului National DN 18, langa biserica de lemn de la intrarea in orasul Baia Sprie, Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Baia Sprie nu are cum sa nu-ti sara in ochi. In fapt, amplasarea strategica a acestui centru a fost punctul cheie al implementarii acestui proiect national in orasul de la poalele Muntilor Gutai. Practic, orice turist care traverseaza orasul Baia Sprie in dorinta de a ajunge in Maramuresul Istoric va putea sa obtina informatii de natura turistica la CNIPT Baia Sprie.

cnipt baiasprie3Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007- 2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, Operatiunea – Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora. Beneficarii proiectului vor fi agentii economici din localitate, locuitorii orasului si turistii. 4.244 de turisti romani si straini informati prin CNIPT care vor vizita orasul Baia Sprie, circa 261 de agenti economici, firme si organizatii din zona Baia Sprie- Suior, acestia sunt beneficiarii proiectului in discutie.  

cnipt baiasprie5Prin acest proiect se urmareste cresterea gradului de vizibilitate a resurselor naturale si antropice locale in piata turistica interna si internationala prin dezvoltarea si structurarea serviciilor de informare si promovare a ofertei turistice, produselor, pachetelor si punctelor turistice, prin CNIPT Baia Sprie. Tot in cadrul proiectului s-a realizat deja site-ul web al viitorului  Centrul National de Informare si Promovare Turistica din orasul Baia Sprie, judetul Maramures care se poate accesa la adresa de Internet  http://www.cniptbaiasprie.ro.

 

 

cnipt baiasprie4Dorin Pasca, primarul orasului Baia Sprie isi exprima speranta ca CNIPT Baia Sprie va deveni un important punct de atractie pentru turistii aflati in trecere, in drum spre Maramuresul Istoric. Totodata, edilul urbei isi exprima nadejdea ca Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Baia Sprie va fiun fel de liant intre agentii economici din domeniul turismului din orasul Baia Sprie in ideea conlucrarii si valorificarii la maxim a capacitatilor de cazare disponibile. Nu in ultimul rand, primarul Dorin Pasca si-ar dori ca baisprienii sa se orienteze spre Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Baia Sprie ori de cate ori doresc sa faca excursii ori isi planuiesc vacante sau week-end-uri. 

 

cnipt baiasprie6Altfel, primarul Dorin Pasca isi exprima speranta ca agentii economici locali din sfera turismului vor dori sa intre intr- un parteneriat cu administratia locala pentru ca CNIPT Baia Sprie sa isi desfasoare activitatea ca la carte, colaborarea vizand si autofinantarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica din Baia Sprie. Asta, in ideea ca structura nou creata sa poata actiona atat in sprijinul turistilor/strainilor care viziteaza ori tranziteaza orasul Baia Sprie, cat si in interesul firmelor de turism de pe raza orasului de la poalele Dealului Minei sub aspectul promovarii acestora. 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz