117 1200x800

Ministerul Turismului participă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României

Ministerul Turismului anunță participarea la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), în perioada 16 – 19 noiembrie 2017, în cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Pe tot parcursul Târgului de Turism, între orele 10:00 – 18:00, vizitatorii vor fi încurajați să descopere noile standarde la nivelul destinațiilor turistice din România, prin intermediul Destinațiilor Europene de Excelență ale României. Destinațiile de Excelență (EDEN) reprezintă un proiect lansat de Comisia Europeană și gestionat la nivel național de Ministerul Turismului.

Într-o sesiune multimedia extinsă, cu filme de prezentare sugestive, în cadrul standului amenajat la acest târg, România își continuă demersurile de promovare ca destinație turistică și va marca acest obiectiv prin decernarea diplomelor pentru Destinațiile de Excelență ale României. La festivitatea de decernare a premiilor pentru Destinațiile Europene de Excelență EDEN 2017, ce va începe joi, 16 noiembrie a.c., ora 13:30, după ceremonia de deschidere a Târgului de Turism, au fost invitați să participe oficiali ai celor cinci destinații câștigătoare.

Fiecare dintre Destinațiile de Excelență premiate va fi prezentă în cadrul standului Ministerului Turismului cu momente reprezentative și produse gastronomice tradiționale românești specifice fiecărei zone. În cadrul manifestației expoziționale de la București, reprezentanții Ministerului Turismului vor promova, de asemenea, și logo-ul Centenarului.

Detalii EDEN:

Proiectul EDEN a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, urmărind dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-V), conform procedurii agreate de Comisia Europeană. România a participat la toate ediţiile concursului EDEN de până acum iar tema de anul acesta a fost turismul cultural tangibil. (Sursa foto: http://www.infotravelromania.ro ; Sursa text: http://newsturism.ro)

Mai multe informații despre Proiectul EDEN se regăsesc la adresa de Interneth ttp://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eden/

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz