Ocna Sugatag Indicator

Alesii locali ai comunei Ocna Sugatag au adoptat, astazi, un proiect de hotarare de Consiliu Local privind aprobarea acordarii statului de statiune balneoclimaterica pentru Ocna Sugatag. Decizia consilierilor locali ai comunei Ocna Sugatag are la baza tratativele intreprinse de primarul in functie Mihai Ivaszuk la nivelul autoritatilor de la Bucuresti pe aceasta linie, sens in care exista premise ca Ocna Sugatag sa fie cuprins in lista statiunilor balneoclimaterice din Romania. Ocna Sugatag pare sa intruneasca, la aceasta data, conditiile cerute pentru atribuirea statutului de statiune balneoclimaterica. In principiu, trei sunt cerintele de baza: sa existe statie meteo, centru de permanenta si o baza de tratament. Ocna Sugatag indeplineste toate aceste trei cerinte, astfel ca administartiei locale nu ii ramane decat sa culega informatiile necesare si sa trimita documentatia completa, spre avizare, organismelor abilitate din Capitala.In acest sens, consilierii locali au aprobat si contractarea studiilor de specialitate necesare pentru autorizarea ca statiune balneoclimaterica de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Turism (INCDT) si Institutul National de Recuperare, Mdicina Fizica si Balneoclinatologie (INRMFB), singurele organisme atestate la nivel national pentru astfel de studii. Dupa avizarea corespunzatoare trebuie sa se adopte o Hotarare de Guvern pentru ca Ocna Sugatag sa devina statiune balneoclimaterica de interes national.

Ocna Sugatag are deja statutul de statiune turistica de interes local si beneficiaza de un potential balneoclimetric deosebit, astfel ca organismele abilitate pot foarte usor sa acorde statutul de statiune balneoclimaterica. Avand un asemenea statut, Ocna Sugatag ar putea accesa fonduri europene de pana la 5 milioane de euro gratie oportunitatilor oferite de una dintre axele prioritare ale Programului Operational Regional. Concret, Ocna Sugatag ar putea atarge o finantare de 5 milioane de euro pentru lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere si a iluminatului public, pentru amenajarea de spatii verzi, trotuare si piste pentr biciclisti s.a.m.d. O asemenea finantare europeana consistenta ar contribui la dezvoltarea economiei sociale si la cresterea potentialului turistic al Ocnei Sugatag. Cu alte cuvinte, noi perspective favorabile se deschid pentru Ocna Sugatag.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz